Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (1 239)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zručně natočená, finančně nákladná bezpohlavnost generující zisk. Ano, zase.. Tentokráte složená ze 40 % energické, ale přitom rutinní akce, 40 % rádoby emocí a přes koleno lámané tragiky a 19 % lehce infantilní zábavy s hrdiny z říše hmyzu. Pokud to někomu matematicky nesedí, 1 % patří napnutým bicepsům capa s odmontovaným satelitním talířem.. Jako haranti se chovající Avengers řeší otázku mandátu a pokud třeba jen na vteřinu zapřemýšlíte nad podáním jejich motivace, musíte si na čelo ťukat mjollnirem ploché bezradnosti. Ultron pod kytičkami pro mě měla být konečná, červená na semaforu té uniformní megalomanie, co myslí na další díly víc než na sebe sama, ale já hlupák se nechal zlákat.. Tímto prosím studio Marvel, aby se po implementaci Punishera a Ghost Ridera do Starkovy party světových fízlů domluvilo i s časopisem Mladý Hlasatel a správci Foglarovy pozůstalosti na právech ohledně Dlouhého Bidla, Bohouše a Štětináče. Po komerčním neúspěchu Avengers vs. Brotherhood of Cat Paw by to všechno mohlo definitivně skončit.. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Hurá, v Marvelu si všimli, že jejich trikoťárny mají mega tržby tak jako tak, a proto konečně poslali do háje myšlenku, že druhému pokračování v sérii a třináctému filmu univerza musí porozumět i babka, která se do sálu zatoulala náhodou s vnoučatama a z předchozích počinů viděla možná tak Iron Mana a první Avengery, a to ještě jen proto, že v rámci důchodcovské brigády zrovna uklízela v promítací místnosti. Díky Bohu za to, protože tenhle všobjímající lidičkový přístup naprosto znemožňoval jakoukoli hlubší práci s dříve představeným a v zájmu oslovení úplně každého i jejich matky plodil jen klišovitost, banálnost a povrchnost, na což už třeba Věk Ultrona těžce dojel. Nechci si ani představovat, jak strašně nesrozumitelný a bezobsažný musí třetí Kapitán připadat někomu, kdo na předchozí filmy koukal spíš sporadicky. Ne že by se Russovi úplně vyhýbali expozici, nějaké to záchranné lano vám občas vcelku nenápadně hodí, ale kdo byla Peggy a co má být to drámo mezi Kapitánem a její neteří? Co je Sokovia? Co jsou ti lítající černoši zač a odkud se vzal ten mrňavej kecal? Co to byly ty Spider-Manovy řeči o tom, že nechce selhat, atd. atd. atd.? Měly jste dávat pozor, vy popcornem vyžraný krávy, zní nové heslo Marvelu a dodává mi trochu ztracené důvěry. Takže pokud Russovi napotřetí konečně přestanou mávat kamerou sem a tam jako epileptici na útěku a ukážou mi, co se na plátně při akčních scénách vlastně děje, půjdu snad i ještě výš. PS: do prdele s chřestem. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Tolik motivů a podzápletek, že bych se vůbec nedivil, kdyby šlo o tři filmy sestříhané do jednoho. Přesto ani taková záplava informací a zvratů není na škodu a dělá z Občanské války hutnou půltřetí hodinku. Až závratně blažený pocit mám pak z toho, že to budou právě Russo brothers, kdo se bude ochomýtat kolem Infinity War. Tady si totiž dává sraz tolik postav, že i takový Age of Ultron působí téměř komorně. Já ale příběhy Steva Rogerse miluju právě proto, že jsou... No zkrátka o Stevu Rogersovi. Povýšit účast Iron Mana na druhou hlavní postavu je perfektní nápad, protože Downey snad ještě nikdy nehrál takhle úžasně, ale třeba odbočka ke Spider-Manovi, byť dokonale funkční a lákavá, je až příliš očividným backdoor restartem na to, aby nevytrhávala z tempa. Něco takového by báječně sedělo do Avengers, teoreticky i do Iron Mana, ale tady jsem cítil drobné rozmrzení, že právě tenhle výlet bere prostor věcem důležitějším. Naštěstí zbytek nováčků (Zemo, Black Panther nebo konečně i větší role pro Sharon) i povědomých tváří v čele s dokonalým Ant-Manem padne do příběhů báječně a zapracování Wandy nebo Hawkeye do děje mi dělá obrovskou radost. Vzhledem k hodnocení se mi chce napsat, že se jedná o Capovu nejslabší sólovku, ale vzhledem k tomu, jak dobře jsem se bavil, a faktu, že to i při největší snáze sólovka prostě není, to ani není potřeba. Jen se tentokrát do žánrových mantinelů vstupuje snad až moc zeširoka. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tři dlouhodobé problémy marvelovek (vynecháme-li tu uniformní bezpohlavnost bijáku pro všechny, se kterou se u Disneyho tak nějak počítá) je absence pořádných respektu hodných záporáků s jasnou motivací, co nehází jen krhavé pohledy, odosobněná generická zaměnitelná CGI akce a žádné následky, důsledky ani osobní oběti postav. Vždycky platilo, že marvelovkám to sedne v komorní škorpící rovině spíše než blockbusterově akční. Bratři na režisérských seslích se to v rámci možností pokusili změnit již u Zimního vojáka a ke cti jim slouží, že to zkoušejí i zde. Ve dvou případech úspěšně (ochcávka v podobě nepotřeby záporáka, jakkoli ten zdejší potenciál má, a fyzická na kaskadérech stavící akce) a v jednom krutě neúspěšně, protože jestli někdy neochota Marvelu přinést skutečné oběti ze strany hrdinů bila hulkovskými pěstmi do očí, tak je to právě zde. Každopádně režisérské duo tentokrát zaslouží spíše slova uznání, protože ukočírovat tolik postav, aby byly jasné i pochopitelné motivace, aby noví hráči byli řádně představeni a nepůsobili jako páté kolo u vozu, aby pnutí bylo hmatatelné (bohužel až v samotném finále), zároveň si to navzdory vyhrocenosti (byť ta je více scénářem chtěná než z filmu opravdu vyplývající) i názorové ambivalenci obou stran zachovalo punc odlehčené nadsázky a ještě k tomu všemu navrch, aby každý měl vesměs solidní „tu svou chvilku, kdy tahá pilku", tak v tom (by) neuspěli i jinačí kabrňáci. Naopak neukočírovali délku. Sice se to netáhne, ale poklesů tempa to má více než by bylo záhodno. Jejich dalšími vroubky jsou epileptická kamera v akčních scénách a že celý ten žabomyší konflikt připomíná více hospodskou rvačku několika jednotlivců než-li válku, natož občanskou. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film není špatný, to v žádném případě ne. Ale je dobrý? To nevím. Rozhodně jsem přesvědčený, že není zajímavý. Má v sobě několik zajímavých momentů a scén, ale to není totéž. Povětšinou jde o rutinní hláškování a ubíjející akci (Russoovi opravdu nemají nic, co by šlo nazvat "stylem"), kdy oboje se zoufale snaží nejít k hraně. Je poměrně iritující sledovat, jak se dvě skupiny dvacet minut brutálně rubají a přitom na sebe pokřikují, jak jsou furt kámoši. Chtělo to trochu víc emocí, trochu opravdového napětí a tvrdého konfliktu, kde by hrozilo, že se někomu něco vážně stane. Zvlášť když se z pomsty snaží scénář udělat vyloženě téma. Takhle žene vlastně zbytečné mlácení (nikdo nikomu doopravdy nechce ublížit a je to zdrazňováno) jen premisa a vidina boje jako takového bez následků - postavy se bijí jen proto, že se bít musí, a fyzická konfrontace je jen stopka pro děj (který film z poslední doby to jen připomíná? Jen v BvS se aspoň chvíli tvářili, že to myslí s terminací toho druhého vážně) a nejpatrnější to je ve chvíli, kdy se profackují Black Widow a Renner - tyhle dvě postavy tak, jak jsou definovány, by to nikdy neudělaly, prostě by si to vyříkaly. Ale ve scénáři se píše, že se poperou, tak se holt poperou. Dokonce i konečné střetnutí bylo tak záměrně rozmělňováno (Captain pouze brání Tonymu, aby si došlápl na Buckyho, těžiště hněvu je opět posunuto mimo ně a pořád platí, že ani jeden nechce zasadit tomu druhému konečnou ránu), že jsem se prostě nezačal zajímat. A tak je to s celým konfliktem. Megalomanie se tu tedy střetává s plytkostí, což je vůbec nejhorší kombinace. Ale napsáno to zní mnohem kritičtěji, když se to vezme kolem a kolem, je Captain poctivý film, přesněji řečeno nudný film, ve kterém je spousta dobrých scén. 70 % zaokrouhleno dolů, protože se celkového podhodnocení fakt nebojím. PS: Uvědomujeme si všichni, že aby mohl Black Panher budovat supertajné základny a financovat si svoje fetiše, musí nevyhnutelně vykořisťovat chudáky poddané ve své zemi? Jen že to bez toho nejde... :) ()

Galerie (267)

Zajímavosti (122)

  • Když je James "Bucky" Barnes (Sebastian Stan) umístěn do kontejneru poté, co je nakonec dopaden, nese jeho cela označení D23. Označení není odkazem na marvelovský vesmír, ale na akci, na níž studio Disney zveřejňuje své plány na další filmové projekty - známou jako D23 Expo. (Charpy)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama