Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Společně s Mladým mistrem asi vrchol Chanovy kung-fu tvorby. Tréninkové metody, o kterých se nesní ani patriarchům shaolinského chrámu, a absolutně neuvěřitelně vyparáděná choreografie soubojů. Chanovo tělo se kroutí do nelidských tvarů, padá, vstává a zase padá, metá přemety na desítky způsobů, prohýbá bedra v ladných sklopkách a betonovými prsty a zápěstími uštědřuje rány do nechráněných soupeřových míst. I v dnešní době koukám na Jackieho "kouzla" s otevřenou hubou, protože tenhle blázen působí opravdu jako totální šrotovací mašina, která možná schytá hodně ran, ale vždycky najde sílu otevřít pusu, spolykat pár doušků vína a rozjet komba z jiné galaxie... ne... rovnou z jiného vesmíru... protože pokud existuje nějaký jiný vesmír, než ten, ve kterém žijeme, tak z něj pochází Jackie Chan... smekám před tímhle výjimečným bojovým talentem, který nám celou svojí filmovou kariéru předvádí, že pohybové schopnosti člověka se tréninkem stávají nekonečné... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem příznivcem tradičního kung fu, ani hongkongských kung fu mlátiček, zde opravdu nejde nic vytknout a v rámci žánru jako takového, hodnotit plným počtem. Excelentní kamera a prostředí dává vyniknout v podstatě jedné nekončící kung fu řežbě, Jackie Chan je v dokonalé formě, kterou je třeba opravdu ocenit, komediální prvky se kupodivu líbily občas i mě a skutečně jsem se od srdce zasmál, "fighty" mají minimum "prostřihů", prostě paráda. Jak říkám, nemusím toto tradiční kung fu, nemusím ani Jackieho, nemusím asijský humor, ale tohle je naprostý vrchol toho, co v tomto žánru bylo kdy natočeno. "Druhý díl", který jsem viděl dříve je sice ok, ale to kouzlo 70. let prostě postrádá a už to není ono. ()

Reklama

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Scénář je tady vlastně až druhořadá záležitost, která slouží k tomu, aby ty mistrovské kung-fu souboje, které tady uvidíte, byly zabaleny do nějakého celku. I přesto vám to nebude vůbec vadit, protože scénář je tady opravdu to poslední, co vás bude zajímat. Film je skrz naskrz prošpikovaný dokonalými kung-fu bitvami, které jsou spolu pospojované vtipnými scénkami, a tak se divák ani chvíli nenudí. Zaujaly mě zde zvukové efekty, které se u soubojů objevovaly. Opravdu asi jeden z nejlepších Jackieho filmů. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa neexistuje lepší a zároveň najzábavnejší akčný film z Jackie Chanom ako tento. Mal som ho možnosť vidieť ešte ako 6 ročný zo simultálnim dabingom a dodnes si pamätám finálnu scénu do posledného detailu. Film sa mi páči hneď z viacerých dôvodov. Za prvé je to Jackie Chan, ktorý je pre mňa akčným kráľom, a v tomto filme v najproduktívnejších časoch svojho života skĺbil ľudský bojový balet s humoru s takou vyváženosťou aká sa už v neskorších jeho filmoch vyskytovala len zriedka. Za druhé je to Yuenová réžia, ktorá film umocňuje nie len na bezduchú akčnotu plnú bojových scén, ale ako plus dokáže nahliadnuť do charakterov s takou vervou a nevtieravosťou, že si postavičky jednoducho musíte zamilovať a tiež rafinovane využíva prostredie, v ktorom mnohé súboje prebiehajú a po tretie je to 8 opitých bohov, ktorý pre mňa predstavujú najúžasnejšie bojové štýly a nemá na ne ani drak alebo tiger. tento film skrátka zbožňujem. ani na sekundu nenudí, spĺňa svoj účel a hlavne sa pre mňa stal kultovým. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Opět klasicky prostinký příběh, ale s každou přibývající minutou zábavnější. Nápad s bojovým stylem 8 opilých bohů je skvěle využitý jak po choreografické, tak po komické stránce (opilá bohyně Ho rules!). Je také dobré si pustit výborný anglický dabing. V něm si člověk vychutná hlášky lépe, než v původním znění. A není jich tu málo. Třeba slovní přestřelky (urážky) s panem Tyčkou, nebo-li Mr. Stick, jsou k popukákní. A pak tady máme to kung-fu - v Drunken Masterovi v míře vrchovaté, takže tentokrát a vyjímečně plný počet bodů. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Hlavná postava Wong Fei-hung bol v skutočnom živote predstaviteľ bojového umenia a tradičnej čínskej medicíny. Žil v období konca vlády dynastie Qing. (Peter-1307)
  • Jackie Chan (Wong Fei-Hung) málem přišel o oko, když ho Jang Lee Hwang (Jim Ti-Sam) během závěrečné bojové scény kopl do hlavy. Když se to Hwang dozvěděl, odmítl záběr opakovat. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama