Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

genetique 

všechny recenze uživatele

Séria pokračuje. Keď som ju po tretej časti už pochovával, tak prišlo prekvapenie v podobe časti predošlej a ani piata časť nie je na zahodenie. Keby si séria udržiavala aspoň takúto priemernú kvalitu, tak by som bol spokojný. Brutalita uspokojí nadšenca krvavých kúpeľov a hlavne fanúšika celej série. Naozaj je dôležité aspoň trošku ovládať súvislosti predošlých dielov, našťastie ročné prestávky medzi nimi sú naozaj dosť dobre navrhnuté tak, aby si divák zapamätal aspoň ich hrubé obrysy. Hneď na začiatku, keď som mal ešte v ruke ovládač, Jigsaw predniesol svoje obvyklé 'make your choice' a ja som rád, že som nestlačil tlačítko stop. 60%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tak tu už som sa vážne strácal v deji a potvrdilo sa mi, že je dobre, že som prvým trom dielom dal 3* (aj keď ma až tak veľmi nebavili), lebo štvorka (a dnešná päťka) sú naozaj o triedu horšie. Objavuje sa síce Jigsaw v početných flashbackoch, ale už to nie je ono. „Súčasný“ dej je napriek nechutnosti pascí o ničom, postavy hysterické a nesympatické, dialógy majú ku klenotom strieborného plátna sakra ďaleko a miestami sa tu tak ziapalo, až som toho fakt mal po krk a boleli ma z toho uši. Za najväčší problém Saw 5 považujem hrozne nezaujímavé dve mužské postavy, ktoré sa na seba podobajú, takže som miestami nevedel, na koho sa práve pozerám (!). Páči sa mi nekompromisnosť série (čo sa týka likvidácie dôležitých kladných postáv) + prekvapivé konce (teraz neriešim, či mali dávali logiku), ale päťka ma nebavila. Ale rád som videl Drakea z Votrelcov. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, tomuhle dílu jsem se dost dlouhou dobu vyhýbal. Jednak proto, že čtyřka byla dost ubohá a trapná, jednak proto, že tuhle sérii považuju za mrtvou již od třetího dílu. A dnes přišel ten den, kdy jsem si řekl, že tomu dám ještě šanci. A světe div se, nebylo to tak strašný, jak jsem čekal. Jistě, příběh je už tak recyklovaný, že nám nemá téměř co nabídnout, ale je to MNOHEM snesitelnější a lepší než ona zmiňovaná 4. Ale přesto nemůžu dát víc jak 40 %. Možný důvod je v tom, že zde bylo vysvětleno vše tak polopaticky, takže jsem se nemohl zbavit pocitu, že režisér/scénárista pochybuje o divákovu IQ. Takže, pokud fakt nemáte cokoliv jiného na práci, znáte tuto sérii a jste ochotni tomu věnovat 1 a půl hodiny života, tak v lepším případě vás to zabaví. V tom horším... si už nezahrajete další hru... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Největší paradox pátého Saw tkví v tom, že třebaže je provázáno zejména s prvním Saw více než díly předchozí, tak nutnost jejich znalosti je zde nejmenší. Divák si totiž nebude všechny ty rádoby vysvětlivky minulosti obtížně doplňovat do předchozích dílů, nýbrž je složí jen k sobě tak jak jsou, jakožto útržkové flashbacky podkládající pouze příběh Saw V, nikoliv celé série. Ovšem znechucení filmem nepramení z lenosti, či zapomětlivosti, Saw V nabourává to, co před tím už jednou dávalo jakš-takš smysl a samotné nepřináší nic převratného. Opět pár brutálních smrtí, povrchní děj, do kterého by se zase dalo vložit x vsuvek a flashbacků a nezajímavé a nepropracované postavy... Tudíž jedinými diváckými atrakcemi zůstávají působivý závěr (z kterého lze vyvařit 10 dalších Saw) a brutalita s krví, která snad nikdy neomrzí... 4/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to přece jen o level víc než předchozí tři pokračování, třebaže všechno, co byste mohli vyčíst jim je i tu a pasti nebyly tak nechutné a i závěrečná vysvětlovačka byla poslabší. A Costas Mandylor (konečně se dozvídáme motivaci jeho postavy) je s tím svým zavilým výrazem na facku, ale potěšila sexy Julie Benz. Nicméně víc než na to nezajímavé pátrání bych se soustředil na tu zkoušenou partičku. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 56,7 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 113,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama