Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový britský thriller pojednává o osmičlenné skupině lidí, kteří musí zodpovědět otázku v osmdesáti minutovém časovém limitu. Překvapení kandidáti zjišťují, že na jejich papírech není napsána žádná otázka, čímž se situace dosti komplikuje. Prostory, ve kterých se film odehrává, jsou velmi skromné, a thriller tak umožňuje divákům nahlédnout hlouběji do psychiky postav. Je zřejmá inspirace filmovou sérií SAW. (goodnic)

(více)

Recenze (243)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Celkově spíše pomalejší film, který má své přednosti v půlce první a pak až na úplný závěr. První polovina byla prostě výtečná. 8 Lidí bojuje o své místo a tak přicházejí na různé nápady, jak přijít na tu proklatou otázku. Pár jich vypadne a nápadů je čím dál míň. Postupem času přichází nervozita, násílí atd. Druhá polovina je možná až moc zbytečně užvaněná a není ničím zajímavá ani napínavá, až na ten závěr, který mě docela potěšil. Hezký průměr, který se sice trošku táhne, ale jako thriller funguje dobře. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů mám rád, postavit lidi někam do místnosti a sledovat co se bude dít. Tady se jedná o hodně divný konkurz na místo ve firmě o , které nikdo skoro nic neví. Odpovědět na otázku, která ale na papíře není vidět. Solidní psychárna, kdy se postupně odkrývá, kdo jaký je, ale stále nevíme nic moc o pozadí konkurzu. Zkoušel jsem tipovat kdo nakonec bude ten štastný, ale až později mě to došlo. Velice povedený film. ()

Reklama

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Výborný. Dnes jsem si dal tento film už po druhé a ověřil si tak, že i když již otázku znám, pořád je to nápaditá podívaná. Krásně vystupňovaný psycho-thriller, který nemůže ani na malou chvíli nudit. Mám sto chutí dát plný počet, ale zatím tak neučiním a počkám, jestli třeba třetí projekce (někdy v budoucnu) mě bude pořád držet připíchnutého do židle. Závěr se mi moc líbil, jen měl být utnutý právě v momentu, kdy je vyřčena odpověď na otázku. Nastavované vysvětlování trochu kazí dojem, to bych vypustil. Z tohoto důvodu se zatím držím zpátky. 85% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Minimalistický thriller se skupinkou osmi různorodých postav, které se snaží přijít na otázku, na kterou by mohli odpovědět a získat tak vysběbou práci. Film se sice tváří, že jde do do hloubky, ale charaktery postav jsou vesměs jednoduché a celkem snadno se dá předvídat jejich chování. Vše se tak po čase scvrkne na hádání, kdo to asi vyhraje potažmo na to, jaký to mělo všechno smysl. Ale hlavolam to zase nebyl špatný, herci celkem ušli a závěrečné rozuzlení s otázkou a odpovědí bylo celkem originální a pro mě překvapil, takže na konci vládla lehce nadprůměrná spokojenost. 65% ()

Swansea 

všechny recenze uživatele

Sledovat na malém prostoru a v omezeném čase (v tomto případě závěrečný konkurs s podivně nastavenými pravidly) psychologii chování a konání postav je téma, které mě vždy naláká. 8 inteligentních, ambiciozních a stejně motivovaných žen a mužů se utkává o jediné lukrativní místo. U některých z nich je ve hře i silná osobní zainteresovanost získat právě toto konkrétní místo, která vede až k absurdnímu chování. Ale už jednou prozrazená pointa dělá z tohoto snímku film na jedno zhlédnutí. Nikoliv však ztrátu času. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy bere Černý (Chukwudi Iwuji) pistoli strážnému, bere mu Glock. Když mu ji však bere Bílý (Luke Mably), jde o pistoli Sig Sauer. Poté je z pistole zase Glock. (Caaslav)

Reklama

Reklama