Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem jednou pozdě večer narazil v televizi.Herecké obsazení mě hodně zaujalo,stejně jako jméno Roberta Zemeckise,tak jsem si řekl,že se na to podívám.A fakt jsem se u toho skvěle pobavil.Ještě zaručeně nikdy jsem Bruce neviděl v takové roli.A že si ji opravdu užil.Meryl Streep a Goldie Hawn jsou taky jedna lepší než druhá.No a Robert zase jednou posunul hranice filmových efektů o kus dál.Díra v žaludku a hlava obrácená naopak,to jsou věci,na které se nezapomíná.A konec je taky skvělý.Prostě výborná černá komedie,která rozhodně stojí za zhlédnutí.80 % ()

classic 

všechny recenze uživatele

Roberta Zemeckisa považujem za režiséra,ktorý rád skúša nové triky,vizuálne efekty sú jeho doménou,ktorým rozumie... Meryl,Bruce a Goldie v čiernej komédii,kde to srší nápadmi,humorom,Zemeckis vôbec v tomto období 90 aj 80 rokoch,jeden z najvplyvnejších režisérov,ktorý dnes nie je excelentný ako voľakedy. Typický príklad klasických 90 rokoch,keď„fičali” takéto počiny,pri ktorých stačí vypnúť mozog a len pozerať. Štáb:Absolútna špička od kameramana Deana(Jurassic Park),strihača Arthura(obidva oscary za zemeckisovky),výprava Rick,hudba Alan+scenár,réžia,herci-pohodová komédia,ktorá ma bavila.Efekty pritiahnu,lebo sú pozoruhodné. ()

Reklama

suicide 

všechny recenze uživatele

Smrt ji opravdu sluší, filmové zpracování přelomu let 80. a 9é. minulého století už trochu méně. S filmy z této doby mám často problém, že těžko zkousnu vizuální i audio stránku věci, přestože se mi námět líbí mnohdy mnohem více, než leckterý současník, jež je vymazlený do posledního pixelu. Můj oblíbený Bruce Willis si zde hraje uťápnutého manžílka se zálibou v alkoholu a chloroformu, ale v průběhu i on vystřízliví a i nějakou tu akční honičku bude muset absolvovat. Jak děj postupoval, bavil jsem se čím dál víc - čím více absurdní divadlo na mě rozehráli, tím více jsem si lebedil. Kdybych si přesto z tohohle filmu nic jiného neodnesl, vím, že vstupovat mezi dvě ženské se nevyplácí, člověk by to také nemusel přežít, až se spojí proti němu. Určitě musím ale říct vám všem, kteří jste nikdy neviděli klasiku let devadesátých, nebraňte se jí - možná není tak barevná, ale litovat nebudete určitě. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie, ale chtěla by trošku doladit, protože vtipný scény nejsou vždycky úplně dotáhnutý do konce a to je škoda, protože jinak by z toho trojice Willis, Streep a Hawn udělala výbornou komedii, ale takhle to jen jen nadrůměrná komedie, ze který se nedostalo všechno co se mohlo, ale jinak nápad dobrej a originální ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Zemeckisova vynikající satira na Hollywood jako prostoru pro neustálé návraty na výsluní, které jsou ale čím dám strašidelnější a nepřirozenější.  Zároveň vlastně tak trochu i (bůhví jestli chtěná) satira na něho samotného, kdy množství informací, které zde vkládá do jedněch předlouhých, realizačně nesmírně náročných, záběrů, je až směšná. Nemluvě o tom, že dobrá půlka filmu se odehrává v zrcadlech. Přetáhlost takřka všech hereckých výkonů budí dojem, že těsně po střihu musel celý štáb vyprsknout smíchy (svádění Goldie Hawn), Bruce Willis obsazený totálně v rozporu se svým standardním typem postav je legrační ze svý podstaty, vyexploitovaná primadona Meryl Streep udělá scénu už svoji přítomností a Isabelle Rosselini je zkrátka zlatíčko. A mihne se tam Fabio! Mimochodem to má navíc fakt dobrý a provázaný scénář se spoustou nápadů a nejdelší filmovou noc všech dob (začíná od příjezdu na křest knihy a končí fláknutím Ernesta vázou). "Co na to řeknou sousedé?!" "Erneste, za těch 12 let, co žijeme v Los Angeles, viděl jsi někdy nějakýho souseda?" ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama