Reklama

Reklama

Poslední vymítání ďábla

  • USA The Last Exorcism (více)
Trailer

Reverend Cotton Marcus přijíždí na odlehlou louisianskou farmu Louise Sweetzera, aby tu provedl další ze svých rutinních seancí „vymítání ďábla“. Náboženský fanatik Sweetzer v charismatickém knězi vidí poslední naději, jak ze své dcerky Nell, kterou podle něj s jistotou posedl ďábel, dostat zlo dřív, než její děsivé utrpení vyústí v nepředstavitelnou tragédii. Cotton, kterého po letech, co z kapes zoufalých věřících tahá peníze, trápí výčitky svědomí, chce se svým štábem natočit při této poslední seanci dokument se svou zpovědí a doznáním. Po příjezdu na krví prosáklou rodinnou farmu je ale hned zřejmé, že tady na něj čeká skutečné a ryzí zlo, na které se nemohl nijak připravit. Cesty zpět už není. To, co tady reverend Marcus zažije, do základů otřese jeho vírou. Podaří se mu najít způsob, jak Nell – a všechny ostatní – zachránit dřív, než bude pozdě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (204)

verbal 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych strašně natočit film, jak si na někoho zasedl Satan! Viděl jsem Exorcistu, Rosemary i Blair Bitch a napadl mě děsně kůl, "originální" scénář! Nemám sice prachy, ale zato mám doma hájosmičku za šest litrů, se kterou umím skvěle běhat a dělat krásné šmouhy. Vím dokonce i o jedné kikině, která umí príma vrčet, udělat most a dát nohy do třičtvrtě na tři. Stačí ji napatlat bílým pudrem, nalít ji na vlasy litr vegetolu a bude vypadat fuckt hrozně! A když z ní udělám hvězdu, nechá se prý v pohodě i vymetat. Pardon, chtěl jsem říct vymítat. Navíc znám Ílaje, se kterým jsme spolu na základce týrali drobné hlodavce. Když ho nenapráším, dá mi pětset dolarů, abych to mohl natočit!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Předně musím říci, že pseudodokumenty ručkou fakt nemusím. Logicky člověka napadne řada filmů Kanibaly počínaje, přes BVP, Monstrum... a Paranormal Activity konče. Mnohé z nich, jako třeba BVP či Paranormal jsou hloupé odpady, zde jsem měl alespoň pocit, že film je něčím zajímavý. Pohybuje se na hraně skutečného a imaginárního a člověk pořád netuší, kam se přehoupne. Jsem rád, že kamera nelítá ze strany na stranu. Nevýhodou ručky ovšem je, že divák vidí jen to, co mu někdo ukáže. Co se může jevit jako zajímavé, má tak své mouchy. První část je poměrně nudná, k závěru se ale začne příběh rozjíždět. Zabíjení kočky má pěkné grády a Nell se umí úžasně zkroutit. Konec jsem trochu tušil, ale pozorného diváka by neměl překvapit, jelikož náznaky o kultu a sektě se objevily hned zkraje. Určitě nemá cenu srovnávat s nedostižným Friedkinovým Vymítačem, úplně špatné to však rozhodně není. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vymítačský pseudodokument, nakonec jeden z nejzajímavějších hororů (hororově slabšího) roku. Šoumenský kazatel se rozhodne ukázat na kameru, jaký je exorcismus ve skutečnosti podvod, jenže tento "poslední" případ se nevyvine úplně podle jeho představ... Handcam v kombinaci s některými až fascinujícími záběry, slušnými herci, nepředvídatelností a docela neotřelým nápadem, to dělá z LAST EXORCISM nadprůměrný film. Krvavých efektů je minimum, atmosféra není hned a na děsu se mohlo ještě přidat, ale stejně spokojenost. Nic pro netrpělivce. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Až vás posedne ďábel, démon nebo jiná potvora, anebo strašně moc budete svému okolí tvrdit, že vás něco posedlo, zavolejte odborníka na slovo vzatého v oboru vymýtání reverenda Cottona Marcuse a budete mít minimálně o popularitu postaráno. Právě totiž natáčí dokument o exorcismu a případ dívky Nell z křesťanské rodiny, údajně posedlé démonem, má být jeho úplně poslední, protože s touhle nevděčnou prací hodlá praštit. Reverend se chápe krucifixu, svěcené vody a odborné knihy o démonech a s celým štábem odjíždí na odlehlou farmu kdesi v zapadákově v Louisianě tam, kde lišky dávají dobrou noc, nebo spíše v tomto případě tam, kde démoni dávají dobrou noc. Nebudu nic předstírat a rovnou napíšu, že film celou dobu balancuje na hranici frašky, ale umí si tak dokonale vyhrát s divákem, že se to takto sofistikovaně a "autenticky" nepodařilo ani jednomu z jeho předchůdců. Pokrevní příbuzní, jako je jednička "Blair Witch" nebo oba díly "Paranormal Activity", jsou oproti tomuhle díla, která si jen na horor hrají.Tady se tvůrci do toho razantně opřeli a jsou od počátku geniálně ironičtí a naprosto jim nedělá potíže šíleně zmasakrovat kočku nebo diváka nalákat do pasti, kdy přestane rozeznávat realitu od fikce a bude mu vsugerováno, že se tyto hranice naprosto stírají. To, že tento horor si s divákem manipuluje, jak chce, je prvek, kterého výše zmíněné filmy nedosáhly, možná je to tím, že se producentsky na filmu podílel i hororový znalec Eli Roth, který nějakým způsobem režírujícího Daniela Stamma dotlačil k ironizujícímu pojetí a současně ve filmu zachoval všechny nezbytné hororové ingredience. Výběr neznámých herců je velmi trefný a představitelka posedlé dívky Ashley Bell už jen svým pichlavým pohledem dává tušit, že do role nebyla vybrána náhodou. Bavil jsem se skvěle a každou chvíli film přidával na obrátkách. Vždy přišel s něčím neotřelým v rámci svého velmi trendy "home video look" žánru. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Další do řady ,v dnešní době, populárních realisticky-dokumentárně natočených hororů, tentokrát o exorcismu. Moc dobře rozjetý kousek o posedlé holčině na odlehlém statku se ke konci zvrtne v hroznou ptákovinu.Do reálné kamery najedou hraje hudba...a ten debilní závěr to celé podtrhne. Ale přeci jen 2/3 filmu se dají a za ně dávám 3*. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Nell Sweetzer (Ashley Bell) na otázku: “Kde je Nell?“ odpovídá: “V ohni.“, herečka improvizovala. Replika původně ve scénáři nebyla. (jurama525)
  • Ashley Bell, představitelka posedlé dívky, natočila všechny své scény s nepřirozenými polohami a ohyby těla bez použití jakýchkoliv triků. Je totiž hypermobilní. (oje)
  • Již během otevíracího víkendu film v kinech v USA utržil téměř 10násobek svého rozpočtu (1.8 miliónů dolarů). (HellFire)

Reklama

Reklama