Reklama

Reklama

Rose Hathawayová je dhampýrka, napůl člověk a napůl vampýr. Dhampýři jsou zároveň strážci Morojů, což jsou klidní a smrtelní vampýři, kteří žijí diskrétně v našem světě. Posláním dhampýrů je chránit Moroje před krvežíznivými vampýry - Strigoji. Dhampýrka Rose se svojí kamarádkou, morojskou princeznou Lissou, prožívají různá dobrodružství. Zkoušejí sílu jejich přátelství, trpí a ztrácí milované lidi. Tenhle film vypráví jejich příběh... Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (256)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Na knížku film nemá, ale nemůžu si tolik stěžovat. Tvůrci se snažili splnit všechny dějové zápletky co jsou v předloze, to se jim taky povedlo, ale samozřejmě pak nemohli jít víc do hloubky detailů i postav. To způsobilo že film působí celkem ploše, bez emocí, detailů co by vše nějak ozvláštnily a přiblížily divákovi. Škoda že se nepovedlo lépe zapracovat na celkové atmosféře, ale prostředí bylo super. Obsazení by mohlo být lepší ale Zoe Deutch v hlavní roli "zachraňovala" (doslova) ostatní a místy i celý film. Hudba je taky celkem slušná. Celkově s hodnocením váhám. Knížka je podle mě ve svém žánru na naprosté špičce, film nedělá ostudu, ale rozhodně to mohlo být i lepší. Jsem vážně zvědavá jestli a jak se natočí druhý díl. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na prekvapenie to bola celkom chutná jednoubka. Jasné, žiadna genialita, nič svetoborné, klasická zápletka, skôr pre 15tky než dospelých, ale celkovo ma upiráci a dhampiráci z akadémie vôbec nenudili, a to hlavne z dôvodu, že Zoey Deutch je skrátka bohová a Danila Kozlovsky pôsobil z časti ako taký kozel, ale za to celkom charizmatický kozlisko. ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že kouzlo knihy se na plátno převést nepodařilo, ale i přes brutálně zanedbanou reklamní kampaň a zmršenou zelenorůžovou propagaci tohle je jedna z těch povedenějších young adult knižních adaptací. Za průměrně dobré hodnocení tento film vděčí hlavně úžasnému humoru, lehkosti, s jakou je podán středoškolský upíří život a celý fantasy svět, a také úžasné Zoey Deutch (dhampýrka Rose). Rozhodně bych hned šla do kina znovu. (Hodnotím až teď, jelikož ještě 14dní po předpremiéře v kině Atlas se nedalo hodnotit.) ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že pro knižní sérii VA i její pokračování Bloodlines od Richelle Mead mám jakousi zvrhlou slabost a její příběh se mě drží už minimálně 3 roky. Propagaci filmu jsem sledovala pěkně dlouho a pěkně mě odrazovala. Moc jsem se těšila, ale na druhou stranu jsem se hrozila, jaký mizerný upírský chick flick mi z toho dělají. (jako... ona by se ta knižní adaptace dala s klidem interpretovat vcelku podobně, co si budeme namlouvat) Dnes jsem se konečně dokopala ke koukání a i když mě cast hlavních postav až na pár výjimek dosti zklamal, nakonec jsem byla příjemně překvapená - ale to hlavně jelikož jsem od filmu moc neočekávala. Přišlo mi, že background story bylo odříkáno dost hrr hrr a jakoby s tím pořád někam pospíchali. Hned první scéna Rose a Lissy v hotelu mě dost vyděsila, protože si na sílu vypověděly celé jejich life story jakoby se v životě neviděly, jen aby měl divák přehled. Všechno ale příběhově poměrně sedělo a filmové crew se drželo knižní předlohy. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ze slibného dějového podhoubí podpořeného slibnou knižní sérií zůstala až překvapivě nahrubo nasekaná smaženice, ale dojmy zůstávají převážně pozitivní. Při nemožnosti stíhat sledovat gradovanou mytologii se třemi zvraty a dvěma novými postavami na každou druhou pětiminutovku leží všechno na krásné Zoey, protože prkenný Danila, výrazně přehrávající Olga Kurylenko ani nevýrazná princezna jí příliš nepomáhají. Hlavní hrdinka ale i ty méně vydařené a nedostatečně sarkasmem nasáklé scény zvládá s přehledem, což v kombinaci s fajn akcí a silnou frekvencí hlášek naprosto stačí. Při hledání logiky v postupnosti zápletky bych ale musel prskat daleko víc. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (17)

  • Na začátku filmu při autonehodě hraje z rádia skladba "Bad Girls" od M.I.A., která není obsažena v soundtracku k filmu. (skubla9)
  • Natáčení začalo na konci května 2013. Představitelé Rose Zoey Deutch a Dimitrie Danila Kozlovsky se na své role pod vedením trenérů připravovali již od začátku března 2013. (Barka)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama