Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

VOD (1)

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nápaditá - a takřka se strojovou přesností provedená akce ještě nedělá dobrý film ... i když na obranu "Mistrova syna" musím zároveň dodat, že zrovna tak žádný snímek nespasí ani sebeoriginálnější a sebepromyšlenější zápletka. Všechno je nanic, pokud chybí srdce ... a v tomhle případě možná i trocha živelnosti, která se až tak nekontroluje a na formu nehledí, tudíž by mohla (kdyby chtěla) příběhu dodat punc opravdovosti. I tak je výsledek vcelku zábavný - a svým způsobem i výchovný ... když pominu zjevný alkoholismus starého mistra. V tomto bodě je ovšem nutno zohlednit (a patřičně zdůraznit), že speciální bojový styl si žádá i speciální metody. Nakonec mi v součtu všech pro a proti vycházejí 3* ... s trochu odřenýma ušima. P.S.: O čtvrté * jsem vůbec nepřemýšlela, přestože celek působí rozhodně lepším dojmem nežli "Škola hada" (taktéž 1978) ... a neřekla bych, že je to jenom díky většímu důrazu na komediální stránku příběhu . ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Umění 8 opilých koček má něco do sebe. Trošku více se mi líbil ale druhý díl Drunken Mastera, přestože ani tento není rozhodně špatný. Jackie Chan se ještě profiloval a ztvárnil zde takového nezbedu, který musí dostat nejprve několikrát výprask aby pochopil že musí trénovat, aby se z něj stal neporazitelný bojovník. Soubojů zde fanoušek kung-fu najde mraky, mě trošku mrzí že závěrečný souboj neskončil nějakým ultimátním úderem. 85% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Připijím na tuto nacamranou kung-fu ódu na ranní podroušené návraty z restauračních zařízením, kterou si Chan vychutnává plnými doušky až do dna. A já spolu s ním. Rozhodně najdete smysluplnější kung-fu filmy. Pravděpodobně i vtipnější kung-fu filmy "jsou tam někde venku". Když si dáte hodně záležet, tak možná i nějaký podobně ujetý by se našel. Ovšem nápaditější choreografii, abyste v žánru na choreografii založeném pohledali. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt vtipnej nářez a hodně Jackieho jokeů je opravdu vtipnejch. Skoro až Jim Carreyovskejch rozměrů. Bitky jsou dobrý a filmu ,kde je týpek s poskakujícíma kozama a HLAVNĚ týpek co bojuje jen hlavou, nemůžete dát méně než plné hodnocení. Teď jsem měl možnost to vidět i s českym dabingem od AV studio Praha z roku 1997 a byl to nářez. Fakt dlouho jsem se takhle nezagebil filmovejm hláškám, jak tady. Fakt skvěle odvedená práce. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka největší! Další klasa z dětství, poprvé viděno taky z videopůjčovny. Humor co tady je, je fakt prdel, stejný herci z filmu Škola hada a stejný český dabéři. Bohdan Tůma zas jako Jackie Chan a fakt k němu sedí. Siu Tien Yuen jako mistr Su Hua Chi je borec :D Hraje mistra totožnýho jako ve filmu Škola hada. Opilý box neboli Osm opilých koček, to bylo skvělý :D Mistr chlastá hodně vína a naučí to Jackieho Chana jak bojovat vylitej :D Jang-Lee Hwang stejnej záporák jako ve filmu Škola hada a je to pěknej zmrd :D Český dabing nemá chybu. Určitě mám tenhle díl radši než Legendu o opilém mistrovi i když v dalším pokračování se mi ty souboje líbí víc. Další jeden z nejlepších filmů Jackieho Chana :) Je to skvělý! Klasika. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Film spopularizoval bojové umenie Zui Quan (opitá päsť) vo svete. (Peter-1307)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno