Reklama

Reklama

Bývalému univerzitnímu zápasníkovi Scottu Vossovi (Kevin James) je 42 let a bez většího zaujetí učí biologii na upadající střední škole. Když kvůli rozpočtovým škrtům hrozí, že budou zrušeny některé ze školních programů a učitel hudby (Henry Winkler) bude propuštěn, Scott se rozhodne, že jako zápasník bojových umění vydělá škole nějaké peníze navíc. Každý si myslí, že se Scott zbláznil – především školní zdravotní sestra Bella (Salma Hayek) – ale Scott dokáže něco, co nikdo nečekal. Inspiruje své studenty a stane se senzací, která celou školu spojí dohromady. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (257)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Taky se vám vybavil Warrior? No každopádně tady se hrálo na komediální notu a celkem se to vydařilo. Ale jak už to tak u podobných filmů bývá, všechno šlo do háje ve chvíli, kdy se začalo hrát na city. Takže plus mínus poslední třetina. A naštvalo mě to i přesto, že jsem něco podobného tušil. Do té doby se totiž jednalo o svěží komedii s ucházejícím Kevinem Jamesem a rajcovní Salmou, přičemž nebyla nouze o celkem solidní hlášky a povedené gagy a i když to celé bylo značně přitažené za vlasy, já se výborně bavil. Jenže pak přišly kecy typu "Musím to udělat." nebo "Podívej se na ty děti." a pochopitelně dlouhej záběr na hudební kroužek, kterému by se bez trombónu a houslí zhroutil život a já si musel dát zase hlavu do dlaní. Ale i tak ve mě zůstává lehce nadprůměrný dojem. 60% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Od filmu jsem nic nečekal, dlouho jsem se mu dokonce vyhýbal, protože nemám rád nic, co evokuje box, wrestling a jiné bojové sporty. Nakonec, když nebylo v sobotu odpoledne co dělat, jsem tomu dal šanci a co jsem viděl, to mě potěšilo, pobavilo i zaujalo. Hlavní hrdina, který z počátku vypadá jako sobec, kterému nezáleží na nikom a ničem jiném než na sobě, a který se zdá být nezodpovědný a apatický vejen vůči své práci učitele, ale i vůči svým studentům, tak přesně tenhle člověk v sobě najde sílu, aby pomohl svému učitelskému kolegovi, kterému chtějí zrušit hudební kroužek. Aby zachránil výuku hudby a pomohl kolegovi, začne zápasit. A dějí se věci! Kevin James v hlavní roli exceluje, ale celý film je úžasně příjemný a v mnohém inspirativní. Já jako divák jsem si užil napětí, smích i emoce, a na konci filmu jsem byl solidně naměkko. Jsem rád, když mě film dokáže překvapit a dokáže mi, že jsem se v něm mýlil, a to se zde přesně stalo. I proto, ale i kvůli skvělému filmovému i emociálnímu zážitku, uděluji filmu čtyři hvězdy. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem určitě malinko více humoru, protože Frank Coraci se občas blejskne nějakou solidní komedoškou. Například Click. Bohužel vsadil u svých posledních dvou filmů na Kevina Jamese, kterého zrovna nějak nemusím. K tomuhle filmu mě dokopalo až solidní hodnocení. Bohužel dostal jsem jen další šablonku, která alespoň potěší hezky natočeným finálním matchem. PS: Ty zpívající děcka v aréně jsou na mě přílíš. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

V popisu žánru mi chybí ještě sci-fi, protože Kevin James prostě nemůže bojovat v UFC. Na druhou stranu si zaslouží megarespekt za to, co provedl se svojí postavou. Tlouštík z Hitche je minulostí. Ve středním věku se dostat takhle do formy chce pořádnou dávku vůle. Opravdu klobouk dolů. Jinak je to veskrze příjemná komedie s dějem jako Warrior. Uteklo mi to rychle, bavil jsem se, jen to bylo všechno až tak moc snadný, že jsem u finálního boje vůbec necítil emoce (a že se o ně tvůrci snažili). ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Zvláštne. Film sa pozeral celkom príjemne, tých 100 minút sa nijako nevlieklo. Ale zasmial som sa len veľmi málo krát a celkovo som nemal pocit, že sledujem komédiu. Skôr len nejaký obyčajný nemastný, neslaný filmík. Preto sa mi nejako ťažko na konci Jamesovi držalo palce - absolútne sa nedalo akceptovať, že by niekto jeho rozmerov mohol poraziť niekoho ako Kryzsztof Soszynski (vo filme Ken Dietrich). Ak by to bola väčšia fraška a film by viac pritlačil práve na tej komediálnosti, možno by to išlo. Čiže celkovo v zásade pohodové sledovanie, ale ako dobrá komédia pre mňa určite nie. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo od 28. března 2011 do 25. května 2011 ve městech Boston, Lowell a Quincy. (Ptaky)
  • Napriek rozdielnym priezviskám sú Kevin James (Scott Voss) a Gary Valentine (Eric Voss) v reálnom živote bratia. (misterz)
  • Hlavní herec Kevin James kvůli filmu absolvoval trénink chvatů a pohybů s legendou UFC Randym Couturem. (The Viper)

Reklama

Reklama