Reklama

Reklama

Divnosvět

  • USA Strange World (více)
Trailer 2

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (137)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Dobre začínajúca disneyovka, ktorá sa stratí vo svojom svete niekde uprostred príbehu. Charaktery postáv nie sú zlé, ale ich potenciály nie vždy sú dobre využité. Škoda taktiež za momenty, kde zábavné scény by mohli byť zábavnejším. „Divný svet“ je farebný a pestrý, bolo by dobré ukázať z neho ešte viac. P.S.1.: Viem, že je to rozprávka, ale aj tak by ma zaujímalo, že ako presne sa podarilo Jaeger Cladeovi prežiť tých 25 rokov v „Strange World“. P.S.2.: U Disney začínajú venovať väčšiu pozornosť pre rôzne medziľudské vzťahy... Osobné hodnotenie: 68% (**)  ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Musí to naozaj všetko byť? Preháňať to v tej korektnosti, ktorá už korektnosťou absolútne nieje, ale radikálne liberálne podsúva niečo, čo doteraz plynulo svojou vlastnou cestou a nikoho nezaťažovalo? Ani jednu, ani druhú, ani tretiu a ani x-tú stranu ( ak sa vôbec dá spočítať, koľko toho na svete máme ). Toto nieje vytvorenie harmónie, toto je jednostranná propaganda. Snímok tým ale trpí a množstvo divákov tento animák odsúdilo práve preto. Kvôli násilnému vnucovaniu a vlezdoprdelkovaniu. Viď tržby! A pritom to nieje nič zlé. Je to pohodové dobrodružstvo, ktoré zaujme non-stop akciou a skvelou animáciou. Disney natočil zatiaľ svoj najhorší PR. ()

Reklama

MikeCool odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem viděl pouze prvních cca 10 minut filmu. To, že se po boku bílýho animovanýho chlápka zjeví čokoládová paní, na to už jsem si tak nějak (bohužel) zvykl. Ale cpát do animovanýho filmu pro děcka homosexuální teenage přitažlivost, to mi přijde dost za hranou. V ten moment, kdy byl synáček paf z nějakýho pošahanýhno beachboye jsem to musel vypnout. Hnus. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Nevadila mi smíšená rodinka (bílý muž a čoko paní), ani jejich gay synáček, ani jejich třínohý pes. Vadil mi stále stejný klišé příběh - kolikrát už jsme tu měli podobnou zápletku o rodince, kde není potomstvo ochotno jít ve šlépějích svých rodičů a myslí si, že ví všechno lépe a že dospěláci jsou blbci. Mnohokrát, žádná originalita se tedy nekoná. Animace skvělá, dialogy ucházející, celkové závěrečné poselství pochopeno a oceněno. Zjištění, co je vlastně ten divnosvět zač, mě upřímně docela překvapilo, takže proto dám o jednu hvězdu víc. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Teď si nejsem úplně jist, jestli to hlavní bylo, že ten pes měl jenom tři nohy, rodiče byli black and white, a ten míšenec před holkami preferoval vdolky a kluky, protože jinak to bylo úplně tuctové dobrodružství. Vlastně šlo ještě o to, že si podřezáváme větev, na které sedíme. To my ale všichni víme. Mulatský gay? Nemám problém! Naše planeta jde do kopru! Samozřejmě, že mi to vadí. Rodina je základ státu. Ano, je to v každém druhé animáku. Ale já si přišel odskočit do světa dětské fantazie a v tomto ohledu mi Divnosvět úplně neposloužil, protože tam kam mne on zavedl, jsem již mockrát byl. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Štýl písma názvu filmu je inšpirovaný franšízou Indiana Jones. (dwdb)

Související novinky

Reklama

Reklama