Reklama

Reklama

Pomáhat a chránit

  • Irsko The Guard (více)
Trailer

Komediální thriller POMÁHAT A CHRÁNIT se odehrává na západním pobřeží Irska. Policista z malého městečka Gerry Boyle (Brendan Gleeson) má konfliktní povahu, zvrácený smysl pro humor, umírající matku, zálibu v prostitutkách a hlavně ho vůbec nezajímá mezinárodní obchod s kokainem, kvůli kterému mu jednoho dne na dveře klepe agent FBI Wendell Everett (Don Cheadle). Víc než aktivnímu řešení případu se Boyle věnuje posmívání a podrývání Everettovy autority, okolnosti mu ale nepřejí. Nejprve jeho nový horlivý parťák zmizí, pak ho začne vydírat jeho nejoblíbenější šlapka a nakonec se ho ¨C podobně jako všechny ostatní členy místní policie ¨C pokusí podplatit samotní pašeráci drog. To už je příliš i pro Boylea, který pochopí, že musí vzít věci konečně do vlastních rukou a jediným člověkem, kterému může věřit, je právě Everett. Vše se schyluje k výbušnému finále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (432)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

(S)Prostě Irové a prostě komedie, jaké má Ramirez rád, tedy bez klišoidních a sračkoidních keců, co pronášejí tupé a tupější postavy v emerických rádoby komediích, naopak humor nekorektní a tak nějak ne pro každého, Brendan Gleeson je zabiják, jeho rasistické poznámky málem zapříčinily, že jsem monitor svýho noťasu poctil výběrovou instatní kávou :-) Ale abych Amíkům nekřivdil, Don Cheadle je tady, jako agent FBI, správně tak nějak... mimo :-) Příjemná komedie, pokud máte nastavený smysl pro humor trošku jinak. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Irové jsou jako sloni. Rádi si dají do chobotu, upřímností se občas ocitnou v porcelánu a mají dobrou paměť.. Objektivně The Guard nevyužil sílu svého potenciálu, ale za suverénní výkon toho narezlého, přes metrák vážícího leprechauna jedna poctivá reálta navrch. Jo a pozor! Když v budoucnu někoho střelíte, neptejte se ho, jestli už vidí světlo a takový ty věci. Mohl by to brát, že se mu posmíváte.. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - To je kurva nádhernej den.........Zabili chlapa, strčili mu do ruky stránky z Bible, do klína mu dali květináč s kytkou a na zeď napsali 5 a půl. CITÁT - A to je všechno ?.......... Seržant Boyl (Brendan Gleeson) je Ir a rasismus je součástí jeho kultury. Divák však zatím netuší zda je tak hloupej nebo šíleně chytrej. Ve filmu zazní zajímavá slovní hříčka. Česky zní asi takto : Dalailáma a laina. (laina je tímto míněna drogová laina). Celý příběh je protkán irskou ironií, britským humorem a americkou opatrností. CITÁT - Nemůžu uprostřed Irska střílet z kalašnikova.......... Hodně humoru, středně akce a pár sexy holek. Povedené. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá hovadina. Jediné, co si zaslouží zmínku byl irský přízvuk zúčastněných. Vtipný není film ani malinko. A pokud komedie není vtipná, tak postrádá význam, aby byla viděna. Režisér i všichni zúčastnění by měli za trest žrát hovna. Totálně zbytečný film ubohé kvality. Absolutně nejhorší byl na filmu scénář, který nemá totálně co nabídnout. ODPAD!!!!!!! ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Irové nám předvádí, jak využít švejkovskou postavu v současném filmu. Seržanta Boyla jsem si zamiloval, skvělý herecký výkon Brendana Gleesona, suchost a dvojjakost, břitký humor podávaný s kamenným výrazem, nekorektní proslovy, takový film by v Americe ani nemohli natočit. To byl jistě záměr, je to kritika společnosti, poměrů a vymizení cti. Celkově totální nářez, strašně dlouho jsem neviděl tak nenásilně geniální film. Napůl Tarantino a napůl zahořklej Irčan se smyslem pro trpký humor. Gangsteři debutující o smyslu života, Boylovo kecy o děvkach a závěrečná kulervoucí scéna, dokonalá hudba, prochcaná irská atmosféra. Díky a pusťte to našim režisérům. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Po tom, čo Brendan Gleeson stvárnil hlavné úlohy v čiernych krimikomédiách Martina McDonagha Six Shooter (2004) a V Brugách (2008), odskočil si zahrať do žánrovo veľmi podobného filmu The Guard (2011), ktorý natočil Martinov brat John Michael McDonagh. (SarumanKo)
  • Film se kompletně natáčel v Irsku, rodišti Brendana Gleesona. (toy79)
  • Když v úvodu filmu Gerry Boyle (Brendan Gleeson) přijíždí autem na místo činu, po vypnutí motoru zůstanou stěrače uprostřed čelního skla, při dalším (bočním) záběru jsou však dole. (phoorecek)

Reklama

Reklama