Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

JAn 

všechny recenze uživatele

Extrémně klaustrofobická variace Kostky, která efektivně pracuje nejenom se stísněnými prostory, ale i dalšími formami úzkostí. Originality sice Meander příliš nepobral, všechno ale vynahrazuje svou formální stránkou a bravurní one woman show Gaiy Weiss. Futuristické kulisy těsných tunelů spolu s promyšlenou kamerou a efektním sound designem dávají na vlastní kůži zakusit veškerou frustraci hlavní hrdinky. Všudypřítomná nejistota a vražedné překážky z filmu dělají působivou adrenalinovou jízdu, která divákovi prakticky nedá prostor ani vydechnout. To neustálé brnkání na nervy je natolik skličující, že jsem ochotný odpustit i ten nevýrazný a zbytečně alibistický konec. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nebyť toho vysvetlenia a snahy tomu všetkému dať nejakú pointu, tak by "Méandre" bol jeden z najlepších thrillerov a hororov za dlhú dobu. Ako musím uznať, že počas tohto roku som videl skutočne málo kvalitného strašenia alebo silnej atmosféry, no tento film ma v určitých momentoch skutočne držal v poriadnej dávke napätia. Myslím si, že na vytvorenie kvalitného napätia a atmosféry nepotrebujete toho veľmi veľa. Niekedy proste stačí len situácia, ktorá je absolútne beznádejná. A to presne tento film prináša. Som veľmi rád, že som to videl, To prechádzanie tými tunelmi je skutočne silné a rozhodne som našej hlavnej hrdinke počas celého času fandil. Neviem čo k tomu moc povedať, lebo jediné čo si myslím je, že toto je niečo, čo by ste si mali pozrieť, ak máte radi kvalitné filmy s dobrou atmosférou. Lebo o tom sú horory. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„PUSŤ MĚ!…“ ///    Jééé to je píčovina – musí zákonitě napadnout skoro každýho. Nevíme proč, neznáme pravidla … vidíme jen Lisu, jak se plazí nějakým tunelem či co to je. KURVA BACHA, MOŽNÁ TADY BUDE NĚJAKEJ SPOILER! K vidění (jako zábava…) toho moc není. Úpí, leze… má baterku, občas šachta svítí, pak takyj obojek s časem a občas nějaká překážka či nově otevřená chodba. Dlouho nic neřeší… jen kurva leze. Nuda! Navíc je mi putna, jestli umře. Třeba ve třicátý minutě (aspoň by byl konec!). Pak sem přihoděj emzáky a jednoho vopálenýho kluka, kterej nažene kousek hrůzy. Lisa nakonec proleje i trochu krve… Uznávám, že na tu kravinu napasovali celkem zajímavý věci (později). Byť nesmyslný…   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Místo E.T. za mnou přišel mrtvej parchant. 2.) Miluju tuneláře.  /// Thx za titule „titulkomat“.     /// PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek poměrně slušnej. Herečka sympatická, a člověj jí opravdu fandí, a soucítí s ní. Jenže pak se to neubírá tím směrem, kterej bych si já představoval. Místo skutečnýho příběho s nějakým vyustěním je to trochu psycho, na konci pak něco, co nechápu, a neuspokojilo mě to. Tři hvězdy jsou maximum, i když trochu nadhodnocuju. 50%. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky lepšie ako Kocka 2, možno tak na úrovni Kocky 0. Technicky slušne spracované, herecky keďže šlo o one woman show, tak ako sa dalo, ale obsahovo neviem neviem. Mali sme to brať ako SPOILER "technoidný očistec"? SPOILER END ak áno, tak potom chýbalo viac odpovedí, ako len tá záverečná. Ale inak svieža skoro-re-inkarnácia Cube. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama