Reklama

Reklama

Americká kletba

  • Velká Británie An American Haunting (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je založen na základě jediného zdokumentovaného případu v historii Spojených států, kdy duch způsobil smrt člověka. V letech 1818 – 1820 v Red River ve státě Tennessee byla rodina Bellů a zejména jejich nejmladší dcera vystavena teroru neznámého původu. Případ byl popsán ve více než dvaceti knihách a jeho stín se nad městem vznáší dodnes. Rodina Bellů se zoufale snažila najít racionální vysvětlení pro hrůzné události kterým čelila, ovšem zcela bez úspěchu. Teror postupně nabýval na intenzitě a duch začal dokonce komunikovat. Zanechal hrůzný vzkaz: jednoho dne budu zabíjet. Až v roce 1998 byl nalezen rukopis tehdejšího místního učitele a rodinného přítele Bellů, který vnáší do případu nová fakta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazená, ale jinak spíš průměrná duchařina, která s přibývajícími minutami ztrácí na zábavnosti, úměrně tomu jak se některé situace neustále opakují. Slušnou atmosféru a herecké výkony sráží navíc nepříliš povedená pointa, která toho moc nevysvětlí a naopak se zpětně postará o pěknou řádku děr v logice. Abych nezapomněl - postava pragmatického profesora ( J. D´Arcy), zastupující zde klasického hororového skeptika, který je schopen zapřít i nos mezi očima, jen aby mohl racionálně vysvětlit do očí byjící nadpřirozené jevy mi tentokrát lezla krkem natolik, že jsem si přál, aby jí strašidlo minimálně přerazilo krucifix o palici. Nevyšlo to, škoda. Za to bych jednu * milerád přihodil. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dobre situovaná rodina Bellových žije vo veľkej usadlosti Red River. Hlavou rodiny je John Bell. Je to vážený občan a skúsený obchodník. Vie sa obracať vo svete a vie sa dostať ku peniazom. Jedného dňa podvedie svoju susedu Kathe Battsovú. Tá na neho i celú jeho rodinu uvalí hroznú kliatbu. Film "Americká kliatba" je natočený podľa skutočných udalostí, ktoré sa odohrali v roku 1817 v štáte Tennessee. Ide o jediný zdokumentovaný a potvrdený prípad v histórii USA, kedy duch spôsobil smrť ľudskej bytosti. *** ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia sa nás trailerom snažili presvedčiť, že ide o film zo súčasnosti, kde sa zlo z minulosti opäť vracia. To je blbosť. Ale plne chápem zvolenú taktiku, veď kto by chodil na historický horor? A rovnako chápem tie nezmyselné drísty o jedinom potvrdenom posadnutí duchom... Scenár je občas dosť divný - napr. úvod - jedna scéna z prítomnosti a teta si začne čítať list s nadpisom Pravda o našej rodine (ehm). Film však má slušnú atmosféru, ale celkovo ide o absolútne neoriginálny a predvídateľný príbeh (dnes sa nedá posúdiť koľko Amityville Horrorov či Exorcistov sa inšpirovalo tu popísaným prípadom). Trochu lepšie (predovšetkým lepšie natočené) ako 3:15 ZOMRIEŠ, ale vo výsledku rovnako nevýrazné...Značne lepšie ako KLIATBA DOMU SLNEČNÍC... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14miliónovTržby USA $16,298,046Tržby Celosvetovo $29,612,137Tržby za predaj DVD v USA $9,810,252 //počet predaných kusov 530,579║ Prvá polovica filmu je doslova výborná čo sa týka horroru o duchoch, je tam zachytená stiesňujúca atmosféra prinášajúca až triašku na tele, taktiež tu je slušná dávka temnoty a úzkosti. Takže strašidelné momenty sú fakt stiesňujúce, lenže to čo bolo výborné na prvej polovici je už otravné v tej druhej lebo tá neponúkne už nič nové a len dookola opakuje rovnaké strašidelné momentky. Tie postupne začnú nudiť a v čoraz viac v zamotávajúcom sa príbehu maximálne otravovať, až stratia na akomkoľvek význame a celkovo potom film vyznie takmer do prázdna a je to škoda. Jednoducho v druhej polovici filmu akoby došiel tvorcom dych a začnú sa potácať v nesúrodom deji až z toho vznikne len nevýrazná fraška bez hlbšieho významu a to nám chceli ponúknuť skutočnú výpoveď o jedinom dokázateľnom strete z duchom, nuž po tomto čo nám v konečnom výsledku ponúkli, kto by uveril v duchoch by bol jedine blázon. /55%/ ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Skromný snímok, ktorý ma niečo do seba. Celých 91 minút "hustej" atmosféry, ktorá dokáže vyvolať strach. Avšak niekde tento snímok stroskotal, niečo tomu rozhodné chýba... Herci snaživý, prevedenie presvedčivé, ale ten záver sa niesol v zmätenom duchu, ktorý bol tak nejak nedotiahnutý do konca... Chcel som vidieť viac, možno práve tá krátka stopáž uškodila tomuto filmu... 6/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Film je taky známý pod názvem American Haunting - Bellwitch Story. (Chatterer)
  • Natáčanie prebiehalo hlavne v Bukurešti a Montreale. (Greenpeacak)
  • Film začíná v roce 2006 v Red River v Tennessee a je vyprávěn jako příběh z dopisu. Klíčový děj se začíná odvíjet od konce roku 1817. (noelcoward73)

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama