Reklama

Reklama

Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Vidí všechny své blízké a hlavně Adama, prosícího, aby se vrátila k němu. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou osudovou otázkou: Zůstanu? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (271)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Na světě existují dva druhy lidí, Kim. Ti, kteří mají rádi opravdovou kávu, a ti, kteří mají rádi slaďárny se směšnými jmény.“ Hláška definující celý tento film. On hraje na kytaru, ona na cello…ji zastihne tragédie…to jsou jediné, řekněme „odchylky“ (nebo spíš variace) od neustále kopírované hollywoodské šablony na romantické drama pro teenagery, resp. teenagerky (přítomnost pana ultra Dokonalého). Klišé na klišé, pár úsměvných momentů, fajn hudba (+ propagace cella), a to je tak všechno. Vlastně (bohužel) ne, ještě jedno otravně dlouhé a snad nikdy nekončící slzavé údolí, u kterého jsem se už musel chvílemi i smát (ne, vtipné to být asi nemělo). Za mě to budou 2*. „Vážně se ve mně snažíš vzbudit pocit viny?“ – „Můžeš vybrat hudbu.“ – „A teď mě uplácíš.“ – „Zlatíčko, pocit viny a úplatky jsou lepidlem, díky kterému drží rodiče a puberťáci při sobě už po několik generací. Nevzpírej se tradici“. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Dojmy z předpremiéry jsou i pro citlivou nečtenářku knihy velmi pozitivní - ubrečené i potěšené. Tato čistá romantika nenese žádné prvky fantasy a nebrousí ani do vod dystopických románů. Tou přidanou hodnotou je tentokrát hudba. Ano, i taková prostá věc může způsobovat problémy, je paralelou k rozdílným světům, rozdílným náhledům na život i k různým životním cílům. Hudba provází celý film a klasika (nikoliv ta rocková) se prolíná s punk rockem i dalšími žánry. Tato prapodivná směsice se v jednu chvíli střetne v čirém okamžiku štěstí, kdy je blízkost lidí, a jejich ochota spojit své životy, nadřazena veškerému škatulkování. Celý film vypráví příběh jedné lásky a báječné rodiny, kterou je možné jen obdivovat, s kterou je možné cítit i s ní bojovat o život. Děj je velmi sladký a dojemný, přesně takový, jak to většinou holky mají rády a kluci trpí. Ideální na rande i na dámskou jízdu, vhodný i pro sběratele zajímavých lidských osudů (třebaže smyšlených). Děj filmu plyne bez sebemenšího zádrhelu. Marně se snažím najít něco, co bych nechtěla pochválit. Příběh je skvěle vygradovaný, rozhovory jsou lehké a uvěřitelné. A i když zní všechno až moc dokonale, chcete věřit, že to někde opravdu takhle funguje. Seznámení s rodiči a jejich přístupem k výchově je promyšlené a zamilujete si je, přesně tak, aby vás další děj mohl zasáhnout ještě víc. Flashbacky jsou pěkně promyšlené a zahrávají si s příběhem, nijak to ale nepřehánějí, žádná šokující odhalení, jen láska dvou mladých lidí, komplikace a interakce s přáteli a rodinou. To vše vám pomůže pochopit, kde v sobě člověk dokáže brát životní sílu a jaké maličkosti to mohou ovlivnit. A i když mám malinko výhrady k chování hlavní hrdinky v nemocnici, příběh mě strhnul. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Škoda těch podivných skoků v čase a prostoru, protože jinak bych asi byla spokojená. Ne že bych se jako divák ztrácela v ději, o ten nakonec ani tolik nejde, ale zdá se mi, že se pak nedokážu dostatečně vcítit do kůže Chloe Grace Moretz. A to je problém, protože právě na jejích pocitech tenhle film stojí. A bohužel i padá. No a vzhledem k té americké podbízivosti, která na mě koukala i z futrálu basy, nechci dát víc než dvě hvězdičky. Jo a taky ten kluk mi byl strašně nepříjemnej. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četla, ačkoliv jsem si z ní pamatovala pouze stěžejní body příběhu. Film jsem si užila hlavně díky krásnému vykreslení Miina vztahu s Adamem a také její rodinou. Obrečela jsem jejich smrt i spoustu chvil v nemocnici, převážně pak tu poslední, kdy nad ní Adam seděl s kytarou. Jsem ráda, že se nakonec rozhodla, jak se rozhodla. V knize nebyl ten konec úplně jednoznačný, tady docela jo. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

I ked je to dosť všeobecne smutný príbeh,ktorý ma chytil za srdce,pri jeho sledovaní som toľko neplakala ako pri Me Before You.Páčili sa mi tie rozdielne názory hl.postáv,spojenie jej klasickej hudby s jeho rokovou,no totálne šialenstvo :-) ,Miin duch v nemocnici (asi takto nejako si to predstavujem i ja :-) Adamove filozofické úvahy ,,vzťah na diaľku je ako by si chodila s duchom."... Avšak trocha mi vadilo to neustále skákanie medzi prítomnosťou a minulosťou,i napriek tomu film splnil moje očakávania,bol veľmi romantický,na city hrajúci aj dojímavý zároveň.Záverečná scéna si vyžaduje pokračovanie,dúfam,že sa ho dočkám.. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Herečka Dakota Fanning odmítla roli ve filmu s tím, že je pro ní nyní prioritní dokončení střední školy. (Zdroj: latimes.com) (Medmen24)

Reklama

Reklama