Reklama

Reklama

Já, Earl a holka na umření

  • USA Me & Earl & the Dying Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film, který je důkazem, že pravé přátelství překoná vše, Já, Earl a holka na umření, přináší výjimečně zábavný a povznášející příběh, jenž si získá vaše srdce a vyvolá ve vás smích! Seznamte se s Gregem Gainesem, svérázným teenagerem, který se snaží nenápadně proplout střední školou, zatímco většinu času tráví se svým “spolutvůrcem” Earlem natáčením parodií na klasické filmy. Jednoho dne Grega jeho matka požádá, aby se začal věnovat smrtelně nemocné spolužačce. Gregovi se nejprve nechce, pak se ale pustí do svého dosud nejambicióznějšího projektu. Zbaví se strachu z okolí a se svými blízkými naváže vztahy, jaké si nikdy nedokázal představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (203)

Fr 

všechny recenze uživatele

„DOSTAL JSI PŘÍLEŽITOST, ABYS REÁLNĚ NĚKOMU ZMĚNIL ŽIVOT…“ /// Není to dojemnej romantickej příběh, ve kterým holka s leukémií umírá schoulená v chlapecký náruči. Chce to bejt něco jinýho, ale přesto mám na konci oči plný slz. Snaha o jakejsi neutrální pohled vychází, stejně jako útok na milovníky filmovýho média. (Voni si chlapci totiž vobčas něco natočej…Žádný domácí video, úchyle.) Příběh, ve kterým je Greg odsouzenej k přátelství k umírající dívce, má totiž větší přesah, než jednu nemoc. Navíc jsou ty postavy celkem sympatický… ale abych dal 4*, muselo by mně bejt tak vo 20 míň. (roků samozřejmě) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román, kterej v roce 2012 napsal Jesse Andrews, číst nebudu. 2.) Mám dojem, že mi hvězdy nepřály. 3.) Jsem neviditelný, osamělý a nenávidím se. 4.) Thx za titule „blackky“ a „Jitoz“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarená teen záležitosť. Téma umierania/choroby je šikovne zakomponovaná do takmer klasického lúzrovského príbehu zo strednej. Film svojou bezprostrednosťou a humorom minimálne dorovnáva HVIEZDY NÁM NEPRIALI. Navyše sa mi páčilo ako sa tu narába s romantikou. Neškodné PAPIEROVÉ MESTÁ by sa tu mohli veľa naučiť. Občas to pripomenie kality JUNO... ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Tak formulka je zde předepsána jednoznačně: Fox Searchlight produkce, na motivy bestselleru, ovace ze Sundance, známí herci v rolích rodičů, trocha animace. A aby geekové nedržkovali tak hlavní postava se ve volném čase zabývá roztomilým "švédováním" hollywoodských blockbusterů. Chápu, že pro někoho může být tento indie kousek ultimátním filmovým zážitkem, na mě je málo kreativní (Prosíme přetočte), málo punkový (The Dirties), ale ani není dostatečně melancholický (hmm... těch je mnoho, třeba Život podle Dana)... zkrátka jsem celou dobu myslel na úplně jiné filmy ačkoliv ten přede mnou nebyl formálně špatný. Ale nebýt sympatického Thomase Manna, zřejmě bych raději volil upadnouti do tvrdého spánkového komatu. 65 % ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zvláštně natočený film o věcech smutných, stylem vesele i vážně, očima teenagera, který nejenže hledal sám sebe, ale dokázal být nejbližším člověkem spolužačce s leukémií, spolu se svým kamarádem Earlem. Zajímavý styl členění děje na kapitoly a i když se mi první polovina moc nezamlouvala, nakonec to režisér ustál velmi dobře. I slzička ukápla... ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že podobné filmy ho už dostat nemůžou, že už proti nim přece musí být otupělý vzhledem k tomu, že téma rakoviny vídáme na plátně minimálně jednou ročně. Jesse Andrews však dokázal postavy zhmotnit, máte pocit, že sledujete osoby žijící vedle Vás, o to více film dokáže ranit, i když si to nechcete připustit. Film se může navíc pyšnit velmi zajímavým režisérským pojetím, sympatickými herci a příjemnému humoru. Poselství filmu je opravdové a pro mě hodně bolestivé. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Pesnička "Ding-A-Dong", ktorá je spomínaná vo filme, je skutočná. Naspievala ju holandská skupina Teach-In a v roku 1975 s ňou dokonca vyhrala Eurovision Song Contest. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama