Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam se živí jako autor rozhlasových pořadů, žije spokojeně v Seattlu a má přítelkyni, malířku Rachael. Nedělá nic, co by potenciálně ohrožovalo jeho život, tedy nekouří, nepije, ani nebere drogy. Když ale navštíví lékaře kvůli chronickým bolestem v zádech, dozvídá se nepříjemnou diagnózu. Má velmi specifický zhoubný nádor a jeho naděje na přežití je zhruba poloviční. Počáteční šok vystřídá odhodlání se s nemocí poprat, i když jeho vztah k Rachael povážlivě ochladne. Pomáhat se mu snaží nejlepší přítel Kyle, jenž v jeho stavu vidí jedinečnou příležitost, jak balit ženské, přespříliš úzkostlivá matka, starající se už o nemocného otce, a čerstvá absolventka psychologie Katherine, která mu byla přidělena jako terapeutka. (Televize Seznam)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (1 073)

bestlama 

všechny recenze uživatele

Film, který mi po dlouhé době nerozházel moč a uchopil mě opravdu pevně za srdce silou 120.000 Newtonů. Na konci jsem se přichytil, že jsem se konečně dočkal filmu s lidským příběhem, který mi rozmazal řasenku. Nejpohodovější drama , které jsem za rok 2013 viděl. Levitt v roli tenisáka, parádně fungující chemie přátelství s Rogenem, uštěkaná přestarostlivělá matka a čerstvě vyštudovaná doktorka zvládli utáhnout vynikající drama s prvky komedie. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem sympatická nezávislárna, která na mě ovšem nezapůsobila tolik, jak bych očekával. Problém mám hlavně s první půlkou filmu, která je značně nevyvážená a působí dojmem, že režisér přesně neví jakou cestou se vydat, jestli více tou dramatickou nebo komediální, přičemž tu stoprocentně nefunguje ani jedno. To se ale naštěstí začne časem napravovat a poslední půlhodině je už emocionálně hodně silná a nějak takhle jsem si představoval celý film. Joseph Gordon-Levitt je fantastický a Anna Kendrick zde výborně ztvárnila asi nejsympatičtější ženskou postavu tohodle roku. Jenom ten Seth Rogen hraje stejně jako vždycky a sem se ta jeho poloha příliš nehodí. Místy mi až přišlo, že snad hraje ve špatným filmu. Celkově se jedná o velmi příjemný (jestli se dá toto slovo vzhledem k tématu použít) film, který by ale potřeboval krapet jistější režisérské vedení. 70% ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Z princípu tieto emocionálne vydieračky o postihnutých a umierajúcich ľuďoch neznášam... ale toto je neodolateľný film vo všetkých ohľadoch. Navyše vlastne nie je o samotnej chorobe, ale o chlapskom priateľstve. Takým tým pravdivým dobrýwillhuntingovským spôsobom. Všetky postavy skvelé, vrátane Rogena, ktorého prvýkrát niekto využil v jeho tradičnej polohe funkčne pre príbeh. Scéna s nájdením knihy na záchode jasný doják roka, rumázgal som ako decko. Škoda príliš doslovného záveru, hoci následný Pearl Jam to ešte hodí do správnej polohy. 9/10 ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Gordon-Lewitt si vybírá v poslední době zajímavé role ve skvělých filmech. Role Adama v 50-50 sem patří také. Téma "rakovina" je podáno neotřele, ne prvoplánově dojímavě vydíracím způsobem. Velkou zásluhu na tom mají i herecké výkony - právě Gordon-Lewitt je výborný ve všech polohách - ať už je naštvaný, vystrašený, nebo snažící se být v pohodě. Osobně se mi i hodně líbila postava matky Anjelicy Huston. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

A to je přesně to, co tak miluju. Těšíte se na pohodovou komedii s vaším oblíbeným hercem a dostanete něco, co absolutně nečekáte. Film vás zasáhne neuvěřitelným způsobem a při závěrečných titulcích si musíte říct: "Sakra, neviděla jsem právě teď film roku?" 50/50 je zatím můj nejlepší filmový zážitek tohoto roku. Návaly smíchu i dojetí. Toto téma už jsme viděli tisíckrát, ale já ho nikdy neviděla lépe. Toto není Hollywood, toto je život. Smekám před člověkem, který psal scénář, na debut výborná práce a hlavně jak si přečtete okolnosti vzniku tohoto scénáře, tak si uznání zaslouží ještě více. Nebojte se citového vydírání a ani toho, že půjde pouze o to, udělat si z daného tématu srandu. Je to dokonale vyvážené a 50/50 je tak zcela výstižný název. Joseph se Sethem vytvořili skvělou hereckou dvojici a hlavně Joseph je zde naprosto famózní. Film musíte vidět, silný snímek a velmi inspirující. Jen drobná otázka, co máte proti tomu závěru? Já si například nedovedu představit lepší závěrečnou větu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy jde Adam (Joseph Gordon-Levitt) prvně na chemoterapii, míjí stařenku, která se sotva drží na nohou. Po několika krocích ji však můžeme spatřit, jak se narovná a "zdravě" mizí ze scény. (Shaleman)
  • Most z úvodních titulků je Lions Gate ve Vancouveru. Studio, které film podpořilo, se jmenuje Lionsgate Entertainment. (akisha)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama