Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Zajímavosti (54)

Mission: Impossible (1996)

  • Bylo napsáno a nadiskutováno mnohé o tom, jak v polovině 90. let natáčení tohoto filmu způsobilo přibrždění tehdejšího přílivu zahraničních zakázek do ČR. V knize Jaroslava Sedláčka "Rozmarná léta českého filmu" je situace popsána takto: "Přislušné oddělení úřadu vlády, které spadalo pod ministra bez portfeje Pavla Němce, podepsalo nájem na Nosticův palác a okolí za 80 tisíc korun za jednu filmovací noc," říká tehdejší generální ředitel společnosti AB Barrandov Václav Marhoul. "Těch noček bylo pět. Ve chvíli, kdy se pan ministr Němec dozvěděl, že Tomu Cruisovi, který si přece zapaluje doutníky minimálně tisícidolarovkou, to pronajali za pouhých 80 tisíc, tak to vlastním rozhodnutím zvýšil na 580 tisíc za noc." Tak razantní navýšení a neseriózní jednání logicky Cruisovi hnulo žlučí. "Tom Cruise se objednal u Václava Havla, aby si stěžoval, Václav Havel volal premiérovi Klausovi, premiér Klaus poslal Václava Havla do prdele a přikryl pana Němce. Posledním krokem byl můj telefonát panu Němcovi, kdy šlo o rozdíl 2,5 milionu korun. Snažil jsem se ho přesvědčit, ať nechají původní cenu 80 tisíc s tím, že Barrandov těch rozdílných 2,5 milionu zaplatí, protože mi bylo jasné, co se stane a co se taky nakonec stalo. Tom Cruise je člověk, kterému se novináři hrabou v popelnicích, aby zjistili, čím si čistí zuby, takže ve chvíli, kdy se vrátil zpátky do Hollywoodu, tak poskytl několik rozhovorů, z nichž nejzásadnější byl pro Vanity Fair, v němž Českou republiku nazval naprostým Debilovem a Drnákovem, že je tu stále komunismus a že se tu nedají točit filmy. Takže Mission: Impossible kvůli dvěma a půl milionu korun, protože my přece ty Amíky sedřeme dranžírákem, pěkně až na kost, připravila český filmový průmysl o stamiliony na dalších zakázkách, které sem po takové negativní reklamě od Toma Cruise logicky nepřišly. Trvalo minimálně dva roky, než se celá kauza pozapomněla a začaly se věci vracet do normálu," říká Václav Marhoul. Ke knižnímu shrnutí lze ještě dodat šťastný konec - po nekrátké době se do Prahy vrátila i série Mission: Impossible, konkrétně její část Ghost Protocol (2011). (NIRO)

Mission: Impossible - Fallout (2018)

  • Jde o první film v sérii, který porušuje kuriózní tradici „střídavé délky vlasů“ Toma Cruise (Ethan Hunt), která provází ságu už od roku 1996. Herec totiž míval vždy v lichém filmu (M:I 1,3,5) krátké vlasy a v sudém (M:I 2,4) vlasy dlouhé. (Azurovydrak)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama