Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (407)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vězeňské filmy mám rád a proč už jsem to psal dříve mnohokrát. Delší čas už jsem žádný neviděl a tak jsem byl docela natěšený, když se mi do zaměřovače připletlo tohle. První půlka byla celkem zajímavá, protože se v ní prolínaly poslední okamžiky vězně těsně před propuštěním a poslední okamžiky spořádaného chlápka, který po oslavě s alkoholem v krvi usedá za volant své káry. V polovině filmu se ty dva zdánlivě různé osudy spojí a divák s údivem zjišťuje, že ten vymydlený nagelovaný pracháč s fungující rodinou je ten samý teď už notně pokérovaný fousáč s obrovskými bicáky opouštějící zdi věznice. Potud dobrý. Jenže venku se borec začne chovat dost divně a vlastně si uvědomíme, že se choval divně i v kriminále. Já tam nikdy nebyl a doufejme, že tamní společenské uspořádání nikdy nepoznám. Věřím navíc, že v USA to asi leckde vážně není jako na Mírově nebo Ruzyni... Že tam fakt mají partičky Asiatů, Afroameričanů, Mexikánců a ty drží pospolu stejně jako venku na svobodě v ulicích a vedou spolu regulérní války o vliv a moc bez ohledu na mříže a dozorce s brokárnama. Náš muž na můj vkus příliš rychle přistoupil na pravidla hry. Neprochází žádnou katarzí, záplavou výčitek, nehroutí se ač by se to od slušného člověka očekávalo. Chce přežít a tak jak zvíře v aréně plní příkazy tlupy slepě a poslušně bez náznaku myšlení. A tomuhle jsem prostě nevěřil. Ačkoliv konec filmu se dá lehce předvídat, nekončí to nakonec tak špatně jak jsem se bál. Hrdina prostě pochopil, že odsouzením jeho dosavadní život skončil a tak za sebou udělal tlustou čáru. To ale neznamená, že to zabalil. Naopak, teď nespoután konvencemi civilizované společnosti žít teprve začíná.... Bavilo to, ale místy jsem tomu moc nevěřil. A jelikož pohled na bicáky a trapézáky s vytetovanou nacistickou symbolikou mne moc na rozdíl od jiných zde komentujících nerajcuje, budu se držet při zemi a dávám za 3 převezený AK47 z Afghanistánu. * * * ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Shot Caller" ma nakoniec príjemne prekvapilo. Čakal som, že film bude drsný, no nemyslím si, že by reálne ponúkal vysoké množstvo násilných momentiek. A tie, ktoré tu sú... nuž... videl som aj drsnejšie. Povedzme to tak. Nikolaj Coster-Waldau je zaujímavou voľbou do role hlavného hrdinu a musím povedať, že som mu tú premenu celkom uveril. Myslím si, že po prvej noci a tom čoho bol svedkom veľmi rýchlo pochopil, že tu platia pravidlá džungle. Buď si lovec, alebo si lovná zver. Čo si vyberieš? A v podstate mu to tiež povie aj jeden z jeho spoluväzňov v podobnom štýle. On sa rozhodol bojovať. Ale aj s tým rozhodnutím prídu iné a oveľa vážnejšie problémy. A veril som mu, že by urobil maximum, aby ochránil svoju rodinu. A ak sa niekto ide vyhrážať im, tak je načase niečo podniknúť. Takže v tomto smere Jacob "Money" Harton je veľmi presvedčivý. Flashbacky sú dobre spracované a film v podstate dobre ukazuje jednu vec. Väzenie by malo ľudí napraviť. No v skutočnosti sa potom už nemôžu do života nikdy vrátiť takí ako boli predtým. To miesto človeka zmení. A väčšinou nie k lepšiemu. Film má celkom dobré tempo, postavy sú zaujímavé, nemá žiadne veľké mená (možno s výnimkou Jona Bernthala) a viac-menej je to skôr dráma než thriller. Ale je to dráma človeka, ktorú som chcel vidieť od začiatku do konca a nič vo filme ma nijakým spôsobom nedráždilo. Ak máte radi filmy z prostredia väzenia a príbehy trestancov, toto by vás mohlo chytiť. Čeknite si film a uvidíte sami. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEDINÝ, CO TADY MÁME, JE ÚCTA…“ /// Už je to věc jistá - Nikolaj Coster-Waldau dokáže utáhnout (kromě ségry) i film! Příběh ze dvou světů – toho uvnitř a toho venku, v němž pomocí flashbacků zjistíme, kterak se z makléře mukl Money stal. Nechybí drsnej polda, páč pořádnýho sráče nemůže nahánět jouda z krimi Anděl. Brebentí se tady celkem k věci a příběh taky není úplně blbej. Řek bych, že scénárista a režisér (v jednom) - Waugh, se celkem vylepšuje. Možná si tady mohl vodpustit zbytečnou zápletkovou komplikovanost, páč ubrala příběhu drsňáckost. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju poradit, kdy začít s tréninkem řitního otvoru. 2.) Jsem rodinnej typ. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to asi tak nějak, jako s Ewanem a jeho Synem zmaru. Úžasně charismatický Nikolaj tohle všechno prostě neutáhne, i kdyby se nechal naklonovat. A moc taky nevěřím přerodu jeho charakteru z průměrného bankéře na alfa samce se vším všudy. To se prostě neděje a když tak jen ve filmu. Tenhle má i pár slušných momentů, které však pohřbí dost špatný závěr (souboj super!), přesně jak píše uživatel Zeck. Pokud chcete nějaké lepší filmy na téma vězení zkuste brutální Carandiro, nebo R se skvělým Pilou Asbaekem. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Filmy z väzenského prostredia, to je takmer stávka na istotu. A s takým hercom ako je N.C. Waldau alias "Lannister" zo svetoznámeho seriálu Hry o tróny? Kurva už len kvôli nemu...Film má zopár chýb, asi za najväčšiu považujem, že režisér nedal väčší priestor tomu ako si "Lannister" vo väzení vybudoval vedúcu pozíciu, je to len v náznakoch, čo trochu zamrzí. 5-10 minút spoza mreží by film ešte kvalitatívne dvihlo. Prelínanie časových rovín minulosť-súčastnosť dobre funguje, herci sú vybratí starostlivo a dobre zapadli. Režisér Ric Roman Waugh už u mňa zabodoval filmom Zločinec , rovnako odporúčam vidieť. Aj tam bolo podobné "obsadenie". Ešte jeden podobný film a začnem ho podozrievať, že je členom Bieleho bratstva! Určite jeden z tých lepších filmov tohto roku čo som videl. 90%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. června 2017 na Los Angeleském FF. (Varan)
  • Jedno z tetování, které má na sobě Frank 'Shotgun' (Jon Bernthal), je hákový kříž. (Varan)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Nové Mexiko. Začalo 26.5.2015 v Albuquerque a v Santa Fe. Potom sa nakrúcalo predovšetkým v mestečku Los Lunas. Natáčanie filmu sa začalo 26. mája 2015. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama