Reklama

Reklama

Divnosvět

  • USA Strange World (více)
Trailer 2

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (139)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Studio Disney už delší dobu trochu stagnuje, málokdy dokáže přijít s fakt dobrým animákem, poslední dobou většinou točí spíše průměrnější počiny, vhodné především na platformu Disney+. Divnosvět se sice promítal v kinech, já si ho však prozíravě pustil až o měsíc později na již zmíněné streamovací platformě, a dobře jsem udělal. Vizuál je tradičně povedený, prostředí se mi vcelku líbilo, postavy taktéž ujdou. Horší je to už s příběhem. Tomu chybí tolik potřebný humor, v určitých chvílích se zbytečně moc tlačí na pilu, nepřinese prakticky nic nového, korektnost z něj stříká na všechny strany. Není mi moc jasné, pro koho Disney tyhle animáky točí. Kdo je vlastně ta cílovka. 4/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príde mi to rovnako smiešne, ako keby niekto kritizoval Pokémon. Strange World je do určitej miery bizár, ale je svojim prevedením funkčný. Mix Asimova, Pratchetta a paperbackových dobrodružstiev s prímesou Indiana Jonesa nemusí sadnúť každému, kvôli svojej výraznej Woke politike, ALE ako metafora na našu planétu s veľmi silnou ekotématikov mi to fungovalo. Nevadila mi tam neprítomnosť antagonistu ani medzirasové vzťahy a ani teplý chalan, hoci jeho línia s druhým chalanom bola pre príbeh zbytočná. Rovnako by tomu tak bolo, aj keby objekt jeho záujmu bolo dievča. Film neprináša po príbehovej stránke nič invenčné, v čom je ale invenčný je zobrazenie premysleného ekosystému, kde sme s priateľkou s veľkou chuťou hľadali paralely ku skutočným funkciám tela. Dokonalá utópia s trošku kostrbatými vzťahovými vyústeniami, kde ale pútavosť sveta a akčnosť scén, pôsobili veľmi osviežujúco. Mne sa to páčilo. ()

Reklama

Vironey odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi líto dnešních dětí. Ve škole je agresivně indoktrinují šosáckým socialismem, solidárně všechny přibržďují k tomu nejslabšímu ve třídě (inkluze), vysvětlují jim, jak si vyrobit poruchu osobnosti (LGBT, gender) a už je ani neučí pořádně psát. Doma si místo trávení času s rodiči nechají vymývat mozečky telefonama/tabletama/laptopama/libovolným rakovinotvorným zářičem. Už jen ten fakt, že většina dětí si umí na telefonu zapnout hru dřív než umí číst, je podle mě dost alarmující. A do týhle mizérie jim pustíte tuhle naprostou a odpornou kokotinu, která jim zlikviduje i ty poslední dva neurony, který jim z odvařených mozečků ještě zbývají. Tady jim zábavnou a vybarvičkovanou formou vysvětlí, že mezirasové křížení je povinné, že homosexualita je stejně běžná jako heterosexualita - ba co víc, je lepší!, že kluci jsou zženštilý sračky (kromě gayů pochopitelně) a holky jsou ty nesilnější a nejschopnější. Ukáží jim, že jediná skutečně chlapská postava je zpátečnický xenofob a inherentní zlo soudobého patriarchátu, které je třeba zničit (nebo převychovat) a že ty hordy, který na nás útočí, jsou vlastně jen nepochopená jiná kultura (tady jakože imunitní systém), a tudíž jim musíme odpustit, nastavit druhou tvář a pomoct jim zničit to, co nám celou tu dobu tady pomáhalo prosperovat (protože to je metaforicky, ve filmu doslovně, rakovina). Divnosvět zde nabývá více významů. Hnus a bída, která by měla být trestná. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

V Disneyovce se objeví jeden kluk, co je na kluky a ČSFD z toho dělá odpad, LOL. Příjemná, dobrodružná podívaná o rodině, rodinných očekáváních a o tom, jak bychom se měli chovat ke světu, ve kterém žijeme. Zcela očividně zpráva, která většině zde komentujících přešla úplně přes hlavu jako Draxovi metafory... ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Jděte do 💩!!! Zastánci tradiční rodiny mají problém, protože hlavní postavy jsou: táta běloch - to je samozřejmě v pořádku, ale teď to začne - máma tmavší, syn gay, a ještě ke všemu mají handicapovaného (tří nohého) psa. Jednomu by z toho rupla cévka v hlavě. Ne, teď vážně. Lidi by se měli probudit. Je 21.století a i takové rodiny jsou. Takový lidé jsou. A že se to konečně ukazuje i ve filmech a seriálech? No hurá. Víte co bych já dal za to, kdybych jako malej viděl v Disneyho pohádce (nebo kdekoliv) že to, že se mi líbí kluci, je v pohodě? Ty vole!! Vzpamatujte se. Bylo to tam hezky podáno (jen že se mu líbí jeden kamarád) a ani se nějak nerozmazávalo a bralo se to jako obyčejná věc. Tak co je za problém? To děti z “tradičních rodin” nemůžou vědět, že kluk může mít rád kluka a holka holku? To je to první, co byste je měli učit. Toleranci k lidem. Toleranci k lásce. Hotovo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Se sedmi hlasovými herci jde o nejmenší hlavní herecké obsazení v dosavadních disneyovkách. (Claw)
  • Rodinný trojnohý pes nebol pôvodne súčasťou príbehu. Radu zahrnúť takúto postavu dostal pracovný tím od legendárneho scenáristu Burnyho Mattinsona. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama