Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný hollywoodský režisér Tim Burton (Batman, Beetlejuice, Střihoruký Edward) natočil neotřelý, skutečný příběh o nejhorším režisérovi na světě jménem Ed Wood! Herecká hvězda Johnny Depp ztvárňuje výstředního filmaře, který odmítá dopustit, aby mu zpackané scény a příšerné recenze zavřely dveře do světa šoubyznysu. Společně se svým bizarním hereckým týmem – královnou televizních hororů, obřím švédským zápasníkem a polozapomenutou hollywoodskou legendou Belou Lugosim (Martin Landau ve své oscarové® roli) – Ed posouvá umění pokleslé filmové tvorby na historicky nejnižší úroveň. Fascinující a k popukání vtipný snímek Ed Wood přináší nepřetržitý proud zábavy. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (712)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich Burtonovo filmu je zaroven muj oblibenej film a je to fakt dokonala zalezitost. Uz jenom obsazeni je lahudkovy. Depp je tady naprosto dokonalej a za chvilku vas tim svym nadsenim "nakazi" taky. Landau je fakt genialni a pravem dostal oskara. Potesi Bill Murray, kterej tu jeste hraje, misto aby se jen tvaril smutne, velmi slusne hrajici Jessica Parker a D'Onofrio v roli Orsona Wellese. Film je v podstate takovej zivotopis, kterej hlavne sleduje tvorbu tri asi nejslavnejsich Woodovo filmu. K tomu skvela hudba, misty neskutecne vtipny sceny, misty dojemny a misty skoro az hororovy. Proste naprosto dokonalej snimek, kde si clovek vychutna kazdou minutu, bude nadsene sledovat nejhorsiho rezisera vsech dob, jeho problemy, nadseni pro film a styl nataceni a bude mu fandit. Kdekdo tu tvrdi, ze si film vic uzije clovek, kdo zna Woodovo filmy. Ja nevidel ani jeden, ale po skouknuti Burtonova snimku mam jasnou predstavu a uzil jsem si tenhle film maximalne. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Fízli!“ – „Máme povolenie?“ – „Nie.“ – „Tak utekajme!“ Rozkošné, pôvabné a potom ešte aj rozkošné. Edovi Woodovi Jr. sa mnohí smiali vtedy a trvá im to dodnes a asi majú pravdu, ale jedno sa musí uznať: a to nepríjemne vysoký počet režisérov, ktorí ani pri rozpočte tri milióny dolárov (viete – a chcete - si predstaviť, čo by s takými peniazmi urobil Ed?!) nerobia ani troška také zábavné filmy. Veď jemu stačila odpísaná herecká legenda (ktorú všetci dávno pokladali za mŕtvu) a umelohmotná chobotnica a aká scéna mu z toho vyliezla! No ale k samotnej životopisnej snímke Tima Burtona (ktorá zasa až taká životopisná veru nie je). Výborná zábava so špičkovou vizuálnou stránkou, fantastickými hercami (Johnny Depp v jemnom bielom angorskom svetríku, Martin Landau ako oscarový Béla, Mike Starr, Bill Murray), pomilovania hodnými scénami a zábavnými dialógmi („Máte už scenár?“ – „Srať na scenár... ale máme plagát.“) S krásnym záverečným cameo Vincenta D´Onofrioa (OLOVENÁ VESTA) o tom, čo je to láska ku kinematografii a kam vám môžu vyliezť všetci, ktorí si myslia opak. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/160498/Ed-Wood-100.html ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Burton Eda Wooda ani trochu nezesměšňuje. Snímek je nacpán úžasnými hereckými výkony. Ne, nebudu vyzdvihovat Deppa, jelikož sice hraje božsky, ale tady je takových výkonů více. Především Landau JE Lugosim. Burtonův Ed Wood je vtipný i dramatický a emocemi nabitý. A co na tom, že je to zidealizované možná až přespříliš. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Musel jsem vidět život "nejhoršího režiséra ", jak se říká. Ale mě to fascinovalo. Ed Wood, naprostej blázen do filmů si chtěl realizovat svoje sny. Vůbec mu nevadilo, že to je na nic. Jemu to tak nepřišlo, prostě vyjádřil to co chtěl a dal tomu všechno. Scháněl si prostředky, jak chtěl a když mu to vyšlo tak natáčel. Scény, které Ed Wooda natáčel a byly tam chyby, přišli ostatním nepovedené, ale on ne a ne. Prostě to bylo perfektní. Doufám, že mě taková kariéra nečeká i když by to po smrti nemuselo být špatné, dostat titul druhý nejhorší režisér. Ale aspoň tento film může sloužit jako ostrašující příklad pro začínající režiséry. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí musím naprosto oprávněně přidat i pátou hvězdu. Film je natočen naprosto geniálně. Až dnes, když jsem viděl Woodova dílka jsem schopen ocenit nejen práci Burtonovu, ale i všech hlavních herců. Nejlepší je Johnny Depp, který Eda báječně ztvárnil. A vyzdvihnout samozřejmě musím i Martina Landau jako Belu Lugosiho. Ed Wood byl ale opravdu borec :-) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Natočení filmu černobíle bylo paradoxně dražší, než kdyby se film natáčel barevně. (slavo_held)
  • Raná verze scénáře (tzv. treatment) byla hotová za šest dní. (don corleone)

Související novinky

Burton a Waltz mají „velké oči“

Burton a Waltz mají „velké oči“

04.04.2013

A scénář poskytnou Scott Alexander a Larry Karaszewski, kteří stáli za Edem Woodem, objektivně asi nejlepším (a určitě nejuznávanějším) Burtonovým filmem. To je bezesporu dobrá zpráva. Burton si… (více)

Reklama

Reklama