Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Olivera a extravagantní Emily spojí náhodný milostný románek, který prožijí na palubě letadla při cestě z Los Angeles do New Yorku. Oliver by záhadnou a bystrou dívku rád blíže poznal, Emily však bere sex s cizím klukem jako nezávazné dobrodružství, a tak se po příletu do New Yorku jejich cesty rozcházejí. Během následujících let je však osud svádí znovu a znovu dohromady. Při náhodných setkáních a neplánovaných schůzkách začnou jeden druhého blíže poznávat. Oba zoufale hledají lásku a vztah, který by nebyl odsouzen ke katastrofickému konci. Jejich sedmileté přátelství je dovede ke zjištění, že je mezi nimi možná něco jako láska. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů podobného střihu. Mezi hlavními hrdiny, kteří jsou sympatičtí jako herci i jako postavy, to správně jiskří, což je u podobných filmů základním stavebním kamenem. Jinak vás ničím asi nepřekvapí. Mě příjemně pobavil a lehce mi pozvedl náladu. Jako jeden z mála romantických filmů si jej pamatuji a občas i rád pustím znovu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jemný a podmanivý romantický snímek překvapuje především svou syrovou životní reálností. Ashton Kutcher a Amanda Peet, v hlavní roli příběhu o budování milostného vztahu, jsou po divácké stránce neobvyklé sympatičtí a okouzlující. Děj je striktně rozdělen na různé věkové období, a tím i postavení obou postav v životě, čímž přináší postupný vývoj dané věci. Možná se v tomto příběhu i někdo najde. Potkají se dva a byť to vypadá na vzájemné sympatie, ve skutečnosti to prostě nějak nefunguje. Jenomže přelstít vzájemné city není jenom tak. Léta běží, člověk stárne a v hloubi duše stále jakoby zůstalo něco, co nebylo dotaženo do konce. Takže láska na první pohled? Přijde na to, jak se to vezme. Někdy je to hned, někdy to trvá i roky. Vzájemně se přitahují, ale zároveň i odtahují. Avšak jiskřička naděje stejně jakoby poblikávala i po ty roky a stále věřila v šanci prohloubení vzájemných citů. Zkrátka a dobře, stejně tak, jako jsou cesty Páně nevyzpytatelné, tak i cesta lásky je velice klikatá. Snímek se drží přirozenosti a lehké zábavy a povznáší mladistvé kouzlo osobnosti a nezralé lásky. Životní hravost s osudem se tak stává ohromujícím. Nejedná se o svěží romantický film plný komediálních etud, jak bývá obvyklé, ale o přiměřenou zábavnou milostnou jízdu, která je svým námětem hodně podobná postaršímu snímku 'Když Harry potkal Sally' (1989). Vlastně je rozdíl jen v tom, že se jedná o jinou věkovou hranici. A tak se v podstatě jedná o snímek, který musí získat v jádru věci divácké pochopení ke správnému vcítění milostné problematiky hlavních postav. Jinak snímek nemá šanci uspět. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jedna z milionu podobnejch romantickejch komedií. I když ono to bylo spíš romantický, než aby to byla komedie. Z hlediska komedie jsem se zasmál asi tak jednou - v té čínské restauraci, jak spolu nemluvili. Pak jsou tam ty blby náhody, kterejch je tady nepřiměřeně hodně a filmy s náhodama už mě prostě neberou. Jinak je to snímek, na kterej se lehce zapomene a za týden nebudu vědět, o čem to bylo. Jinak na usínání asi docela dobry... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Nemůžeš ztrácet body před tím, než začneš hrát …“ ----- Rozjezd je velice osvěžující a extravagantní - škoda, že druhé polovině snímku výška nastavené laťky dělá čím dál větší obtíže … Příběh postupně ztrácí svou originalitu s stává se sice vcelku milou, ale zároveň i tuctovou love story, která nepřináší nic mimořádného, co by nějak zvlášť stálo za pozornost. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Něco na způsob Určitě, možná nebo Vadí, nevadí, jen v poněkud odlehčenějším tónu. Dost se mi zamlouvala proměna charakterů obou hlavních postav v průběhu let, nicméně dějových zvratů (ten se zasnoubil, ta chystá svatbu, ten je zadaný, pak zas ta) bylo poněkud moc a časové skoky mi přišly trochu nepřehledné. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Kutcher vlastní produkční společnost Katalyst Films, která vytváří pro hudební stanici MTV úspěšný pořad Punk´d. Formou skryté kamery v ní nachytávají celebrity v různých zábavných situacích. (imro)
  • Komedie stála producenty přiměřených 30 milionů. Během prvního víkendu (22.-24.4. 2005) vytáhla z amerických diváků 7,5 mil. dolarů a za dva týdny promítání necelých 19 milionů. (imro)

Reklama

Reklama