Reklama

Reklama

Kobra 11 - Série 4 (1999) (série)


Pekelná jízda na dálnici A4 (S04E01)

(epizoda)
  • Německo Höllenfahrt auf der A4 (více)

Obsahy(1)

Nový dálniční komisař Tom Kranich má vskutku nečekaný nástup do zaměstnání: hned první den má nehodu, když nabourá na kole do mercedesu. Jeho řidička Susanne Tomovi nabídne, že ho do práce sveze. Tím začíná drama: na dálnici se zasekne plynový pedál ve 160kilometrové rychlosti. Semir se dozvídá, že jeho nový kolega Tom je v nesnázích. Záchranné akce se rozbíhají a začíná souboj s časem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

MATADOR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kobra 11 - pilotní film ke 4. sezóně. Čtvrtá sezóna nabídla ještě lepší díly, než u předchozích sérií. A s příchodem nového parťáka vzniklo nejoblíbenější duo. Zpět k pilotu - dle mého názoru nejlepší pilotní díl, k ještě lepší nové sérii. Na televizní poměry a německou produkci něco neuvěřitelného, a dojemného. Můj nejolíbenější kousek, z Kobry 11. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byl už od dětství můj nejoblíbenější díl, kterému na paty v historii Kobry šlapal jen pilotní film k 5. řadě. Každopádně Pekelná jízda... je opravdu velkou jízdou od začátku do konce. Je zde snad všechno, co ke Kobře patří. Šílená bouračka na začátku (auto najede na vybourané auto jako na rampu a malém trefí vrtulník...), 400 aut, no jak jste do dokázali Bonrathe :)? Něco takového už se dnes v Kobře nikdy nebude opakovat. Hlavní linka nemá nijak scénáristicky a dialogově vymazlený děj, ale napětí je na 100% po celou dobu. Celá akce se odehrává na dálnici, takže tu plně dostojíme názvu dálniční policie. K tomu je tu i humorná vložka v podání Bonratha a Herzbergera (Vždyť by se ti muselo dělat špatně vždycky, když se postavíš... :D). Tenhle díl je prostě spojením všeho, co Kobru dělá Kobrou, od přehnaná akce (vytáhnutí dítěte vrtulníkem), stálého napětí a sem tam té srandy. A to si vemte, že se to natáčeno bez nějakých digi efektů, kdo by si na to dnes v Hollywoodu troufnul :)? ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní akční jízda. Je to nářez i dneska (2020). Šílená hromadná bouračka na začátku, kdy auta létají vzduchem více než obvykle, předznamenává začátek nové éry seriálu. Je to přehnané, ale ještě ne tak, že by mi to vadilo. Dějově tento díl není příliš silný, ale je tak zábavný a napínavý, že to nikomu nemůže vadit. Nikdy jsem však nepochopil, proč hraje Eda stejný herec, co hrál v předcházejících dvou dílech tajného policajta Kesslera. Ne že by mi to vadilo, ale dvě takto výrazné postavy ztvárněné jedním hercem takto krátko po sobě? Zvláštní castingové rozhodnutí, ale asi to chápu, tomu herci tihle blbečkové sedí. Jediné, co mě na "Pekelné jízdě na dálnici A4" vždycky iritovalo, jsou ty melodramatické komentáře reportérů z vrtulníku. A ani bych tu nemusel mít toho politika, který je záporákem jen proto, že scénář nějakého záporáka potřebuje. Hudba je celkem mizerná, nevýrazná, nezapamatovatelná. Reinhard Scheuregger prostě chybí. P.S. Málokdo to ví, ale tento pilotní film je remakem amerického televizního filmu Runaway Car (1997). Některé scény jsou téměř shot-for-shot. Nutno ovšem říct, že kobrácká verze je mnohem lepší než originál, který působí hodně lacině. Pokud je někdo zvědavý, ta původní verze se dá najít na Youtube. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebezpečná rychlost se Semirem a Tomem jako jejich první parťácký díl je naprosto nezapomenutelná. Pominu x-milion nelogičností a na hlavu padlých rozhodnutí (což je u Cobry 11 na denním pořádku :D) a vyjde mi z toho skvělej béčkovej akčňák, v nejlepším případě v originálním znění. Alelujah moje oblíbená dvojičko! ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedal som si, že si zopakujem detstvo a dám si repete kobry, prvé 3 série hodnotiť nejdem tie ma nikdy nezaujali a ani André nebol fajn postavou, avšak tu prichádza legendary Tom Králik (tak som ho volal ako malý ja) a spolu s jediným Turkom v Nemecku ktorý negriluje kebab ale BMW-čka na diaľnici vytvoria skvelý pár a už tento prvý diel je brutálne namakaný, najmä dieťa na lane a prechod cez Aachen. Som zasek 11-ročný džmin a teším na každý part. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • V této epizodě zazní několik písní, konkrétně se jedná o písně „Paranoid“ od Black Sabbath, „Everything's Gonna Be Alright“ od Sweetbox, „The Road to Hell“ od Chris Rea a „When You Believe“ od Whitney Houston a Mariah Carey. (Frantisek.Fu)
  • Ve scénách, kdy se vrchní komisařka Engelhardtová (Charlotte Schwab) dohaduje se zemským předsedou vlády Brüslerem, lze vidět, že na jejich telefonech jsou malé obrazovky s kamerami. V těchto scénách se obě postavy ve svém dialogu přímo dívají na obrazovku, tudíž kamera, která je umístěna ihned vedle obrazovky, by je měla snímat tak, jako by spolu mluvili z očí do očí. Z nějakého důvodu jsou ale obě postavy nelogicky snímány z profilu. (Cruz555)
  • Na konci Tom otevřel šíbr před uražením dveří Mercedesu, ale při přelézání Zuzany a Eda je šíbr při záběru z vrchu zavřený. (marcel5)

Reklama

Reklama