Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě kolem světa

(seriál)
  • Španělsko La vuelta al mundo de Willy Fog (více)

Obsahy(1)

Španělský animovaný seriál na motivy románu Julese Verna. (oficiální text distributora)

Recenze (234)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

No nie, tak na toto som si nespomenul pekných pár rokov. A hľa zapnem telku a hľa sektárska NOE TV vyrukovala s takýmto rúhačským programom o hovoriacich a racionálne konajúcich zvieratách. Willyho Foga som miloval už ako dieťa, keď som zazrel tento seriál prvý krát. Samozrejme za ten pokročilý čas, čo má tento seriál za sebou už stratil čo to zo svojho lesku, ale stále je to krásna rozprávka na motívy románu Julesa Vernea. Hádam nemusím ani písať, že knižnú formu som nečítal, ale toto je výborný ťahák, ako mladých divákov na tohto autora upozorniť. A možno dáky sa aj chytí. Ak by som to mal hodnotiť mojimi vtedajšími detskými očami plnému zásahu by sa neminul. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je nejlepším filmovým zpracováním Cesty kolem světa za 80 dní. Ještě ho mám možná kdesi nahraný na kazetě. Když jsem byl děcko a přál jsem si, aby ho ještě někdy opakovali tak ho v televizi dávali tak jednou, maximálně dvakrát. A teď je v programu pořád. A kupodivu to svoje kouzlo neztrácí ani po letech. Animace ovšem není tak čistá (ale na rok 1981 je to bomba), dominuje tady však vynikající hudba a opravdu velmi povedený český dabing. Dnešní děti se z tohoto "nemoderního" seriálu dozvědí víc než ze současných paskvilů... ()

Reklama

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak než za plný počet. Toto je další moje dětská záležitost, na kterou se koukám i teď a není to blbost. Někomu se animace nelíbí ale mě jo. Hlavně lokace mi přijdou povedené. Seriál tak má takovou zvláštní atmosféru, kterou ještě krapítek podtrhla super hudba. Co se zde musí vyzdvihnout je český dabing který je zde skvělí a udělal zde mnoho práce, která možná seriálu přidala na kvalitě. Hlavně ústřední a závěrečná písnička. Tu si prostě broukám i po letech… ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů z dětství. Úvodní píseň si pamatuji do dneška, stejně jako krásnou animaci a jednotlivé hrdiny i záporáky. Dobrá předloha je zkrátka znát. Hrdinům budete držet palce a přát jim, ať všechno stihnou. Jednotlivé epizody jsou napínavé a některé si rovněž pamatuji dodnes. K dobru musím připočítat i úžasný český dabing a především to, že když jsem seriál viděl po dlouhé době v dospělosti a zjistil jsem, že nic ze svého kouzla neztratil. Úspěch tvůrci využili a vytvořili několik dalších dobrodružství Willyho Foga, ale už nebylo ono (viz zdejší hodnocení). ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Londýn, Paříž, Bari, Suez, Bombaj...Ještě teď tu trasu dokážu vyjmenovat. Jako malý jsem to miloval. Podle mě nejlepší zpracování Verneovy předlohy včetně hraných filmů s dobrým českým dabingem (Viktor Preiss!) a milými hlavními hrdiny. Ta znělka! http://www.youtube.com/watch?v=yu_5T4t2XoM Když to někdy dávají v televizi, s chutí se podívám i dnes! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Česká verze se od španělského originálu podstatně liší. Do úvodní znělky byly vloženy některé scény a z 2., 3., 10., 11. a 24. epizody byly vystřiženy výstupy s písničkami. Druhá řada s názvem Willy Fog na cestě za dobrodružstvím (od r. 1993) zůstala těchto zásahů ušetřena. (L_O_U_S)
  • Trasa cesty kolem světa odpovídá trase v předloze Julese Verna. (Kmotr76)

Reklama

Reklama