Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší mejdan je ten poslední. Svérázný, upjatý a ambiciózní pianista Andi se potkává s floutkem a pohodářem Bennem a oba zjišťují, že mají jedno společné. Oba třicátníci mají na krku diagnózu smrtelné nemoci a na dveře jim už klepe zubatá s kosou. Jeden přesvědčí druhého, že mají ideální příležitost se vykašlat na jakoukoliv zodpovědnost. Společně utečou z hospice s cílem pořádně si vyhodit z kopýtka u žít si ty nejbáječnější dny v životě. Taky kdy už jindy ... Napůjčovat si peníze nebo nakoupit hromadu věcí na splátky je jednoduše geniální nápad, jak přijít rychle k penězům a oba smrtelně nažhavení třicátníci vyrážejí první třídou na fantastický výlet po Africe. Pro hypochondra Andiho je začátek výpravy malou noční můrou, zatímco Benno má svůj tajný plán. Jejich cesta se skládá z řady zábavných i tragikomických situací až jim nakonec nabídne to, po čem toužili – ten Nejkrásnější den. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (97)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Podobných filmu je tady spousta ale většinou je film suprový jako tady, kde se celou dobu nenudíte a nakonec vždycky dostanete bud co jste čekaly a nebo prostě uplně něco jiného jako v tomhle případe je škoda že to pro oba nedopadlo dobře protože sem si je oblíbil. Člověk se zasměje zapřemýšlí, film je prostě dobře natočen. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Téma velmi ohrané, na druhou stranu si s ním lze pohrát různými způsoby. O to se snažili i tvůrci Nejkrásnějšího dne. Nicméně se jim to povedlo jen částečně. Ano, občas jsem se pousmál, na konci přišel dojemný moment tak jako vždy. Jen nevím, jestli mám nutkání to vidět znovu. Kromě krásné Afriky a celkem dobře vybraných herců mě tam toho moc nedostalo. Kdybych to měl shrnout, tak: Vykrádačka všech podobných filmů, občas zábavná, občas dojemná, napoprvé rozhodně koukatelná, ale nic k čemu bych se chtěl vracet za měsíc nebo za rok. 65% ()

Reklama

Majkak 

všechny recenze uživatele

Florian David Fitz zvolil osvědčené schéma dvou protikladných týpků na cestách po exotických končinách, přičemž nemusí mít materiální starosti, jelikož podle všech prognóz se povinnosti splácet dluhy již nedožijí. I přes ty odlišnosti si lidsky velmi sednou, protože pochopitelně jistota velmi blízkého konce je hodně silným pojítkem. Je škoda, že zhruba po polovině film totálně ztratí tempo a banální scény a řeči převažují. Naštěstí pak znovu chytne dech a vzepne se k docela inteligentnímu konci. Potěšitelná je snaha zbytečně nedojímat a citově nevydírat, což se ovšem někdy daří jen za cenu zmiňované povrchnosti. Slušné herecké výkony a nějaký bod navíc za osvětu o narkolepsii. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz trochu slabsie nez Klepani na nebeskou branu s Tilom Schweigerom, kazdopadne slusna komedia. Nemecka kinematografia je nevyrovnana, Fitz je slusny reziser jak tak vidim, Schweiger tiez, no ale toci tam iste individuum zvane Uwe Boll, a od toho utekam co najdalej - a Bollove filmy su za trest. Toto bolo na urovni, cesty, kopa exotickych lokacii, tempo masakrozne dobre, nuda nehrozila - Fitzovu tvorbu treba do buducnosti sledovat . 73 % ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Když jsem si poprvé uvědomil, o čem by to mělo být, obracel jsem oči v sloup a kroutil při tom nechápavě hlavou. Podobných filmů už jsem přece v posledních letech viděl X... WTF? Nejkrásnější den má ale plné právo na existenci. Je to krásný film, jehož tvůrci si ho přáli mít krásný a dali si na tom úžasně záležet. Od A do Z je to ale film, žádnou velkou realističnost od toho nečekejte. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama