Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

sharky 

všechny recenze uživatele

85% Po řemeslené stránce silně nadprůměrné dílko, předvším skvěle prostříhané s nekonvenčními úhly záběru. Erotické i násilné scény jsou natočené velmi působivě a vynalézavě, aby nebylo vidět to, co by "být vidět nemělo". S obsahem už je to poněkud horší, film působí jako jednostranná agitka za Karlu, ale i přesto mě vtáhnul a napjatě jsem ho sledoval až dokonce. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Valná většina filmů, natočených podle reálných základů dokáže diváka zaujmout kdyby ničím jiným, tak právě tím, že "se to tak nějak opravdu stalo". Ale Bestie Karla to neumí. Skoro mi přijde, jako by ten "duch reality" autoři cíleně zašlapali, aby to divák prostě bral jen jako smyšlený příběh s kriminálním podtextem. Jenže ono to nefunguje ani tak. Celý děj mi přijde totálně nedochucený, herci i jejich role jsou ploší a ty dvě hvězdy jsou víceméně z milosti - právě proto, že se to fakt takhle nějak stalo. Ovšem žádnou hlubší stopu ve mně příběh Karly, Paula i jejich obětí bohužel nezanechal... ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Velké mínus filmu spočívá v tom, že je nám celý příběh vyprávěn očima Karly a nenarušují ho pohledy zvenčí, takže nám je vraždkyně představována jako hodná a naivní dívka, která se provinila jen tím, že se zamilovala do násilníka a vraha. Ovšem, co je horší - zabít někoho vlastníma rukama, nebo se dívat, jak někdo zabíjí a nic neudělat? Ve filmu mi chyběla větší psychologická hloubka Karly (to, že je zde představována jako blbá kravka, kterou muž bije a znásilňuje a vraždí před ní dívky, ale ona je do něj zamilovaná a nechce ho opustit, moc hloubky neukázalo). Rozhodně to šlo natočit lépe. Jediného pohledu zvenčí se dočkáme až při závěrečném epilogu, který nám oznamuje, že psycholog shledal Karlu jako manipulativní, narcistickou a neschopnou empatie, ovšem nic z toho jsme v průběhu hodiny a 40 minut neviděli, takže je to pro diváka trochu matoucí závěr. PS: Nejvtipnější je stejně název českého distributora Bestie Karla, který má asi svou "bestiálností" přilákat diváky. Ovšem Karlu ve filmu neuvidíte dělat nic bestiálního :) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nápad točit tenhle film podle výpovědí Karly Homolky je neuvěřitelně pitomý. Samozřejmě, že se bude líčit jako oběť (a třeba se najde i hrstka diváků, kteří jí na to skočí). A snaha tvůrců vyhnout se záběrům jakékoli nahoty vypadala vzhledem k tématu vyloženě směšně. Celé to na mne působilo jako návštěva v obludáriu, kde předváděná monstra nejsou hnusná po fyzické stránce, o to horší věci ovšem jsou v jejich hlavách. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Velmi obtížné hodnotit tento snímek. Na jedné straně velmi silné téma, které přímo vybízí ke zfilmování a už jenom kvůli němu film stojí za vidění, ale samotné zpracování už je na tom o něco hůře. Né, že by to byl vyložený průšvih, určitá atmosféra zde funguje, scénář celkem věcně vyloží obsah problému a herci se taky poměrně snaží, ale přeci jenom čekal bych o něco více. Po čertech škoda, že se tak zajímavý námět nedostal do rukou nějakého áčkovějšího režiséra. Mohl z toho být mrazivý thriller ve stylu Základního instinktu, takhle to působí spíše jako lacině natočený dokument, který kdyby nepojednával o tak tragických událostech, nejspíš by se nedostal ani do kin. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Před uvedením v Kanadě se dožadoval právník rodičů dvou zesnulých dívek, přednostního promítnutí filmu, aby se rozhodli, zda nebudou žalovat tvůrce. Po shlédnutí se rozhodli nijak nezasahovat. (don corleone)
  • Sám Misha Collins nemá tento film rád a dokonce nabádal své fanoušky, aby se na něj nedívali. (TeraBum)
  • Kanadský premiér Dalton McGuinty při uvedení snímku vyhlásil veřejně jeho bojkot v březnu 2005. Prohlásil, že se určitě na film nikdy nepodívá a doporučuje to samé všem lidem z Ontaria, kde se tragédie stala, to samé. "Je velmi smutné, že se někdo snaží vydělat peníze na tak strašné a odporné tragédii". (don corleone)

Reklama

Reklama