Reklama

Reklama

Bývalému univerzitnímu zápasníkovi Scottu Vossovi (Kevin James) je 42 let a bez většího zaujetí učí biologii na upadající střední škole. Když kvůli rozpočtovým škrtům hrozí, že budou zrušeny některé ze školních programů a učitel hudby (Henry Winkler) bude propuštěn, Scott se rozhodne, že jako zápasník bojových umění vydělá škole nějaké peníze navíc. Každý si myslí, že se Scott zbláznil – především školní zdravotní sestra Bella (Salma Hayek) – ale Scott dokáže něco, co nikdo nečekal. Inspiruje své studenty a stane se senzací, která celou školu spojí dohromady. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (257)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Taky se vám vybavil Warrior? No každopádně tady se hrálo na komediální notu a celkem se to vydařilo. Ale jak už to tak u podobných filmů bývá, všechno šlo do háje ve chvíli, kdy se začalo hrát na city. Takže plus mínus poslední třetina. A naštvalo mě to i přesto, že jsem něco podobného tušil. Do té doby se totiž jednalo o svěží komedii s ucházejícím Kevinem Jamesem a rajcovní Salmou, přičemž nebyla nouze o celkem solidní hlášky a povedené gagy a i když to celé bylo značně přitažené za vlasy, já se výborně bavil. Jenže pak přišly kecy typu "Musím to udělat." nebo "Podívej se na ty děti." a pochopitelně dlouhej záběr na hudební kroužek, kterému by se bez trombónu a houslí zhroutil život a já si musel dát zase hlavu do dlaní. Ale i tak ve mě zůstává lehce nadprůměrný dojem. 60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak teprve teď jsem doopravdy ocenil Zkaženou úču. Profesor v ringu je tak otravnou variací zmíněného filmu, že snad ani není možné, aby jeho autoři mysleli všechno vážně. Nicméně přesvědčovat se o tom, že celá ta nudná hodina a tři čtvrtě byla rafinovanou parodií, opravdu nehodlám. Snůška nejmožnějších klišé (od patriotistických po náboženské, víru v sebe sama a tak dále) s nepříliš vtipným komikem v hlavní roli a se Salmou Hayek v další úloze, v níž doslova ubíjí svůj talent (ale svůj půvab naštěstí ne). Několik vtipných okamžiků se sice vyskytlo, ovšem i tak... Žádná sláva, tenhle zápas Hollywood projel už v prvním kole. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa môže naozaj stáť len v rozprávke, alebo v bláznivom filme. Nepochybne zrodenie šampióna z "obrovského maca", bolo bláznivé ako jazda dole kopcom v nákupnom košíku. Navlečenie Kevina Jamesa do boxeriek pôsobilo odvážne, keď odhalilo jeho objemný, menej príťažlivý hrudník, ktorý v niektorých momentoch pripomínal skôr boxerské vrece. Okrem jeho nepodarených a inkasovaných úderov, humorne vyznela celá jeho postava nezlomného učiteľa, ktorý sbodičkoval automat na pochutiny a s úlovkom sa bratsky podelil a taktiež "výborne" skóroval do basketbalového koša. Kontrast jeho postavy a športového sveta bol podaný ozaj humorne a jeho veľké srdce zachrániť študentov to u mňa vypumpovalo na 60%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ten Kevin James se do té role toho řízka vysloveně hodil. K tomu snad první film, kde on byl v hlavní roli a neměl jsem s ním vůbec žádný problém. Je vidět, že i on sám naprosto bez problémů zvládne táhnout celý film. A v tomhle ohledu příjemnou komedii s některými spešl rolemi, které musí ocenit každý fanoušek MMA. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Typická americká komedie s primitivním dějem a příjemnými herci. Jestli to mělo být něco jako warrior, tak se to moc nepovedlo a s warriorem to má hodně málo společného. Vlastně jenom to UFC (MMA) a dejme tomu poslední zápas ale to jen v některých částech. Ale od této komedie jsem čekal pouze příjemnou zábavu na úterní večer a to jsem i dostal. 60% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Název filmu je odvozen ze skladby "Boom" od skupiny P.O.D., kterou si vybral Scott (Kevin James), aby mu hrála při nástupu do ringu. (Ptaky)
  • Ve scéně u Erika (Gary Valentine) doma se jeho syn zeptá, zda-li se může dívat na pořad o automobilových honičkách. Když Erik poté program přepne, v televizi se mihne část automobilové honičky z filmu Mizerové II (2003). (Guilemot)
  • Kevin James se začal fyzicky připravovat na svou roli již 14 měsíců před zahájením natáčení. Během přípravy pak zhubl okolo 35 kg. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama