Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (407)

Happens 

všechny recenze uživatele

Vychutnal jsem si vše, co film naservíroval. Pro někoho táhlý a monotónní soundtrack, pro mě perfektní ladička atmosféry. Někdo nadává na záběry hledícího hrdiny do vězeňské zdi. Byli jste někdy zavřený? Většinu času tam odsedíte koukáním do zdi. Dobytí hierarchie vraždami a prací pro gang mi nepřijde úplně zcestné. Psychologicky krásně rozebraný dílo ponořené do studie proměny hlavního hrdiny. Občas je potřeba zvolit menší zlo. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený krimi snímek, který Vás svou poutavou výpravou a skvělými hereckými výkony zcela strhne. Přesně takhle by se dal v pár slovech popsat Shot Caller, jehož nekompromisní sled událostí společně s perfektně vykreslenou animální podstatou člověka vytváří téměř čistou diváckou podívanou. Lví podíl na tomto všem má také Nikolaj Coster-Waldau, který zde předvádí skutečně mistrovské fyzické herectví, což ze snímku dělá až děsivě realisitickou záležitost. Jediným kazem na tomto fenomenálním díle je tedy jeho délka, která k velké škodě nabídne několik dějově hluchých míst. Nebýt tohoto celkem rušivého elementu, neváhal bych snímek Shot Caller "ocejchovat" plným počtem hvězd. Skvělá práce! „Places like this forces us to become warriors or victims.“ ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Bavil se s přáteli, jenže sedl do auta pod vlivem a přehlédl semafor. Z několika měsíců vězení bylo 17 let. A nakonec podstatně víc. Měl rodinu, spořádaný život, předtím slovo gangster neuměl skoro ani vyhláskovat. Jak se k nim a mezi ně dopracoval, divák postupně zjistí. A je to moc fajn odkrývání, protože ve vězení není nic zadarmo, zvlášť když okolo jsou jen samí vrazi a drogoví dealeři. Ve finále to do sebe docela solidně zapadá, páč nám nesedí, čeho je hlavní postava s ohledem na svou „poklidnou“ minulost schopná (a samotnou vzrůstající reputaci bych rozhodně víc popsal). Vězni možná melou cosi o respektu a úctě, ovšem rodina tam venku je nejvíc. A soustředěný Nikolaj Coster-Waldau nám to dokáže. Jeho vývoj občas sice skřípe, atmosféra je ovšem pohlcující. Samozřejmě jsme ve filmu, takže i tady mezi těmi alfa samci je třeba přivřít oko (pochopíte proč). Nicméně ve výsledku solidní syrové drama, kterak tenhle systém sežvejkne všechno a každého. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pěkný krimi-tvrďácký překvápko, kde je krásně vidět, jak se může i ukázkový život dosrat jednou osudovou chybou a pak skrze následný vězeňský buď a nebo. Waldau v týhle roli šéf a celá jeho proměna a snaha je skálopevná, k tomu spousta castingových radůstek (Bernthal 🙏🏼), lepší přehlídku Cali white pride hovad jsem neviděl od SONS OF ANARCHY. Ale celkově vzato mi ten film vyšel neprůstřelný, uvěřitelný, držel mě a bavil, fungoval po stránce emocí, líbil se. Velký palec za násilí, hezky brutální syrový, závěr naprostá jahůdka. / Po druhé projekci dávám 5, protože mě nenapadá, jaký jiný vězeňský film mi tak skvěle a jasně ukázal taková ta pravidla hry. To, jak skrze hlavní postavu a herectví vyniká neskutečný hrdinství a vnitřní utrpení, nemá prostě chybu. A až teprve dokonale mi seplo to finále. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Coster-Waldau zní jako název německé firmy specializující se na těžkotonážní těžební stroje. Ve skutečnosti nejsme až tak daleko od pravdy, jelikož když se Nikolaj rozjede, je to prostě buldozér a zároveň nejmohutnější opěrný prvek filmu. A pak je tu taky atmosféra, která se postupně odívá do hutnějších a hutnějších kabátů. Celek nepůsobí úplně jako famózní dělovka bez chyb, ale určitě jde o dost dobré vězeňské drama, které by nemělo uniknout pozornosti diváka. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Frank (Jon Bernthal) má na krku tetovanie "PEN1," čo znamená "Public Enemy No. 1" (verejný nepriateľ č. 1). PEN1 je tiež názov pouličného gangu z okresu Orange v Kalifornii. (zajo91)

Reklama

Reklama