Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Scénář je tady vlastně až druhořadá záležitost, která slouží k tomu, aby ty mistrovské kung-fu souboje, které tady uvidíte, byly zabaleny do nějakého celku. I přesto vám to nebude vůbec vadit, protože scénář je tady opravdu to poslední, co vás bude zajímat. Film je skrz naskrz prošpikovaný dokonalými kung-fu bitvami, které jsou spolu pospojované vtipnými scénkami, a tak se divák ani chvíli nenudí. Zaujaly mě zde zvukové efekty, které se u soubojů objevovaly. Opravdu asi jeden z nejlepších Jackieho filmů. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlépe zfilmovaných fung-fu filmů, kde naprosto neuvěřitelné kousky předvádí gumový Jackie Chan v roli učně věčně opilého dědka, který dokonale ovládá bojové umění osmi opilých koček, čímž se stal neporazitelným. Obvykle hodně kožená kung-fu podívaná je tentokrát plná vtipu, humoru a skvělých soubojů. ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Keby som Drunken Mastera videl ako decko určite by patril ku kultovým snímkam pri ktorých sa nad hodnotením predsa neuvažuje! Takto mi nezostáva nič iné ako skonštatovať, že Jackie Chan už za mladi bol božský a to čo sa k nám dostáva od neho v posledných rokoch je už len slabším odvarom. Naozaj choreografie súbojov sú nádherné a veľmi často humorné, veď kto už kedy videl bojový štýl založený na (ne)similácii tvrdého alkoholizmu. :) A potom, že prečo sa opitým nikdy nič nestane, no predsa používajú vlastne celý čas práve túto techniku. Problém ale je, že na druhej strane tu máme aj vatu vypĺňajúcu priestor medzi súbojmi a tá najmä vďaka minimálne "zvĺáštnemu" dabingu, už nejakým tým rôčkom, ktoré ubehli a občasných pokusoch o dramatizáciu plní naozaj len účel presunúť nás k ďaľšiemu súboju. Takže ak sa chcete zabaviť a kochať sa rýchlim kmitaním nôh, rúk a hláv tak ste na správnom mieste. 3,5* ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem poprvé a to jsem kung-fu v mládí hltal jako na běžícím páse. Překvapila mne vtipná a rychlá choreografie soubojů, kterou jsem znal až z pozdějších filmů Jackieho Chana. O herectví se tu nedá vůbec mluvit, protože to je klasická ukázka groteskního herectví z Asie. Nejvíce se mi líbil trénink ve stylu loutkového divadla. Stále jsem se smál a divil novým kombinacím soubojů či použití okolních věcí. A dnes už vím, proč všichni chlastají a chodí do hospody = všichni se učí tajné bojové umění! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dokonalý spojení kung-fu bojů a vtipu, už tehdy Jackie Chan ukazoval, že neumí jenom skvěle kung-fu, ale že v něm je i velký komediální telent, díky kterýmu se dokázal prosadit v americe, jeho rychlost a ohebnost s výborně natočenejma soubojema udává celýmu filmu tempo. Děj to moc originální nemá, ale je obalen do úžasný akce, kterou režíroval mistr podobných záležitostí Yuen Woo-ping a když se k tomu přidá jednoduchá, ale dobrá hudba, tak musim dát 5* ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Podliaka hrá Hwang Jang Lee, kórejský špecialista na Taekwondo, známy svojimi kopmi, čo presvedčivo ukázal aj v snímke. Avšak treba podotknúť, že filmom prezentovaný systém "kop diabla" je len fikciou. (Peter-1307)
  • Jedná se o raný milník v kung-fu komedii, díky které se Jackie Chan (Wong Fei-Hung) proslavil. Chanův honorář byl 50 000 hongkongských dolarů. (Peter-1307)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno