Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravdivý příběh proslulého masového vraha americké historie. Gacy vás zanechá šokované a plné pochybností. John Wayne Gacy je ukázkově slušný občan. Dokonce dělá dobrovolně klauna dětem v místní nemocnici. Nese si sebou ale příšerné tajemství. Stopa pohřešovaného mladého muže vede na předměstí Chicaga ke Gacyho domu. Celý národ v šoku sleduje, jak podrobnosti vyšetřování třiceti vražd vyplouvají na povrch. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

jefff 

všechny recenze uživatele

Kdovíjaké zpracování to tedy není, ale i tak je film pro ty, které zajímají kriminální případy, dobrým přínosem. Co však musím filmu vytknout je mizerně a trošku i lživě podaná psychologická stránka vraza Gacyho. Mám o něm něco načteného a myslím, že některé scény byly směšné (svým způsobem). Nechci nějak rozumovat, ale kdyby se pokusily více vystihnout Gacyho psychiku jistě by film dopadl lépe. Příležitost k tomu jistě měli. Celkově vzato film působí trošku odfláknutý a to mě zamrzelo. Přesto za každou takovouto rekonstrukci já děkuji. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi velká slabota. Osobnost Johna Wayne Gacyho, jeho profil, život, ani jeho zabijácká dráha mě nikdy příliš nezajímaly. Neoplýval přirozeným šarmem a inteligencí jako Bundy, ani neměl laskavý a nevinný vzhled Dahmera či jeho promyšlenost. Byl to jen jakýsi nehezký, tlustý a upocený chlapík, který byl ke všemu nehorázný bordelář bez nějakého smyslu pro pořádek, důmyslnosti či "zodpovědnosti." Tak mi ho alespoň vyjevil tento slabý pokus o životopisný snímek sériového vraha, taktéž známého jako "Killer Clown." Tento jeho příběh není ani jeho silným a propracovaným portrétem či hlubokou sondou do jeho duše a života, která by objasňovala důvody jeho konání. Je to jen slabá ukázka ze stereotypního života jednoho chlápka, co si vodí do baráku mladé, hezké kluky, pak je zlikviduje a odtáhne do sklepa, ve kterém se to hemží odpudivou havětí. Gacy zřejmě neměl lepší nápad, než je všechny "ukládat" sem a zřejmě si vůbec nedělal starosti s tím, že nehezká vůně linoucí se z jeho domu přiláká nechtěnou pozornost. Takže musel po celý film čelit útokům rozhořčených sousedů i blízkého okolí, kteří mu často chodili bůchat na dveře, aby už s tím hrozným zápachem konečně něco udělal. Alespoň miniaturnímu rozboru jeho osobnosti je, a to jen velmi bídně, věnován úvod filmu, kde jde se svým otcem rybařit. Často jsem měla pocit, že by mi do role Gacyho skvěle seděl John Goodman:) ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ani dobré... skôr také... nevýrazné. A vôbec tým nemyslím, že by som bažila po násilnostiach, ako o tom hovorí slasher (múdro to vystihol) - tento film ťaží napätie viac z náznakov a fantázie, než z explicitného predvádzania brutality. No aj tak jej bolo dosť na to, aby som netúžila vidieť, aké to bolo "naozaj". Som celkom rada, že príliš nezachádzali do podrobností :-) ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Gacy je další ze třídílné série filmů, které se věnují americkým sériovým vrahům (Gacy, Ted Bundy, Dahmer). Stejně jako i ostatní uvedené se snaží reálně zachytit příběh Johna Waynea Gacyho, což se mu docela daří. Herecké obsazení zde není kdovíjak výrazné a ani příběhově se nejedná o klenot, ale chápu to tak, že tady spíš než o silný příběh šlo o zpracování reality do přijatelné filmové podoby. Pokud se na to budete dívat takhle, nemůžete být zklamáni. Od příběhu o sériovém vrahovi byste možná čekali brutální vraždy a krev na každém rohu, ale v tomto případě se nedočkáte. Nechápu to jako slabinu, protože pokud se má udržet základní životopisné schéma, není prostor pro slasherové experimenty. A tak tento film hodnotím jako průměrné zpracování příběhu o skutečně žijícím psychopatovi. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude podhodnocené, jelikož to pro normálního diváka bude hnusné a kontroverzní. Bohužel to hodnocení sedí a jsem zklamán. Moje představa byla naprosto opačná. Film se všem hnusným a trochu drsnějším scénám vyhýbá a působí tak velmi osekaně. Herecky je to samo o sobě také bída. Příběhový materiál by byl, ale musel by z toho někdo chtít vysekat brutalitu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • V suteréne domu polícia odhalila 27 hrobov. Napriek tomu sa verejnosť stavala na stranu Gacyho v domnienke, že sa jedná o podvrh v snahe zdiskreditovať jeho osobu. (Carol Pifková)
  • John Wayne Gacy bol bisexuálne orientovaný. (ČSFD)
  • V roku 1980 odsúdili Gacyho k trestu smrti. Smrtiaci jed bežne začína účinkovať do dvoch minút. Za zvláštnych príčin Gacymu jed kryštalizoval v cievach a smrteľná agónia trvala 27 minút. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama