Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Už jednotka mi prišla nemastná neslaná. Dvojka má síce istejšiu réžiu a niekoľko zaujímavých scén, ale vo výsledku koniec výrazne podkopáva nohy budovanej atmosfére a hlavne zabraňuje naplno precítiť vnútorný vývoj u hlavných postáv. Asi najistejšie je povedať, že je to film, ktorý ide po povrchu. Či už sú tu lakačky alebo strach samotný. Všetko je tam spravené účelovo, bez nápadu ( hoci stále v medziach logických motivácií), čo ale z toho keď finálny dojem je skôr nuda. Mýtotvornosť tu nie je takmer žiadna a základné vzťahy nefungujú. Je to len výplň, ktorá možno poteší ak od toho neočakávate nič svetoborné, ale Wanovi sa to v jeho zárezoch rovnať nemôže. Zatiaľ najhorší Chaves a najmenej využitý potenciál. Takže v zásade zbytočnosť. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"I saw Nun..." Po pěti letech se vrací největší zlo z Conjuring univerza. Nebudu lhát, první Nun se mi fakt líbila a celou filmovou značku si cením více, než třeba Marvel universum. Jakkoli to zní někomu šíleně. Ale i přes jeho některé přešlapy se do série velmi rád vracím. Tedy se moc těším na další Conjuring od Patricka a stále čekám na Crocked Mana. Zpátky ale k Nun II aneb jak Valak ke svým žlutým očím přišel. Začátek je opět velmi děsivý a konečně tu máme body count (Který moc dlouho nevydrží, ale to je jedno...). Zpátky je ta hezká hodná jeptiška s tváří Taissy Farmiga, která je povolána, aby znovu vyšetřila případ zla. To se nachází tentokrát je Francii a je pouze na ní, aby zjistila původ zla a proč hledá to, co hledá. Dost možná je tohle pro mě zklamání roku. Ačkoliv to z mého hodnocení moc nevyplívá, tak jsem očekával na své stupnici o 20% více. Valak je prostě ultra děsivé monstrum a tady je safra nevyužit. Lekačky jsou bohužel velmi laciné a hlavně jich moc není. A pověstné geniální scény jsou... No asi jedna. Kdy se hraje se stínem. Problém asi je, že víte jak film skončí a jelikož jednička končila naprosto dokonale, je opravdu zbytečné to znovu otvírat a patlat se v tom. Vzniká pak zbytečný guláš, který získává grády až v poslední půl hodince. A to ani ne díky Valakovi. Tohle je prostě škoda. Navíc mi chybí ten originální hudební podkres, co předchozí filmy měly. Safra práce. Tohle se moc nepovedlo. Ten klášter v Rumunsku měl prostě mnohem větší grády. (60 %) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chaves rozhodně není dobrou volbou co se týče filmové kvality, ale peníze Warnerům nosí do kasičky poctivě, takže divák sice může frflat nad stále stejnou šablonou tohoto zdá se nekonečného universa, ale to je asi tak všechno. Sestra se samozřejmě znovu vrátí ve třetím díle. Všechny postavy ostatně přežily a pojede se nanovo. Příště kostel v Anglii? Jen tipuju :) 40% PS: Kozel více než potěšil. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Takové to kino strašení pro dětičky a věřím, že ani ty už se tohohle druhu hororu dneska nebojí. Atmosféru aby člověk pohledal, příběh nudný až běda. Tady už se spoléhá jen na efektivitu CGI, které však nefunguje ani zbla. Nuda, nuda, nuda. Absolutně nedokážu vzpomenout jedinou scénu, která by za to stála. Proboha, proč pořád to Conjuring ždímat, když to už pár let nestojí za nic? Vždyť už je to fakt hřích. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Že je to pořád baví točit tyhle braky. Co z toho, že se pár lekaček i povedlo (i když z velké části spíše kvůli dunivému audiu), když celý zbytek je zas a znova jen obrovská snůška keců, nesmyslů, všemožných hororových klišé a šíleně hloupého a neoriginálního děje. Když se tohle natočí párkrát, člověka to ještě baví, ale když už kouká na padesátý kousek téhle duchařiny bez sebemenší snahy o jakoukoli inovaci, už jej to pak začíná pěkně srát. Nuda jako vrata a to, že tady Valak byl možná všehovšudy třikrát, je jednoduše výsměch. Chaves je v tomhle prostě marný, třetí kousek a třetí úplně stejně naivní, nezáživná a generická wannabe duchařina. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu můžeme vidět obraz, na kterém je vyobrazen Valak. Stejný obraz již byl ve filmu V zajetí démonů 2 (2016). (Kejf.)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno