Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt vtipnej nářez a hodně Jackieho jokeů je opravdu vtipnejch. Skoro až Jim Carreyovskejch rozměrů. Bitky jsou dobrý a filmu ,kde je týpek s poskakujícíma kozama a HLAVNĚ týpek co bojuje jen hlavou, nemůžete dát méně než plné hodnocení. Teď jsem měl možnost to vidět i s českym dabingem od AV studio Praha z roku 1997 a byl to nářez. Fakt dlouho jsem se takhle nezagebil filmovejm hláškám, jak tady. Fakt skvěle odvedená práce. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dokonalý spojení kung-fu bojů a vtipu, už tehdy Jackie Chan ukazoval, že neumí jenom skvěle kung-fu, ale že v něm je i velký komediální telent, díky kterýmu se dokázal prosadit v americe, jeho rychlost a ohebnost s výborně natočenejma soubojema udává celýmu filmu tempo. Děj to moc originální nemá, ale je obalen do úžasný akce, kterou režíroval mistr podobných záležitostí Yuen Woo-ping a když se k tomu přidá jednoduchá, ale dobrá hudba, tak musim dát 5* ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Jeden z tradičních filmů Jackieho Chana, kterými se prezentoval na přelomu 70. a 80. let, než se v roce 1985 proslavil akční a ve vážnějším tónu vedenou Police Story. Mistrův syn můžeme z celkového hlediska tvorby Jackieho Chana indentifikovat na základě typických prvků jako jsou např. humor přecházející v určtých momentech až do absurdna nebo promyšlený systém soubojů. V roce 1994 natočil neméně povedené pokračování Legenda o opilém Mistrovi, které mimo zhostení se hlavní role i spolurežíroval. ()

majxik 

všechny recenze uživatele

Na mě tento druh humoru moc nezabíra, a zachraňuje to leda Jackie Chan se svym charismatem... ale bohužel jinak nic moc... často jsou vidět chvaty které jsou 5cm od cíle a cíl i tak odletí přes pulku placu... sice je to nejspíše problém techniky z 78roku, ale i tak mi to příliš kazilo dojem než abych si to mohl opravdu vychutnat. Možná v tom hraje i roli že jsem zrovna nedávno viděl IP mana který je přeci jen o nějakou dimenzi vedle... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy vtáhnou dost diváků do děje. aby ne. Dost lidí se zde má s čím ztotožnit. Dacan je poslán, aby se stal vychovaným za mistrem, a ten ho nešetří a dacan se nám mění před očima. Rychle, jak jen dokáže film, a tak je čas na další děj. Zde je tedy přilepeno, že nakonec musí - jako v jiných podobných filmech - porazit pořádného bojovníka "Bleskovou nohu". Už jeho přezdívka je dostatečně vypovídající o tom, co je jeho silnou zbraní. "Blesková noha" jde bývalému dacanovi, náhle skvělému bojovníkovi po otci, takže finále filmu je jasné. A kdo vyhraje taky. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Jackie Chan (Wong Fei-Hung) málem přišel o oko, když ho Jang Lee Hwang (Jim Ti-Sam) během závěrečné bojové scény kopl do hlavy. Když se to Hwang dozvěděl, odmítl záběr opakovat. (CrypzzXD)
  • Podliaka hrá Hwang Jang Lee, kórejský špecialista na Taekwondo, známy svojimi kopmi, čo presvedčivo ukázal aj v snímke. Avšak treba podotknúť, že filmom prezentovaný systém "kop diabla" je len fikciou. (Peter-1307)

Reklama

Reklama