Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce už takové tradičnější a víc se tu objevují takové ty hollywoodské prvky. Rocky už nepůsobí tak nahlouple a scénář je o trošičku promakanější. Výsledný dojem je prakticky stejný jako u jedničky, na kterou druhý díl přímo navazuje. Líbí se mi, že se film zaměřuje více na Rockyho než na sport a když už dojde na zápas, tak je řádně nervydrásající a řekl bych, že ještě o chlup lépe vygradovaný jak minule. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Ukázkově zbytečné pokračování, připravené pouze na přání producentů, jelikož se Rocky stal mezitím idolem tisíce průměrných Američanů, kteří viděli hlavní postavu jako svůj pomník. Stallone se nám tentokrát ujal režie a světe div se - docela to neskřípe. Scénář sám však už bohužel nemá možnost přinést něco skutečně zásadního a tak přináší pouze omleté, leč působivě zrežírované, známé klišé. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí Rockyho 2 jsem teprve plně začala rozpoznávat a chápat jeho kultovní status. Akcí i hláškami nabušené pokračování. Namakaný Sylvester Stallone coby charakterní "Italský hřebec" se svou typickou sebekritikou a "Rockyovským" humorem (scéna při natáčení reklamy a předčítání textu mě odrovnala:) A samozřejmě tradiční Rockyho trénink za doprovodu slavné melodie Billa Contiho. Carla Weatherse jsem vždy měla zapamatovaného jako Dillona z Predátora. Nyní v něm už však budu vidět také drsného šampiona Apollo Creeda. "Rocky, máte poškozený mozek?" - "Já ho nevidím", "Můžete mi nejdřív spravit oko?" - "Jak se cítíte?" - "Nikdy jsem se necítil tak dobře." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Byl pozdní dubnový večer, počasí ponuré, výrazně deštivé. Navíc neměnící se v příštích 24 hodinách. Volba pro zvednutí nálady padla na sérii Rockyho. Navíc druhý díl je takový melancholicky smutný kousek, takže pěkně podkreslil tu náladu. Rocky Balboa tu působí jako hroznej pitomec. Dělá ze sebe strašnýho chudáka, život si s ním po prvním díle nemazlí, dělá co může, je skromný, pokorný – prostě náš frajer Rocky. A pak po úvodní nakládačce od Apolla přichází odveta, která je stejně tak brutální a vy víte, že tohle je prostě ten Rocky, kterého máte tak rádi. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Druhý díl moc nezaostává za svým starším bráškou, je udělaný opět podle té šablony, díky které se tak jednička proslavila. Režijní, scénáristická a dějová část je oproti jedničce sice trošku slabší, ale to vůbec nevadí, jelikož se na to i tak dobře kouká. Na Rockyho s Mickym je znovu radost pohledět. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Pes Butkus má na sebe tričko s nápisom „Eagles“ a číslom 51. V roku 1976, keď sa tento film odohráva, žiadny hráč Philadelphia Eagles nenosil číslo 51. V roku 1979, keď bol tento film uvedený, nosil číslo 51 hráč Reggie Wilkes. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama