Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (560)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

V některých ohledech zoufalé pitomé a přehnané (naprosto příšerný pád letadla) přesně po Stathamovsku, ale na rozdíl od ostatních přepísnutých a laciných akčních bojovek (myslim tim i mimo Stathamovky) je to alespoň zábavné a baví mě se na to koukat i opakovaně 1x za pár let. Prosluněná Miamská dvojka u mě celkem zabodovala a hlavně díky nápaditým akčním scénám uděluji 70% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Keby sa Leterrierovi podarilo tú svoju zbesilosť trošilinku viac priškrtit, bola by to pecka. Akcia výborná (vivat Corey Yuen), káry ďábelsky rýchle, ženské sličné, kamera Bayovsky štýlová, aj príbeh v rámci "nobrain" levelu môže byť. Ale celé to je degradované dementným preháňaním. Aj keď v tomto smere mám hranice ďaleko, to čo tam Frank Martin predvádzal bolo moc aj na mňa a s pribúdajúcim časom to začalo nepríjemne strhávať veškerú pozornosť. Ale Stathamovi obtiahnuté sako a čierna kravata aj tentokrát velice sluší a konečne sa objavuje v akčnom filme hero, ktorému nemožno nefandiť. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Eh? Co na to říct? No Luc Besson se teda tentokrát vážně vyznamenal. Kurýr dvojka je totiž plný buď klišé anebo úplných šíleností, kdy si člověk říká, již zmíňené WHAT THE FUCK?! Příklady: Frank Martin odhakuje z pod Audi bombu jeřábem - za jízdy. Frank Martin jezdí po barácích jako Batman. No a co dělá na konci ten tryskáč je vážně nářez. Jenom sedíte a hledíte. Dva kladné body si to u mě vysloužilo za Jasona Stathama a perfektní černé Lamborghini, které to ani do konce filmu nepřežilo. Fňuk. ;-)... Napodruhé to byla mnohem větší legrace. Hodně dobře jsem se pobavil. Možná to časem zvednu na 3*. ;-) ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Prvni polovina by vyvazla tak s jednou hvezdickou (a to jeste za Jasona), ale pak prislo nekolik neskutecne prehnanych scen, digitalni vylepsovacky, bomba vs. jerab (jak zminuje Cival) a dalsi podobne silenosti. Nemluve o vyborne zvladnutych soubojich. A film na stupnici zabavnosti letel nahoru. Nakonec se vysplhal az na tri hvezdy, ale mel to jen tak tak. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nechápu hodnocení výsledné hodnocení Kurýra 2 na CSFD. Ano, film má špatné místy až trapné dialogy. Přišla mi i směšná neprůstřelná blonďatá ďáblice, která se bezpečně dokáže vyhnout každé kulce. O realismu u většiny scén se ani nedá mluvit (odstranění bomby z podvozku auta díky jeřábu nebo letadlo, které ke konci filmu spadne do vody bez jakkýkoliv komplikací). Řeknu Vám jedno. Mě to bylo u tohohle filmu absolutně jedno. Film si na žádnou realitu nehraje a já jsem to od něj ani nečekal. Spíš mě jen mile překvapovalo, co jsou všechno tvůrci filmu vymyslet a natočit. U filmu jsem se vrchovatě bavil už od prvních minut a tempo mi vydrželo až do konce. Dokonce se mi zdá, že mě bavil víc než první díl Kurýra, který pro mě ke konci filmu ztrácel dech. Pokud se tedy chcete u filmu výborně bavit doporučuju tento film. Je to docela nářez. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • V úvodu filmu Frank (Jason Statham) jezdí v Audi A8 L D3 Typ 4E s motorem V12 z roku 2005. Na přední masce je znak W12. Po zbytek filmu se pak střídají záběry, v nichž znak je a není vidět. (st.jim)
  • Vůz, se kterým Frank (Jason Statham) pronásleduje letadlo a poté vybuchne, je italský superspot Lamborghini Murciélago Roadster vyráběný v letech 2004-2006. Vůz vycházel z kupé, byl však 3mm nižší, o 150 kg těžší a maximální rychlost klesla na 320 km/hod. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama