Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Can't You Hear Me Knocking - Rolling Stones ,2. Rumble - Link Wray ,3. Glad And Sorry - Faces ,4. Strange Brew - Cream ,5. Black Betty - Ram Jam ,6. Blinded By The Light - Manfred Mann ,7. Let's Boogaloo - Willie Rosario ,8. Keep It Comin' - KC & The Sunshine Band ,9. Yellow World - J Girls ,10. That Smell - Lynyrd Skynyrd ,11. All The Tired Horses - Bob Dylan ,12. Can't You See - Marshall Tucker Band ,13. Push & Pull - Nikka Costa , ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp bezkonkurenčně skvělý herec a do role se hodil víc než na 100%. Jeho herecký výkon byl obdivuhodný. Opravdu dobře napsaný scénář a skvělý příběh o Georgu Jungovi. Blow je založen na skutečných událostech což filmu ještě přidá. Děj si myslím, že byl zvládnut skvěle až na pár hluchých míst. Trošku mi vadilo, že byl film hrozně dlouhý, ale jinak skvělý.. 8/10 = 85% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mé sliznice ani žíly nikdy nepoznaly nadpozemskou krásu užívaných drog, uvolněná mládež s úsměvem demolující ulice mi navíc poněkud leze krkem a asi proto jsem nedokázal získat sympatie k Georgeovi Jungovi - bakaláři marihuany s doktorátem z kokainu, který pašoval drogy, rozhazoval prachy, čučel za mřížemi, pašoval drogy, rozhazoval prachy, čučel ...... a asi čučí dodnes. Dobře mu tak. Jinak je snímek skvěle obsazen, má pár výborných momentů a kdyby George zůstal s Tuňákem na pláži a pohodově oblboval plážové letušky travičkou zelenou, tak by se mi na monitor dívalo daleko líp. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle napůl životopisné a napůl kriminální filmy, v nichž sledujeme životní cestu napůl dobrého a napůl zkaženého člověka. I když v tomhle případě se o té zkaženosti ani nedá moc mluvit. George Jung v podání výborného Johnny Deppa vystupuje před publikem jako čistě kladná postava, které držíme palce a prožíváme s ní tu životní horskou dráhu, kdy jednou jseš nahoře a jednou dole, přičemž záleží jen na tobě samotném, jak si to zařídíš. Scénář je skvěle napsaný a se silným nádechem nostalgie, s níž proplouvá americká společnost ve zhulených 60. a 70. letech plných hippies a marihuany. No a závěr snímku je filmařsky opravdu mistrně zvládnutý, silný a dojemný a teprve při něm si plně uvědomíme, jak to měl Ted Demme celou dobu krásně v malíčku a jaký působivý a opravdový příběh vlastně stvořil. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Vynikajícím způsobem zpracovaný příběh o drogovém dealerovi, který se přes noc vyšvihl ve zbohatlíka se všemi jejich manýry. Je zde zachyceno období od prvních styků až po dovoz drog z Latinské Ameriky. Dealera skěle ztvárnil Johnny Depp a jeho manželku krásná Penelope Cruz. Jeden z nejlepších filmů o drogách, jaký jsem měl možnost doposud shlédnout..... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Necelý rok po premiéře filmu, na jaře 2002, Kristina Sunshine Jung navštívila svého otce ve vězení a řekla mu: "promiň, že jsem nepřišla dříve". (exitak)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama