Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hellraiser: Návrat mrtvých je poslední a nestrašidelnější díl zabijácké série. Zlo je opět stělesněno v postavě Pinheada (Doug Bradley), který vede armádu mrtvých, kteří vracejí k životu a mají ovšem velkou žízeň po krvi. Aby rozkryla jejich děsivé tajemství, pronikne do tohoto zabijáckého společenství reportérka v přestrojení Amy Klein. Každým okamžikem však může být odhalena a to by byl její konec… Je jisté, že Pinhead Vám, opět v celé své kráse, přinese další ďábelskou noční můru, na kterou jen tak nezapomenete! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ne až tak hrozné, jak jsem si myslel. Hlavním problémem novějších Hellraiserů není režisér Rick Bota (jeho režie se navíc od minulého dílu znatelně zlepšila), nýbrž scenáristé, kteří stvoří šílenou dějovou patlaninu, jež pak na konci už jen těžko dávají dohromady. Naštěstí se tentokrát podařilo vykouzlit docela obstojnou atmosféru, která dává tak trochu vzpomenout na skvělý první díl, a několik opravdu pěkných scén, tudíž slabší 3 hvězdičky můžu bez výčitek dát. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V pár momentech jsem hodně vylétnul, ale to z tohoto filmu nedělá stále nic víc než další pokažený horror s tématikou Hellraiseru. V původním filmu nevidím žádný klenot, ale potenciál zla a mystiky Pinheada je všem pochopitelný. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mne sa vlastne ten koncept páči: čo diel, to nový antagonista v podobe životného stratenca, ktorý sa dostáva do svojho osobného pekla a „nejako“ v tom, tu viac, tu menej, figuruje kocka, Pinhead a Cenobiti. Myslím si, že ak by Clive Barker napísal pokračovanie svojej kultovej poviedky/novely, tiež by v nej asi nenadväzoval na preživšie postavy z jednotky, ale poňal by to takto nejako. Problém ako ostatných filmov série Hellraiser, tak Návratu mŕtvych, je v tom, že je to tuctové lacné hororové béčko s pár nechutnými trikmi a morom mdlých scén, v ktorých postavy konajú často tak zvláštne, že vás ani nebaví rozčuľovať sa tým. Paradoxne, prvá polovica ma bavila viac, než druhá, v ktorej začal pribúdať gore festival s reťazami a ostatnými veselosťami, ktoré k tomu v tejto ságe patria. Hellraiser: Návrat mŕtvych tak kráča v stopách päťky a šestky, v ktorých tiež vystupoval zakaždým iný hrdina s osobnými problémami, ktorého čoraz vehementnejšie začala ovplyvňovať tajomná kocka. Tentokrát hodnotím pozitívne to, že dvoch mužov na poste ústrednej postavy nahradila žena a to nie len tak voľajaká, ale sympaťáčka Kari Wuhrer (miláčik z Anakondy). Tiež sa mi páčil motív „drogového vlaku“ – pokojne by sa v ňom mohol odohrávať celý diel, ale musel by mať dobrý rozpočet, aby to nevyzeralo tak nízkorozpočtovo. Rick Bota natočil aj predchádzajúcu časť (Vyslanec pekla) a nasledujúcu (Pekelný svet). K sérii sa v Návrate mŕtvych jednorázovo primotal legendárny hollywoodsky maskér (Votrelci, Terminátor 2) Stan Winston v pozícii producenta. O tri roky neskôr zomrel. Na jeho iné producentské fušky (Pach krvi, Bytosť z hlbín) sa tento Hellraiser bohužiaľ vonkoncom nechytá a čo ma prekvapilo najviac, bolo to, že ani po stránke masiek a gore (na čo bol Stan vždy expert) to nie je žiadny zázrak. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak Bota se pochlapil. Po hyper dementnim Hellseekerovi jede sice v podobnym duchu, ale o poznani lip. Prvni plus je hlavni hrdinka, sice nehraje buhvijak dobre, neni buhvijak hezka a ani nijak zvlast sympaticka, na druhou stranu, nejakej hereckej um ma, z bytu bych ji asi nevyhodil a urcity sympatie si ziska. Pribeh je tentokrat o jakymsi kultu mrtvounu (znacne stupidni ceskej preklad), ktery jejich sefik umi ozivovat, coz se samozrejme strejdovi Pinheadovi nelibi. Hlavni hrdinka se jako v pripade Hellseekera mota mezi vidinama, kazdou chvily se probudi nekde jinde a pusobi to dojmem, ze scenarista nevedel kam dal pribeh rozvijet, sem tam se snazi rozvijet nejaky propojeni mezi sefem kultu a vyrobcem kostky, ale to vyzni jak prd ve vetru. Nicmene oproti minulymu dilu to nenudi, ma to docela solidni hororovou atmosferu a par libovejch brutalnich scen. Takze nic jsem necekal, ale nakonec jsem se dobre bavil. ()

obitus odpad!

všechny recenze uživatele

Neuveritelne spatna zalezitost. Bohuzel to nefunguje ani jako film a jako Hellraiser uz vubec ne. Jsou popirana pravidla vytvorena v prvnich dilech, cenobite se mihnou na nekolik sekund, aby se predvedli pocitacovymi triky a zas zmizeli. Prakticky tam nejaky Pinhead vubec nemusel byt. Vrchol trapnosti je asi scena, ve ktere se znascne oskliva hlavni hrdinka potaci asi deset minut po koupelne s nozem v zadech a rve. Celkem zabavna je absence scenare, vzdy, kdyz pribeh dospeje do mrtveho bodu a neni se kam hnout tak se hrdinka probudi uplne nekde jinde a zas nasleduje dvacetiminutovy pribeh koncici probuzenim. Na dalsi dily teto, Dimensionem asi nejvic vykurvene serie, uz vazne zvedavej nejsem. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Pomalu už mě to začíná nudit. Rick Bota přinesl do série něco nového, nový náboj, ale ten vyčerpal v předchozím díle. Zde už jen vaří z vody a alespoň několik nových nápadů není natolik zajímaých, aby zachránily dojem z celého filmu. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Na filmu je bohužel vidět, že původní scénář neměl s Hellraiser universem pranic společného. Navíc scénáristé ani moc o Hellraiseru nevěděli, jelikož se tu daným pravidlům nasazují parohy a tudíž tvoří mírné WTF. Jo, a Cenobité se tu objeví opravdu jen na pár minut, což je fakt škoda... ale zase tak strašné to není. Bota umí celkem pracovat s atmosférou, a tak i z takového nicneříkajícího scénáře spleteného s Hellraiserem více než horkou jehlou, dokázal udělat koukatelny horrorovy filmek. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#7 Hellraiser. Deader je další solidní pokračování video série. Hodně strašidelné, atmosférou připomínající Nikdykde. Hlavní hrdinka Kari Wuhrer patří mezi nejlepší herečky série vůbec. Rumunsko absolutně nevadí, mytologie navazuje na toymakery, což je dobré. Jenom ti cenobiti zas nefungují. Jak to vidím celkově: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jedna * za konec s řetězy. Kdyby přišel hned v prvních pěti minutách a Pinhead všechny vyvraždil, dostalo by to plný počet. Zbytek je jen hrůza, Kari Wuhrer počínaje a debilním, nudným dějem konče. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Vsetky casti som nevidel, ale prve tri sa mi celkom pacili. Tato siedma sa mi zdala byt zbytocne natiahnuta, zdlhava, nudna, len som cakal, aby sa to skoncilo, urcite by som v noci po 15 minutach zaspal. A ze toto ma byt podla distrubutora najstrasidelnejsia cast? To je snad vtip. Nechce sa mi verit, ze uz aj osma cast je natocena a to v tom istom roku. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Pár evokujících scén v jinak lehce nadprůměrném Botově pohledu světa nemrtvých a střetu mezi imaginací a realitou.-)) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Na moje veľké prekvapenie mi to pripadalo zaujímavejšie ako predchádzajúci Hellseeker. Film je klasa B triedy, ale snaží sa na viac. Má to svoju atmosféru. Sem tam scenáristické slepé uličky (doslova), viď. obitus. Ďalší akoby vedľajší príbeh s kockou. Opäť je tu Pinhead minimálne, čo však nevadí, lebo aj tak je to od piatej časti to isté. Na konci príde Pinhead aj s kamošmi z pekla a háky s reťazmi roztrhnú pár obetí. Dufam že v budúcej časti sa to už konečne zmení. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale očekávaje odpad byl jsem příjemně překvapen. Působivá hudba (dobře, čouhal z ní Carpenter na všechny strany, ale nechť) a koukatelná kamera. Pravda, člověk by nejraději cenobity od začátku až do konce, ale v závěru i na to maso dojde. A poslední vagon metra jakoby byl jinou variantou pekla z druhé hellraiserovské části. Barker se svými nápady je jen jeden, avšak na druhou stranu mnohem horších hororů se nabízí mnohonásobně více. Kaluže krve, nože, stíny, řetězy, labyrint a do pekel zvoucí kostka....asi tak. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase nějaké pokračování pekelné série, které mě docela bavilo. Drží si napětí díky vcelku vydařenému příběhu a Rumunskému prostředí. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Rick Bota zrejme v živote nepočul o niečom takom ako logika. Jeho predstava budovania príbehu je, že natrieskajme do toho všetko, čo nás napadne a ak nebudeme vedieť ako ďalej pokračovať, tak proste vložíme scénu, kde sa hlavná hrdinka zobudí zo sna. Tvorcom filmu je úplne jedno, že film ako celok vôbec nedáva zmysel, že ani pri zohľadnení zobúdzania a snívania jednotlivé scény nemajú zmysel, že vnútorná logika je roztrhnutá ako človek po stretnutí s Pinheadom a cenobitmi. Ach áno, Pinhead a cenobiti (= dvaja cenobiti, ktorí sa zobrazia ako background Pinheadovi na asi dve minúty) - nič o filme nepovie viac ako fakt, že pôvodný scenár bol pre úplne iný film a bol narýchlo prepísaný pre ságu Hellraisera. Jedna hviezda za Pinheada. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Charismatická postava Pinheada má obrovský potenciál, ale ani tentokrát nebyl naplno využit. Může za to levné zpracování, ošklivý vizuál a jen několika vteřinová Pinheadova přítomnost, kdy se snad ani herce Douga Bradleyho nevyplatí na tu chvilku, co pobude na place, složitě líčit. Jsou zde však i klady. Kari Wuhrer v roli reportérky je docela kost a na začátku je svým šéfem pověřena ověřit pravost videokazety, která byla zaslána na adresu redakce. Je na ní zachycen obětní rituál, při němž zavražděná dívka vstane z mrtvých. To nebylo pro začátek vůbec špatné, ale horší bylo to, že stopy sekty vedou do Bukurešti a film se pak odehrává jen v neatraktivních lokacích a je doprovázen potoky krve a halucinogenními výjevy hlavní hrdinky, jejíž duše propadla po otevření pekelné kostky, jak jinak, než Peklu. Asi nejpřísnější měřítko snese závěrečná scéna Pinheadova zúčtování, která dokazuje, že Rick Bota na režijní stoličce až tolik nekazil, ale s nízkým rozpočtem a málo využitým Pinheadem, přes lepší průměr nepřelezl. 60% ()

Reklama

Reklama