Reklama

Reklama

Už teď mi chybíš

  • Velká Británie Miss You Already (více)
Trailer 5

Milly (Toni Colette) a Jess (Drew Barrymore) byly odjakživa nejlepšími kamarádkami. Od dětství spolu sdílely absolutně všechno – tajemství, šaty, dokonce i kluky, se kterými chodily. Návštěvy bujarých večírků plných alkoholu a drog či vyvádění ztřeštěností jim zůstaly od mládí až do dospělosti. V životě ale jednou nastane chvíle, kdy se každý musí začít chovat dospěle... Nebo ne? Snažit se žít „dospěle" má ale různé podoby. Zatímco Milly má úžasnou práci a žije v krásném městském domě s manželem Kitem (Dominic Cooper) a dvěma dětmi, Jess a její přítel Jago (Paddy Considine) žijí bohémským životem na hausbótu na londýnském kanálu. Přátelství Milly a Jess je však stále pevné jako skála a život je jednou velkou zábavou. Každá zábava však jednou skončí a pro Milly s Jess to platí dvojnásob. Jess po mnoha neúspěšných pokusech, kdy se pokusila otěhotnět, konečně prolomila smůlu a chce s Milly oslavit radostnou zprávu. Ta má bohužel úplně opačnou novinku – byla jí zjištěna rakovina prsu. Dlouholeté kamarádky se tak ocitají před životní zkouškou, jak se poprat s vážným onemocněním jedné z nich, když druhá prožívá nejradostnější období svého života. Vydrží jejich přátelství všechno špatné i dobré? (Bohemia MP)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (141)

Happens 

všechny recenze uživatele

Tyhle rakovinové filmy nějak už nemusím. Nabízí se srování s 50:50, kde máme mužskou dvojici zápasící s rakovinou. Hloubka, komičnost a romantika se dostávají na jinou úroveň oproti Už teď mi chybíš, kde naopak hlavní hrdinka je zobrazena takovým způsobem, že si k ní nelze vybudovat vztah, tedy nevzniká ani lítost...zvláštní stav. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Toni Collette je chuděrka neuvěřitelně ošklivá a já ji její roli sex bomby absolutně nedokázal uvěřit. Její rakovinné proměny poté vyznívaly do prázdna, ba dokonce v samotném závěru svého tažení vypadala paradoxně nejlépe. Kromě toho mi vůbec nesedlo, jak je scénář napsán. Je to takové zvládání rakoviny v americkém stylu. Navíc postava Milly byla napsána tak anti sympatickým a rušivým dojmem, že mi po celou stopáž lezla nesnesitelně na nervy a nedokázal jsem se tolik zakoukat do děje. Rádoby komediální část nefunguje vůbec a nejlepší z celého filmu je bez debat dramatická závěrečná půlhodinka, což byla jediná část, která mě zaujala a probudila ve mně nějaké emoce. [35 %] ()

Reklama

AloeB 

všechny recenze uživatele

Nechci kvalitně natočený vážný film nijak shazovat, ale bohužel nejde o styl děje, který bych vyhledával. Snad ještě nejsem natolik dospělý, aby mne tato témata tolik drásala, snad jen potřebuji mnohem vulgárnější zábavu, to netuším, ale film mě moc nebavil. To nic nemění na jeho dobrém provedení, na skvělém přístupu k tématu rakoviny a na krásném znázornění vztahu dvou kamarádek. Co měl, splnil Miss you already na jedničku, je jenom škoda, že i skrze své komorně dramatické pojetí postrádá jakýkoliv přesah. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od filmu „Už teď mi chybíš“ moc nečekala, ale nakonec se pro mě konalo velmi milé překvapení.. Nedávno se roztrhl pytel s „umírací“ tematikou a většinou se jedná o filmy buď příliš vážné nebo příliš zlehčující nebo naopak příliš „hluché“.. Tenhle snímek je ovšem velmi šťavnatý, ale zároveň dostatečně hořkokyselý.. Příběh o dvou kamarádkách, které se musí poprat nejenom s jednou zákeřnou chorobou, ale také se vztahy mezi sebou.. Velkým elixíremje vynikající výber hlavních hereček - Toni Collette, Drew Barrymore – v trošku odlišných rolích, než jsme u nich zvyklé.. Chemie mezi nimi funguje opravdu výtečně. Scénář je nejenom velice humorný, ale také umí zabrnkat na dojemnou strunu.. Krásně vyváženo = jin a jang.. Myslím, že mám další oblíbený film, který si pustím kdykoliv jindy ráda pro zpříjemnění večera.. Doporučuji všem! ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Další film o rakovině, to už opravdu né. Doteď se mi sice většina líbila, ale čeho je moc, toho je příliš. A tady to už prostě nefunguje, film je nevýrazný a nudný. A Toni Collette mi tady vůbec není sympatická. Možná, že ženskému publiku se to může trochu líbit, ale já jakožto zástupce mužské rasy jsem to musel po hodině vypnout. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Když si Jess (Drew Barrymore) a Millie (Toni Collette) povídají o diagnóze rakoviny a pleši, řekne Jess, že pleš je běžná. Na to však Millie odpoví, že běžná je jen u mužů, miminek a u E.T. Tím naráží na jednu z prvních rolí představitelky Jess, Drew Barrymore, ve filmu E.T. - Mimozemšťan (1982). (hansel97)
  • Jennifer Aniston byla původně obsazena do role Jess, ale poté, co se práce na filmu opozdily, od něj odstoupila. Nahradit ji měla Rachel Weisz, ale ta od snímku také po čase odpustila, a tak jí nahradila Drew Barrymore. (Patw)

Reklama

Reklama