Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek "Walk the Line" sleduje počátky kariéry americké hudební legendy Johnnyho Cashe (Joaquin Phoenix). Cashova životní cesta je poznamenána nejen smrtí jeho bratra, ale také násilnickým otcem, který mu tuto tragickou událost klade za vinu. Raketový vzestup ke slávě, který mu zajistily hity jako "A Boy Named Sue" a "Ring of Fire," je lemován bojem s amfetaminy, barbituráty a alkoholem. Cashova finanční i citová nestabilita vedou k rozpadu jeho prvního manželství. V nešťastném mládí mu kýženou útěchu skýtají rozhlasové pořady June Carterové (Reese Witherspoonová), oslnivé dcery pocházející z rodiny Carterových, zakladatelů country hudby. Když se jejich cesty zkříží, Juneina oddanost a podpora se stanou nástrojem jeho spásy. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (836)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film má jednu veľkú nevýhodu, bol pred ním Ray (2004), ..snímok, ktorý sa zaoberá takmer rovnakou tematikou a povedal by som že je omnoho lepší ako Walk the line - (slepý bluesman je lepší ako countryman zo západu). Navyše sa mi na Rayovi viac páčil štýl rozprávania, tu to bolo veľmi po skokoch, z ničoho nič príliš ostré zmeny. Herci síce ťahali, Joaquin Phoenix bol fajn, nemám jedinú výčitku a Reese Witherspoon bola ako vždy krásna a oscara si zaslúžila, ale v životopisnom filme ide hlavne o to rozprávanie a scenár a pútavosť.. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Asi takhle: kromě filmů tvoří můj život i hudba, ale hrozně mě štve, když se tato nedělá poctivě. Se zaujetím a zanícením a ne jen pro peníze (pozor! neplést s za peníze!), jen si projděte diskotéky, jsou plné hudebních ignorantů, kteří mají přitom kvalitu skoro u nosu. Vím, že jsou si mnohé životopisné filmy o zpěvácích a skladatelích podobné, nic proti Rayovi, ale Cash byl zkrátka první, tak co ZATÍM řešit. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

“Cashův Phoenix” paráda, jen přál bych si víc šmrnc a dokázal si představit i zábavnější (...), obsáhlejší pojetí života tady té legendy, než pouze po rok 68. Plus přišlo mi, že ten film si vás hlavní postavu nepřiměje oblíbit, narozdíl od tvorby a jeho knižních biografií. To je škoda. Doufám tedy v další high profile počin. (x) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Upřímně se mi do tohohle filmu moc nechtělo, protože jsem měla neblahé tušení, že mě to bude nudit. Proto jsem byla překvapená, když jsem zjistila, že mě to vlastně docela bavilo, jen u konce už jsem se trochu ošívala, protože už mi to přišlo moc dlouhý, takže možná malinko zkrátit by to chtělo. Co se týče Johnnyho Cashe, tak toho opravdu nemusím, a hlavním lákadlem pro mě byla Reese Witherspoon, která za tuhle roli získala Oscara. Písničky se mi vyloženě nelíbili a to ani texty, tohle prostě není styl co bych poslouchala, takže mi nešlo moc do hlavy jaktože se Johnny díky nim stal tak populární. A co se mi teda vůbec nelíbilo byl jeho zpěv, vždycky jsem jásala, když s ním zpívala Reese, protože to do té písničky vneslo šmrnc a zírala jsem, kde se v ní vzal takový hlas. 4* ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Výborný životopisný film, který je vlastně klasickým příběhem celebrity : mladý, snaživý, prorazí, šťastný, slavný, zamilovaný, začne chlastat a fetovat, ztrapní se, litují ho, je nešťastný a naštvaný na celý svět, a tady jsou dvě možnosti, buď umře, nebo spokojeně zestárne na venkově! Příběh tedy není ničím převratný, prostě další životopis hvězdy! Johny Cash navíc není nijaký můj oblíbenec a až na to, že některé jeho písničky jsou mi povědomé o něm nic nevím! Zpracování je také vcelku obyčejné, příjemně natočené, hezké, uhlazené! Phoenix však hraje perfektně, prostě jako by to byl skutečně on! Ale opradovou hvězdou je v tomto filmu Reese Witherspoon, která tady předvádí něco dokonalého! Její postava je prostě nádherná a každý se do ní musí zamilovat, takový živel, ale zároveň křehká zodpovědná slečna! Především díky hereckým výkonům mi tento film utkvěl v hlavě! A proto taky 9/10! + SPOILER (může být u životopisu spoiler?) Konec je tak neuvěřitelně šťastný, že nebejt to životopis, byl by to kýč jak svině! Prostě žili spolu šťastně až do smrti a pak umřeli spolu! ()

Galerie (67)

Zajímavosti (39)

  • V říjnu 1965 byl Johnny Cash (Joaquin Phoenix) zatčen v El Pasu v Texasu za pokus o pašování amfetaminu přes mexickou hranici v kytarovém pouzdře. Toto zatčení je poměrně věrně zobrazeno ve filmu. (Pajkenzi)
  • Joaquin Phoenix se s Johnnym Cashem kupodivu poprvé potkal za okolností, které neměly s výsledným filmem vůbec nic společného: "John byl fanda Gladiátora, a protože máme společné známé, tak mě jednou pozval na večeři. Nejdřív jsem si myslel, že to bude nějaká veliká událost, kde bude u stolu sedět dvacet lidí a před sebou na stole budete mít hromadu různých vidliček, ale to ne. Bylo to u něj doma a bylo nás šest. Svým způsobem to člověka vyděsí ještě víc. Ale John a June byli tak přátelští, pohodoví a nesnobští, že jsem se za chvíli cítil jako doma. Po večeři byl takový ten přirozený přesun do obýváku, a jak tam tak sedím, John vzal kytaru a začal hrát. Třásly se mu ruce a já si říkal: 'Proč to dělá? To si myslí, že je jeho povinnost, aby lidi pořád bavil?' Jenže pak mi došlo, že tak se prostě cítil nejlíp. Bylo to jeho způsob, jak si s někým užít příjemnou chvilku. Jeho podoba přátelského pokecu." (NIRO)
  • Joaquin Phoenix (Johnny Cash) se po natáčení filmu, kde ztvárnil drogově závislého alkoholika, přihlásil do protialkoholické léčebny. (HarveyDent)

Související novinky

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Není Kravitz jako Hendrix

Není Kravitz jako Hendrix

01.04.2006

Se životopisnými snímky se poslední dobou roztrhl přímo obrův pytel. Kinohity Frida, Walk the Line, Capote, Ray a starší neméně úspěšné Doors, Elvis Presley nebo Great Balls of Fire! se prostě musely… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Reklama

Reklama