Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

Ant 

všechny recenze uživatele

Druhý díl očividně těží z úspěchu jedničky. Je to poznat i na vyprávěcím stylu, který prakticky opisuje to, co už jednou fungovalo. Takže je vám vlastně po chvíli jasné, o co v tomhle dílu půjde a jak skončí. Nejvíc mi ale pil krev Stallonův způsob, jakým Rockyho zahrál. Protože ta postava na mě působila, jako by jí Apollo v závěru jedničky vymlátil půl mozku z hlavy a udělal z něj úplného retarda. Tentokrát je to jen a pouze dobrý film, což ale taky není nejhorší. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Rocky je stále Rocky, ale jednotke sa akosi nedokáže vyrovnať. Prvá čás holt navždy zostane tým pravým, kultovým zážitkom každého športovo-filmového nadšenca. Začiatočná hodinka bola len prachprostou predohrou a až potom sa všetky lákadlá začali pomalinky objavovať na scéne. Pochopiteľne, od Rockyho tréningu až po záverečný súboj je to už za plných päť, ale všetko čo tomu predchádza nemožno považovať za nič viac než iba obyčajný priemer. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Rocky podruhé. Tempo je mírně vláčné a některé scény možná trochu zdlouhavé. Středobodem filmu je pro mě Adrianina neočekávaná podpora manžela, těch několik slov je neuvěřitelně motivačních a energii budících. Počínaje tímto okamžikem se druhý Rocky vrací do zajetých dynamických kolejí prvního dílu, následuje tréninková montáž zvýrazněná Mickovými originálními metodami, pokračováním jest Rockyho běh ulicemi a opětovný výběh po schodech k místnímu muzeu umění. Není však již sám, stojí za ním celá Philadelphie. Závěrečný zápas je větší než ten předchozí, je však očividně příliš nahraný. Hudba samozřejmě lahodí uším stejně jako minule. Film je zahrán opět velice dobře, více prostoru dostal Weathers i Meredith. Za posledními slovy Rockyho směřujícími k Adrianě již nabíhají titulky, oblékám si tepláky a děravé tričko, proplížím se dírou v plotě k sousedovi do kurníku, kde mu ukradnu spící kuře. Vzápětí ho pokládám na trávník u nás na zahradě a dávám mu tři vteřiny náskok... 70% 200 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +jakmile zazní hudba je to výborné, má to grády, opět velké finále -slabší a o něco nudnější pokračování, většina děje je bez hudby/// Rocky díky soboji s Apollo Creedem, získal jednak mírnou polularitu, ale hlavně jistej finanční obnos, který ho vytáhl nejen z nejhoršího, ale dokonce mu dovolil trošku si užívat života. Jenže nic netrvá věčně a tak i když si vzal Adrian a čeká s ní potomka, tak se stejně musí nějak uživit. Takže se snaží najít kdejakou práci. I když Rocky na dráhu boxera nepomýšlí (hlavně kvůli rodině), v té době Apollo už chystá odvetu. A tak se Rocky chytá své další šance, i když mu to bude ještě chvíli trvat. A to především kvůli rodiným problémům. No nevím do jaké míri to tehdy divákům přišlo zájímavé, ale dnes bych to považoval za tu nejslabší část druhého díli. Celkově cesta do finále je hodně dlouhá, snad i díky stopáži. Takže sem tam narazíte na nějaké to prázdné místo. Přezevšechno však finále stojí za to. Opět je nervydrásající, reálný a akční. Sem zvědavej na trojku./// Celkem 70%/// ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Rocky II"; toto pokračovanie, Oscarom ovenčeného pôvodného filmu, by kľudne mohlo niesť podtitul "Odveta". Druhá časť začína presne tam, kde končí prvá. Boxerského majstra v ťažkej váhe Apollo Creeda v náročnom súboji s outsiderom Rockym od KO zachránil len gong, čo ukončil zápas. Vyhral len o jediný bod, v pomere 8:7. To jeho narcistická povaha nedokáže zniesť a preto vyzíva Rockyho k druhému duelu. Tak chce celému svetu dokázať, že on je jediný neohrozený šampión. Rocky zarobené peniaze rýchlo minul, oženil sa s Adriane a čakajú prírastok do rodiny. Všetko sa však začne komplikovať. Po dlhšom váhaní sa rozhodne, že sa opäť postaví do ringu proti doposiaľ neporazenému Apollo Creedovi. Znova sa pokusí zabojovať o najcennejší boxerský titul. ***** ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Keď pred 3. kolom sa nám poskytne široký záber na ring, tabuľa nad ringom, na ktorej je skóre a čas, stále ukazuje, že je to 1. kolo. (Pat.Ko)
  • Rocky (Sylvester Stallone) kupuje stejné auto, jaké si jeho herecký představitel skutečně koupil v černé a zlaté barvě. Jedná se o Pontiac Trans Am. (HenryLuner)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama