Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

James J. Braddock, přezdívaný Cinderella Man, se v polovině třicátých let stal idolem miliónu prostých Američanů. Má tři děti a nadevše miluje svou manželku Mae. V kariéře má slušně našlápnuto, ale tak jako ostatním ani jemu se nevyhne hospodářská krize ve 30. letech 20. století. Nepřízeň osudu ani obnovená zranění mu nezabrání v tom, aby šel za svým cílem. Rozhodne se vrátit do ringu. Nikdo nevěří, že by mohl mít šanci uspět, ale podceňovaný boxer začne vyhrávat jeden zápas za druhým. Z obyčejného člověka, který měl problém si najít práci, se najednou stane neporazitelný hrdina a zároveň symbol nadějí a snů lidí sužovaných hospodářskou krizí. Jeho strmý vzestup nakonec vyvrcholí soubojem se světovým šampiónem těžké váhy Maxem Baerem, který během zápasu v ringu usmrtil dva své protivníky. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (713)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Slušná režie, kamera, příjemně civilní Crowe, ale ani to nevytáhne film z průměru, kam jej řadí scénář. Filmu schází jakýkoli hlubší záběr, krize, nezaměstnanost a dělnické nepokoje jsou jen tak načrtnuty ne pro nějakou sociální studii, ale čistě proto, abychom viděli, že pravého Američana nic nezlomí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Howard umí pohnout s tolika emocemi, kolik se jich jen v lidském duševnu nachází; s tímto filmem mne (zejména ke konci) dostával pravidelně. Škoda, že je to celé tak do-očí-bijící a popotahování jaksi vynucené - pokaždé se dostavil (oprávněný) pocit, že ty nejsilnější scény jsou umělé až na půdu. Co dodat, mno, jinak je Těžká váha povedeným snímkem od zručného režiséra a se skvělými herci, jen měl být trochu více... přirozenější. ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Solidní akademická podívaná, filmařsky bezchybné, příběh celkem dobrý, jen mi tam trochu vadí ta schématičnost, kdy se dá téměř vše dopředu předvídat a pracuje se se zažitými typickými stereotypy- strmý pád a cesta vzhůru, hlavní protivník je tupá mlátící gorila, boxerovi dodá v poslední chvíli sílu vzpomínka na hladovějící děti apod. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Jsem ještě plná dojmů z tohoto nevšedního zážitku, avšak už teď je mi jasné, že pro mne je Těžká váha nejlepším filmem Rona Howarda a i když to bude znít možná trochu rouhačsky vůči jiným filmovým skvostům zabývajících se boxem, jde o nejlepší boxerský film, který jsem viděla. Scény ze zápasů jsou natočeny přehledně a s takovým nábojem, že máte pocit, jako byste byli jen pár centimetrů od ringu a vše s hlavním hrdinou prožívali... díky naprosto úžasnému Russellu Croweovi jste zcela pohlceni do jeho příběhu, pláčete, když pláče on, když dostane ránu, skoro tu bolest cítíte, stejně jako odhodlání vyhrát a postavit se tak proti nepřízni osudu... pro mne osobně první letošní aspirant na oscarovou sošku, pro Howarda i Crowea. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe, který si zahrál postavu Jamesa J. Braddocka - boxera, který bojoval se svým osudem nejenom v ringu, ale i v životě. V době hospodářské krize se snaží všemi možnými způsoby uživit svoji rodinu a když je nejhůře začíná znovu boxovat, nikdo mu ovšem nevěří, ale on se dokáže díky své pevné vůli dostat zpět na vrchol. Po Čisté duši si Ron Howard vybral opět Russella Crowea a spolupráce se opět vyplatila. Na závěr bych jestě vyzdvihl slušné výkony Renée Zellweger a Paula Giamattiho. Pro mě nejlepší film o boxu....Rocky promiň, ale tohle mě dostalo víc. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (25)

  • Skutečný Jimmy Braddock měl pět bratrů a dvě sestry, po narození vážil úctyhodných 7 kilogramů. (HellFire)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama