Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

classic 

všechny recenze uživatele

Roberta Zemeckisa považujem za režiséra,ktorý rád skúša nové triky,vizuálne efekty sú jeho doménou,ktorým rozumie... Meryl,Bruce a Goldie v čiernej komédii,kde to srší nápadmi,humorom,Zemeckis vôbec v tomto období 90 aj 80 rokoch,jeden z najvplyvnejších režisérov,ktorý dnes nie je excelentný ako voľakedy. Typický príklad klasických 90 rokoch,keď„fičali” takéto počiny,pri ktorých stačí vypnúť mozog a len pozerať. Štáb:Absolútna špička od kameramana Deana(Jurassic Park),strihača Arthura(obidva oscary za zemeckisovky),výprava Rick,hudba Alan+scenár,réžia,herci-pohodová komédia,ktorá ma bavila.Efekty pritiahnu,lebo sú pozoruhodné. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zajímavá komedie, která na tomto poli vcelku pobaví. Černý a komorní humor jako zde se málokdy vidí a efekty co ho doprovází jsou velmi dobré. Hlášky jako : "Prokoukla jsem tě!" nebo "Tvoje teplota je 18 stupňů" jsou prostě dokonalé. Bruce Willis v trošku netradiční roli působí opět vyjimečně a obě ženy posedlé mládím taky. Nadprůměrná komedie, která vyniká zpracováním i humorem. (71 procent) ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadstandartní komedie, která je také dost originální. Přeci jen, kde jinde uvidíte Bruce Willise v roli takového ubožáčka, jako je zde. A i postavy obou semetrik jsou zajímavé. Rozhodně bych tento film nezatracoval, jako ostatní zde. Naopak zde není tolik kýčovitosti, která ja pro Zemeckise poměnrně typická. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Je to komedie, drsná komedie, kde některé scény jsou trošku morbidní, ale mi se líbily, docela jsem se u nich smála. Goldie s dírou v břiše, odlupující se kůže... taky docela zajímavá představa, když víte, že nemůžete zemřít. A scéna na konci super. Trošku mě překvapila Meryl, že vzala takovou roli, připadalo mi to, jakoby si ze sebe v tom filmu dělala srandu. Ale jinak dobrý. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl kedysi ako malý a bolo pre mňa ohromne prekvapujúce ho vidieť. U mňa nie inak ako stupienok pod hodnotením najvyšším. Viac ako dvadsať rokov starý film, ktorý som videl niekoľkokrát a jeho reprízu si jednoducho nemôžem nechať ujsť. Hoci čierna téma - citlivá réžia. Myslím, že je tu aj skvele zvolené prostredie, v ktorom sa odohráva a triky s pretočenou hlavou a podobnými kúskami sa vydarili. A nakoniec práve netypickosť obsadenia, jednak charakterných herečiek a jednak supermanovského hrdinu je vynikajúca. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Natáčalo sa od 9. 12. 1991 do 7. 4. 1992 v Los Angeles v Kalifornii. (Greenpeacak)
  • Z finálního sestřihu zcela vypadla postava ztvárněná Tracey Ullman. Ta hrála barmanku, která pomáhá Ernestovi (Bruce Willis) po útěku z večírku. V původním konci filmu se po 27 letech postavy jako spokojený pár důchodců setkaly s frustrovanými nemrtvými Helen (Goldie Hawn) a Madeline (Meryl Streep). Po negativním přijetí testovacím publikem si však Robert Zemeckis uvědomil, že šťastný závěr ruší hořký tón celého filmu a závěr byl změněn. Pro urychlení tempa filmu byly rovněž vystřiženy scény s agentem Madeline (Jonathan Silverman) nebo scéna, kdy Ernest vytahuje zmrzlou Madeline z lednice. V původním traileru však záběry z těchto scén zůstaly. (kenny.h)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama