Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (196)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Takové trochu lepší a zajímavější teenage komediální drama. Z Freddie Highmorea roste šikovný herec, Emma Roberts si tady zahraje skvělou "sadistic little hussy" a že tam hrála Alicia Silverstone... to jsem se dozvěděl až po shlédnutí filmu. Každopádně se jedná o velice příjemný snímek, dovolil bych si říct, že v mnoha ohledech inteligentní, ač trochu předvídatelný. Na druhou stranu - kdyby se teenageři nedali předvídat, měli by to dospělí o dost těžší, že ;) 80% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jsem si myslela, že to bude stát fakt za to, ale tohle je jeden z filmů, který by měl být spíš v modré barvě než v červené. Byla jsem hodně zvědavá na Freddieho. Neříkám, že to zahrál špatně, jen z toho nejsem nějak odvázaná. A chvílema to celý bylo dost nudný. Hodně jsem taky postrádala filmovou hudbu, který tam bylo pomálu. Jsem fakt hodně zklamaná a dávám jen 45%. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Romantický film je žánr značně zkažený dobou. Právě tenhle druh filmu (+ komedie) je nejvíc prolezlý hromadou nevkusných a podlézajících patoků, drnkajících na strunky náctiletým puberťačkám nebo ženám se "špatnou" zkušeností, kterou jsou schopny si v podobných kouscích pokaždé nalézt. Kvalitní romantický film se mi tak dnes hledá jen velmi těžko. Snad jako muž nedokážu ocenit ony krásy žánru, což s jistotou nemůžu popřít a hlavně tomu sám nevěřím. Pokud byl pro mne v minulosti nějaký “romanťák“ dobrý, tak musel být minimálně odehrán na kvalitním a zajímavém pozadí (např. MĚSTO ANDĚLŮ, LEGENDA O VÁŠNI, POSLEDNÍ MOHYKÁN, ZÁPISNÍK JEDNÉ LÁSKY atd.). THE ART OF GETTING BY je díky tomu pro mě hodně rozporuplný. Klidná a uvolněná atmosféra s dojemně hrajícím Freddiem Highmorem je nezvykle poutavá. Člověka to baví sledovat, i když se na obrazovce celkem nic zvláštního neděje. Velký cit hlavních dvou postav pro milostné drama je obdivuhodný, Emma Roberts se svým vyspělejším, protřelejším a přesto nevtíravým vzhledem lehce nesedí k dětskému, ale sebejistému vzezření Freddieho Highmora, což není, jak by se mohlo zdát nedostatkem, naopak tím podoba jejich vztahu a tím i podoba filmu a celého příběhu získává zvláštní kouzlo, má svou osobnost. Film nám ukazuje i malichernost lidských cílů a snah, které dávají smysl, až když máte opravdový důvod a ne jen chabou potřebu. Prostředí jakékoliv školy a studentského života v podobných filmech je právě pro mne oním osobním nedostatkem. Je to paradox, jelikož nelze herce a příběh v této podobě od prostředí oddělit. Je to hra na flašinet, kterou může zachránit jen vaše momentální rozpoložení a um flašinetáře, což se tady daří perfektně. Věřím, že to není poslední film Gavina Wiesena a těším se na jeho další, stejně jako na další role Freddieho Highmora. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Vylhané indie drama, z kterého je na hony cítit konstrukt. Nevadí mi šablonovitost charakterů (hlavní zdeptaný hrdina, sympatická, ale komplikovaná dívčina, nestálý mentor atd.), pokud se tvůrcům podaří vdechnout jim opravdovou osobnost a nevadí mi schematické vystavění podobného typu příběhů, pokud působí přirozeným a plynulým dojmem. V The Art of Getting By však postavy nežijí, pouze plní scenáristou zadané úkoly a přesouvají se z jedné nedomrlé sekvence do druhé, jako by autor předtím nakoukal žánr a musel z něj nutně vyextrahovat všechno, aniž by jakkoliv přemýšlel o vlastních hrdinech a vlastním příběhu (postavy se tak často pohybují na místech, dělají a říkají věci, které byste v jejich věku nečekali). Skvělá alternativa se nabízí v podobě It´s Kind of a Funny Story, který rovněž nabízí možnost docenit talent Emmy Roberts. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Chlapec potká dívku, zamiluje se do ní a ze světa je rázem lepší místo. Tak tenhle námět by nedostal cenu za originalitu ani od neandrtálců. Přesto, že je to provařené téma, film ho zpracovává zajímavým způsobem. Bolestivé tápání citlivého teenagera se prolíná s jeho první milostnou zkušeností a proto zákonitě dojde k několika karambolům, které můžou poznamenat na celý život. ______ Ne všechny scény a zejména dialogy jsou uvěřitelné. Zněly by líp od starších hrdinů. Občas probleskne i známé klišé. Co ale jednoznačně převážilo mé hodnocení k vyššímu počtu hvězdiček, byl dechberoucí výkon F. Highmora. Ten kluk z Továrny na čokoládu vyrostl a přesto neztratil svoji bezprostřednost. Umí pohledem vyjádřit víc, než by jiný dokázal dlouhým monologem. Já mu tu trýznivou, marnou lásku prostě věřila! /4. 3. 13./ ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v New Yorku. (Laslo)
  • Původní název filmu byl "Homework". (Kacitr)
  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Flunk. (Sufferer)

Reklama

Reklama