Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) si myslel, že si konečně bude moci začít užívat klidný život s Letty (Michelle Rodriguez) a synem Brianem, jenže pak se ozvala jeho minulost. V týmu lumpů, kteří se rozhodli ovládnout svět, figuruje i člověk, který je stejně odvážný a nebezpečný jako Dom. A taky skvěle řídí. Koneckonců je to jeho bratr Jakob (John Cena). Rozešli se ve zlém po smrti otce a je jasné, že pokud se jejich cesty znovu zkříží, bude je to asi oba hodně bolet. A protože Jakobovi pomáhá s realizací jeho plánů geniální hackerka Cipher (Charlize Theron), se kterou jsme se seznámili v předchozím díle, musí Dominic tváří v tvář přesile dát znovu dohromady „rodinu“ rychlých a zběsilých řidičů. S nimi se vydá na neuvěřitelnou štreku, která vede přes Londýn, Tokio, středoamerickou džungli a historické uličky Edinburghu až do Ázerbájdžánu. Tam všude budou porušovat dopravní předpisy a fyzikální zákony a pokoušet se přitom zachránit svět. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (547)

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

No konečně! Fakt se mi ulevilo. Devátej Rychlej zářez je definitivně tak moc příšernej, až je tim nepředstavitelně zábavnej. Hotovej vlhkej sen každýho, kdo si někdy představoval, jak by vypadal film, kdyby ho natáčeli retardi a dostali na to opravdu hodně milionů dolarů. TAKHLE! Dalo by se říct, že je tu všechno, co bylo v předchozích dílech. Trademarky prej. Někdo je nasypal do kotlíku, přisypal šedesát kilo jíšky a pak (ne)úmyslně připálil. Asi tak to vypadá. Na příběhu mimochodem nezáleží - koná se totiž vývoj podle logickýho mustru zdejšího univerza. A to obsahuje například následující: V příhodnou chvíli se na scéně objeví někdo, kdo byl považovanej za mrtvýho, případně se ze záporáka stane klaďas. Bobby Ewing syndrome. Když nevíš coby, skoč naslepo nejbližším oknem, nebo se kamkoliv po hlavě vrhni. Je fuk, jestli jedeš do džungle, pouště, na ledovec či do vesmíru - VEM SI NA TO SPORTOVNÍ KÁRU. "Elektromagnet" funguje podobně jako gravity gun v pokračování počítačový hry Half-life a nedává to absolutně žádnej smysl. Scenáristu chvályhodně neposlouchají jen herci, nýbrž i veškerý CGI předměty na scéně - ano, i ty nejzákladnější fyzikální a logický zákonitosti tu představujou pouhej znásilněnej kompars. A rodina, vole! Když seš rodina, tak seš oukej. Když přijde na rodinu, film vypadá jak katalog anonymního módního butiku. Kýč, sluníčko, tuctová muzička, look jak Kenvelo katalog z roku 2004 a hromada patetických žvástů. Lin se svojí partou vůbec nezvládají pokusy o sebereflexi. Postavy ve filmu několikrát začnou mluvit o věcech, kterým se diváci dlouhodobě posmívají. Čekáte nějakej fór, rejpání do sebe sama, pointu - a ono se nestane nic! Prostě jen někdo odcituje, co se jako říká a to má bejt HAHAHA. Do toho se dvojice klaunů pokouší o ghetto humor, stejně jako v minulých dílech - pořád jim to nejde. A tahle nezměrná bolest trvá dvě a půl hodiny. Dvě a půl hodiny s rodinou, na níž by vám nějakým způsobem mělo záležet. Což je problém, když si většinu času přejete, aby odněkud přijel Clint Eastwood ve stařičký fordce a všechny ty křečovitý kretény postřílel. Na konci filmu jsem se ovšem přistihl, že se přívalama všeho neskutečně bavim - ne tak, že bych se smál. Spíš tak, že jsem byl vytrvale konsternovanej a rozčileně rezignovanej. Závěrem můžu jen říct, že jsme dostali film, kterej bude tvořit příjemný osvěžení v maratonu filmů, jako jsou The Room či Plán 9 z vesmíru. Děkuju a doporučuju! <3 P.S. Na konci má kýčový skorocameo jeden mrtvej herec - hups, SPOILER!!!!  P.P.S. Pojďme na menší anketu: tipnete si, jaký boží šílenosti a odhalení se budou odehrávat v desítce? ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč tvůrci sequelů tak často ctí ono nepsané pravidlo, že předchozí díl(y) se musí "překonat". Překonat v akčním filmu totiž znamená nabídnout víc a/nebo šílenější akci. Oproti F9 působí vězeňská bitka z F8 jako realistická rekonstrukce útěku z Alcatrazu. K vytvoření wow efektu nestačí jen vystřelit auťák do vesmíru (tedy stačí, pokud se jmenujete Elon Musk), akční scény musí mít totiž alespoň částečný realistický náboj, aby v diváku vyvolávaly reálné emoce. Paradoxně jako větší problém tohoto filmu však vnímám nefunkčnost děje. Kdyby u F9 existoval dobrý příběh, daly by se zkousnout i ty husarské kousky v akčních scénách. Bohužel mi přijde, že tvůrci tentokrát již rezignovali na jakoukoli návaznost mezi jednotlivými scénami. Jako lusknutím prstu se vždy potkají ti praví lidé na pravém místě - vysvětlovačky sice brzdí tempo, ale úplně je vystříhat taky není dobrý nápad. Než slzopudné flashbacky bych ocenil skromnější, ale za to logickou a ucelenou špionážní akci se špetkou automobilových honiček. To se mi však nedostalo... 5/10 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Yoda je maňásek, kterej má v prdeli něčí ruku." Tak to je asi ten nejdůležitější poznatek z devátý kosmický rychlosti Torettova gangu. Já jsem se teda smál jako pominutej a to zejména v místech, kde jsem měl bejt napnutej. To je asi špatně, když to patrně neměla bejt komedie. Nicméně já jsem se většinou bavil, občas jsem nevěřícně kroutil hlavou, několikrát mi vypadly oči z důlků a jednou jsem se zasnil, že bych mohl letět do vesmíru s Pontiacem Fiero. Rychle a zběsile mám prostě docela rád, takže neřeším ignorování fyzikálních zákonů, nehledám logický nesrovnalosti a nejsem překvapenej, když nějaká ta mrtvola po několika dílech obživne. Ve světě silnejch motorů se tohle prostě stává poměrně pravidelně. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"F9" je bez debaty asi najšialenejším filmom, čo som z tejto série videl. Nemôžem povedať, že by predošlé filmy boli nominanti na Oscara, no mal som aspoň pocit, že so všetkým, čo sme mali možnosť vidieť to pôsobilo aspoň trošku realisticky. Tu sa však absurdita podľa mňa utrhla z reťaze a niektoré scénky sú tak neskutočne postavené na hlavu, že ak nad tým budete premýšľať, tak sa vám zastaví rozum. Lebo nielen výlet autom do vesmíru nedáva zmysel. Úprimne, to je len špička ľadovca toho, čo tento film ponúka. Mňa to osobne bavilo sledovať, no je pravda, že keď chcel Vin Diesel prejsť cez rozpadnutý most po lane alebo sme mali možnosť vidieť ako sa mu podarí vyrovnať riadenie trucku, ktorý sa valí z útesu dole, tak to je skutočne trošku moc na pochopenie. Najväčší problém filmu ale je, že keď sa snaží byť skutočne vtipný, tak ma to nechávalo chladného. Keď sa však diali hovadiny na obrazovke ako akčné scénky, tak som sa bavil. A čo sa týka príbehu dvoch bratov, myslím si, že to mohlo byť spracované silnejšie. Ak ste s touto sériou doteraz vydržali a baví vas sledovať tieto nezmysly (ako mňa), tak do toho. Ak však chcete niečo, čo pôsobí aspoň trošku reálne a má aj hlavu a pätu, tak tento film to rozhodne nebude. Hodnotenie: C+ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po hodně letech jsem viděl film, u které jsem až fyzicky trpěl. Rychle a zběsile 9 se povedlo vygradovat svojí absurditu na maximum. Tohle už nemusí mít pokračování, protože vím, že v něm bude Vin Diesel jezdit po měsíci zachraňovat svojí další sestru nebo dítě, o kterém nevěděl. A já to vidět nechci. Tohle ani není mainstream, tohle je póza, který popírá už nejen fyziku, ale i svoji podstatu. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Závěrečné honičky v gruzínském Tbilisi se účastní množství automobilů Škoda Octavia III, které skutečně v době natáčení filmu využívala tamní policie. (titto)
  • Film se natáčel od 24. června do 11. listopadu 2019. (ČSFD)

Související novinky

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

02.01.2022

Herec Dwayne Johnson (Red Notice) byl nucen znovu veřejně potvrdit, že se do filmové série Rychle a zběsile coby detektiv Hobbs už nevrátí. Za vše může jeho spor s hlavní hvězdou Vinem Dieselem … (více)

Lake Changjin v Číně láme rekordy

Lake Changjin v Číně láme rekordy

28.11.2021

Už dva měsíce v Číně vládne kinům snímek The Battle at Lake Changjin. Tamější cenzoři pochopitelně domácím tvůrcům umetli cestu prakticky bez jakékoli hollywoodské konkurence, a snímku se tak povedlo… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Reklama

Reklama