Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (267)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nepatřím ke skalním fanouškům série a upřímně řečeno celé mi to přijde na jedno brdo. Ale tady jsem se překvapivě bavil víc, než bych čekal. Samozřejmě mustr je stejný jako u předešlých dílů, ale tím, že je to pro Kramera hodně osobní, získává film trochu odlišný nádech. A to mě bavilo. Naví jeho hlavní oponentka v podání Synnøve Macody Lund byla fantastická svině, které nelze přát nic jiného než vraždu, smrt, zabití. Samotné procedury byly podány tématicky, byly nápadité a řádně brutální. Jedinou výtku mám k finále. To už bylo moc překombinované a zúčtování s hlavní záporačkou velmi neuspokojivé. Škoda. Ale v rámci celé série se i tak jedná o jeden z nejlepších dílů. Ne-li úplně nejlepší. 75% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Příběhově vlastně díl navazující na jedničku...A docela se mi líbilo, jakým směrem se autoři této série vydali. Fakt jsem netušil, co mám od Saw X očekávat. První polovina se totiž nesla spíše v klidnějším tempu (což pro tuto sérii není standardem..ta změna potěšila). Ale pak to udeřilo. John Kramer se utrhl ze řetězů! Pasti opět promyšlené do posledního detailu (některé opět překvapily svou brutalitou). A samotný závěr? Ten ústřední zvrat zafungoval. Jo, na Kramera si někdo jen tak nedojde. Za mě slušných 7/10 P.S. Potitulková scéna na jedničku s hvězdičkou ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že autoři splnili to, co slíbili. Stylem i kvalitou se zkrátka vrátili k nejúspěšnějším komerčním časům série. Fandové značky navíc dostanou nějaké to cameo, pár pomrknutí a nenáročný divák toužící po co největším humusu bude jakž takž spokojený. Pro ostatní se však stále jedná o prázdnou přehlídku humusáren, kterou trochu zachraňuje alespoň charisma Tobina Bella. Kvalitní horor tu samozřejmě nemá smysl hledat, na druhou stranu, po pištivém teroru Chrise Rocka budu spokojenost cílového publika chápat. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po zbytečném Jigsaw a příšerném dílu s Chrisem Rockem, který už sem úspěšně vytěsnil se Saw vrátilo nejen do zajetých kolejí, ale i v čase (což se díky stárnutí herců maskuje čím dál hůř). Děj se přenesl do hodně osobní roviny a docela slušně to funguje. Škoda, že je to celé zbytečně shazováno naprosto tupým chováním postav. Fandové nicméně můžou být spokojeni. Mínusem rozhodně přepálená stopáž, protože dvě hodiny je na Saw fakt hodně a vlastně taky ne úplně uspokojivé zakončení....60% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zdejší spoilerová anotace prozrazuje vše podstatné, takže jen pár mých dojmů: Na vymýšlení sadistických brutalitek tentokrát tvůrci opět angažovali nějaké nadprůměrně zvrhlé a vyšinuté individuum, jen co je pravda. To myslím samozřejmě jako uznání. Ale na můj vkus zase příliš překombinovali už tak dost praštěný scénář a hlavně celý závěr totálně podělali účastí malého mexického kluka. Božínku jak na něj Jigsaw láskyplně valil ty svoje kukadla, myslel jsem že se mi to snad zdá. A "hra" s hlavní mrchou byla nějak příliš milosrdná ne? A uvítal bych nějaký (aspoň potitulkový) katarzní epilog o tom, jak to s ní dopadlo. Zaokrouhlím nahoru, protože jde o jednu z mých nejoblíbenějších filmových sérií, ale dojem mám teď trochu rozpačitý. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se o první film z této franšízy, který se odehrává v Mexiku. (mikki089)
  • Během střihu scény „Oční past“ navštívila filmového editora Steva Fornera losangelská policie, protože jeho sousedé nahlásili křik z jeho kanceláře. (catnipped)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama