Reklama

Reklama

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Poctivý, bezútěšný, mrazivý a parádní Krimi/Thriller s nádechem 80.tek od režiséra Divokých Historek. Herecky strop! Shailene Woodley hraje sympatickou, odhodlanou a inteligentní policistku, kterou rekrutuje FBI velitel Ben Mendelsohn, který doslova září! Svým hereckým projevem i skvělými dialogy si zkrátka krade všechny scény pro sebe a radost jej sledovat i poslouchat. Už od úvodních minut si mě film získal na svou stranu. Odehrává se během Silvestra v Baltimoru, kde hlavní záporák začne odstřelovat random lidi sniperkou a rozjíždí slušnéj chaos v ulicích, po kterém následuje pěkně intenzivní a atmosféricky hutný FBI Manhunt, kde jsem opravdu měl pocit, že takhle nějak má vypadat poctivá policejní práce. Celý film sledujeme oba protagonisty jak se snaží hlavního šmejda dopadnout, prakticky nezmizí z obrazovky a to se mi líbilo. Žádné zbytečné vedlejší postavy, žádné zbytečné omáčky a dějové linie navíc, zkrátka poctivá investigativní práce chytrých poldů, kteří krok za krokem vytváří profil hlavního nepřítele. Vrah má navíc zajímavý background z dětství ( kdo má sériové vrahy nakoukány, tak ví, že většinu pohání jakýsi zlom z dětství), + má armádní skill, takže nejde o žádného Dahmera, ale tohle je spíš vyšinutý Breivik, který honí bodycount! Film má i slušné tempo, skvěle si drží divákovou pozornost, je atmosféricky hutný a došlo i na trochu akce ( přestřelka v obchoďáku!!), lidí tu zařve dost a mám z filmu velmi pozitivní pocity. Lepší krimi jsem už delší dobu neviděl. 8/10. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Správne mrazivá a hutná kriminálka s nádychom Finchera. Zjavilo sa to z čista jasna a prijemne mi to zabrnkalo na strunu. Už otváracím ohňostrojom ma to zaháčkovalo a do konca som si to užíval. Hlavné duo Shailene Woodley a Ben Mendelsohn je výborné a ich interakcie ma veľmi bavili, prvá menovaná však určite vyčnieva viac a jej vyšetrovateľku, ktorá sa potýka s nejakými problémami si strihla na výbornú. Samotné vyšetrovanie je tu výstavané veľmi dobre a tlak z vyšších miest tomu len dodával na intenzite. Páčilo sa mi, že film zbytočne nepridáva nejaké linky naviac a tej hlavnej detektívnej sa venuje naplno. Vykreslenie spoločnosti a samotného strelca funguje na jednotku a len to pekne dotváralo tón celého filmu. Chýbala mi trošku výraznejšia hudba, ktorá by to celé len podtrhla a možno by som pridal na stopáži, nie že by mi prišla nedostačujúca, ale proste by som s tým filmom chcel byť dlhšie. Po traileri ma to nechalo vlažným, ale ten výsledok, ktorý som mal možnosť vidieť ma veľmi potešil a takéto prekvapenia vždy rád privítam. 9/10 ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Velká škoda. Režijně to ambice mělo. Začíná to víc než solidně. Radost z precizně zrežírované krimi, začali velmi brzy nabourávat ty nejlacinější dialogy, ze kterých se stává postupem času vyloženě trapná záležitost. Ani Ben Mendhelsohn nedokázal věty prodat tak, aby neztrácel svou tvář. Scénář samotný vezme navíc někdy v polovině za své a zůstává jen nuda, která se tváří jako sociologický přesah. Lidé si neváží života, ale kravičky ano… Ježiši. Hudba je nevýrazná a postavy se tváří, že mají nějakou hloubku, ale o hlavní hrdince víme jen to, že fetovala. A postava Mendhelsohna je homosexuál. No. K čemu to v příběhu pak slouží se už nedozvíme, ale všichni víme že k hovnu. Zprvu mě negativní zámořské kritiky nechávali chladným. Ale ano. Tohle je opravdu slabé. Přitom se to tváří, jako něco víc. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Kdyby zůstalo u Mannova městského vizuálu a Fincherova psychologického honu na maniaka, byl by zážitek mnohem intenzivnější...Ambice naroubovat do kriminálního thilleru krizi současné Ameriky spolu s povinnou úlitbou/současným morem všem menšinám (byť zakomponovanou vcelku citlivě a logicky) ubíraly snímku na tempu, atmosféře i syrovosti...Ben Mendelsohn uhrančivý...70% ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Aj ja neznášam Silvestre, trieskanie (okrem toho jablká, zeler, deti, kvety, blbcov, závisť, zadubenosť...), a tiež mám chuť zastreliť zopár ľudí. Ale určite nie náhodných ako tento frustrovaný muž s extrémne presnou muškou. Ale kebyže mám skúsenosť z jatiek, tak by som ich možno zaradom brala aj ja. A prestala jesť hamburgery. Na to, že sa vo filme udialo pomerne veľa, dosť sa tiahol. Inak výborné nápady, aj výborne zahrané. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V máji 2019 bolo oznámené, že v tom roku sa natáčanie uskutoční v Atlante. Natáčanie prebiehalo namiesto toho v Montreale v Kanade od 27. januára do 10. marca 2021. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama