Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

castor 

všechny recenze uživatele

Největší nepřítel člověka? Zase člověk. Tyhle apokalyptické kousky s mizernými vyhlídkami na dny příští mám rád. Jenže když se prvních třicet minut prakticky nic neděje a další desítky jen velmi málo, nastává problém. Pětice přeživších putuje „mrtvou“ krajinou, unavení, zoufalí, vzápětí nadšení, když najdou pár kusů plechovek s jídlem. Jenže jednou přeci jenom musí nastoupit nějaký příběh nebo alespoň něco, čeho by se měl divák chytit. Jenže tohle je mnohokrát omleté thrillerové přízemí, dějově jsme pak někde na úrovni libovolné epizody průměrného seriálu. Režisér, který stojí za pitomoučkým hororem Nurse 3D, toho jednoduše moc nevymyslel. Řada scén je navíc utopených ve tmě. A to žádný divák nevidí rád. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Film začína ako príjemne temný post-apokalyptický kúsok s veľmi dobrou, špinavou atmosférou a štýlovým nasnímaním, takže spomenuté porovnanie s "The Road" sa mi tu naozaj celkom hodilo. "The Day" je však o niečom inom a jeho celková myšlienka je značne prízemnejšia. Skupinka putujúcich ľudí sa dostane na opustenú usadlosť, kde sa snažia nájsť útočisko a zásoby, no netušia, že padli do pasce miestnym kanibalom, ktorí si tu po nich prídu. Rozpory však vznikajú aj medzi nimi navzájom a tak nie je núdza o trápne "fuck you" hádky a nervozitu postáv, čo z nich postupne vytvára naozaj otravné osoby. Takže som sa iba tešil, keď nabehli záporáci a trošku ich tam prerieďovali. Prvá polovica filmu; síce pomalá, no atmosférická a napínavá, ma oslovila viac, než keď sa to v druhej časti prehuplo na akciu, občas až zbytočne exploitačne zaváňajúce scény a gýčovité interakcie medzi postavami. Ale napriek mnohým negatívam ma to oslovilo a hlavne zabavilo. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jsem čekal, že to bude o dost horší. Mám postapokalyptický filmy rád, a prestože tohle není nijak originální, příběh není nijak překvapivý, spíš přímočarý, jsem ve výsledku spokojený. Asi jsem viděl moc hovadin v poslední době... :) Určitě jsou lepší snímky tohoto ražení, ale ty mají ode mě stejně plnej....toto má 70%. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový "survival", odehrávající se na jedné polorozpadlé venkovské usedlosti, s velmi slušnou atmosférou špinavé postapokalyptické beznaděje a krutosti (o jejichž příčinách se jinak nic nedozvíme). Příjemnou první polovinu sice narušuje pár mimózních dialogů, ale kámen úrazu se nachází až v divné polovině druhé: útok na dům probíhá v naprosté tmě, takže vidíme zmatený kulový, navíc nepřátelská taktika spočívá v postupném nabíhání na porážku v různě početných vlnách; a celé to vyzní tak nějak do nikam. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

The Day je stejně pochmurným, barevně laděným i obsahově podobným filmem jako Cesta. Na hororovém žánru je flexibilní to to, jak se stále dokáže vyvíjet a rozvíjet své subžánry. Nedávno jsme tu měli teenagerské vyvražďovačky o partě mladých lidí jedoucích někam, kde se seknou v zapadlém městečku, které neobývá snad nikdo až na pár podivných lidí a sadistických vidláků či zmutovaných kreatur, které je začnou likvidovat. O několik let později tu máme partičky mladých lidí putujících pošmournou postapokalyptickou krajinou a bojujících o přežití. Já osobně mám tyto filmy ráda a v tomto se sešlo hned několik známých tváří. Máme tu Smíška, Icemana, tu posedlou dívčinu z Last Exorcism a tu kočku, která s Joshem Hartnettem trávila 40 dnů a 40 nocí. Docela mě naštvalo, když Dominic Monaghan "vypadl ze hry" v podstatě hned na začátku a hned jako ten první. Ale co, ostatní se herecky nečinili špatně a ačkoliv děsivého není na The Day v podstatě nic, i tak nabízí slušnou podívanou, která však zůstává pevně zaseklá v žánrovém průměru. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Natáčanie prebiehalo v kanadskom meste Ottawa. (Sufferer)
  • Základna filmové pětice byla filmaři zbudována na místě starých koňských stájí. (Conspi)
  • Namísto pravých hlav pobitých kanibalů byly v dané scéně na kůly filmaři nabodnuty naaranžované ananasové melouny. (Conspi)

Reklama

Reklama