Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

teutates 

všechny recenze uživatele

"Blow? wtf? :)" Johnny Depp a jeho svet..! Takéto filmy vážne môžem - skutočný príbeh z prostredia kartelov, dílerov a samozrejme drog! V mojích očiach skvelý snímok, ktorý si ma získal po celej dĺžke svojho predstavenia. Ted Demme a Johny dali dokopy poriadny nárez... "Prišiel som ako Bc. a odišiel ako Doc. "Pôsobivé - 5*! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Blow je film někde na zcestí. Některé pasáže jsou natočené výborně, některé jsou kýčovité. Johny Depp v hlavní roli je prostě normální, myslím, že tahle role moc hereckého umu ani nevyžadovala. Podel mého, i když má film nálepku "based on true story" je Blow silně zkreslený. Pašerák kokeše je tady vylíčen vlastně jako dobrák. No ale na druhou stranu v jiných filmech bývají pašeráci vylíčeni, jako ztělesnění zla, takže alespoň nějaká změna. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Vynikajícím způsobem zpracovaný příběh o drogovém dealerovi, který se přes noc vyšvihl ve zbohatlíka se všemi jejich manýry. Je zde zachyceno období od prvních styků až po dovoz drog z Latinské Ameriky. Dealera skěle ztvárnil Johnny Depp a jeho manželku krásná Penelope Cruz. Jeden z nejlepších filmů o drogách, jaký jsem měl možnost doposud shlédnout..... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela zajimavej film o drogach, kterej se ale prezentuje jinak nez mafianskej film. Coz nevadi. Problem je v drobet nevyrovnanym deji, ale za to tvurci asi moc nemuzou, jelikoz museli jet podle skutecnejch udalosti. Prvni pulka filmu je paradni, Johnny rozjizdi kseft nejdriv s travou a postupne prejde na kokain, dela si nove pratele a dodavatele, obcas po nem jde policie, proste se porad neco zajimavyho deje. Druha pulka uz je bohuzel trosku slabsi, Johnny stridave s drogama prestava a zacina a spis se film prezentuje jako rodinny drama, kdy jde hlavne o dceru. Nicmene tempo si film udrzuje docela slusny po celou dobu a nikdy nezacne nudit. Co se tyce hercu, Johnny celej film tahne a krome toho, ze hraje paradne, tak je na nem taky skvele udelany starnuti. Mile me taky prekvapil Ray Liotta v roli dobrackyho tatky. Naopak me stvala Penelope Cruz, nejenze nehrala kdovijak uzasne a ani se nepredvedla aspon nahore bez, ale neustale si furt jen stezovala a rvala a byla fakt silne protivna. Nicmene i pres otravnou Cruz a trosku slabsi dej v druhy puli to na lepsi 4* bude. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle napůl životopisné a napůl kriminální filmy, v nichž sledujeme životní cestu napůl dobrého a napůl zkaženého člověka. I když v tomhle případě se o té zkaženosti ani nedá moc mluvit. George Jung v podání výborného Johnny Deppa vystupuje před publikem jako čistě kladná postava, které držíme palce a prožíváme s ní tu životní horskou dráhu, kdy jednou jseš nahoře a jednou dole, přičemž záleží jen na tobě samotném, jak si to zařídíš. Scénář je skvěle napsaný a se silným nádechem nostalgie, s níž proplouvá americká společnost ve zhulených 60. a 70. letech plných hippies a marihuany. No a závěr snímku je filmařsky opravdu mistrně zvládnutý, silný a dojemný a teprve při něm si plně uvědomíme, jak to měl Ted Demme celou dobu krásně v malíčku a jaký působivý a opravdový příběh vlastně stvořil. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Dle audio komentáře režiséra je kazeta, kterou George Jung (Johnny Depp) na konci filmu zanechá svému otci, doslovným přepisem kazety, kterou za podobných okolností nahrál skutečný George Jung. (HellFire)
  • Ray Liotta (Fred Jung), který ztvárnil otce George Junga (Johnny Depp), je ve skutečnosti jen o osm let starší než Depp. Rachel Griffiths, která hraje Jungovu matku, je dokonce o pět let mladší než Depp. (Tygrys)
  • Kokain, který Johnny Depp (George Jung) ve filmu šňupal, byl ve skutečnosti dětské projímadlo v prášku, z kterého měl herec bolesti žaludku a rýmu. (Petr23)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama