Reklama

Reklama

Staňte se svědky pekelné vize z roku 1999, kdy se sociální izolace, analogové technologie a znepokojivá domácí videa prolínají v jednu velkou noční můru. (mikki089)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (42)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Hororová antológia zložená z príbehov, ktoré sú zachytené na videokazetách a odohrávajú sa v roku 1999. - Celkom spokojnosť. Prvý príbeh o výprave do podzemia a čudnej kapele nezaujímavý. Druhý príbeh s hazingom už je na úrovni, má klaustrofobickú atmosféru a pekné dievčatá, pričom je vidno, že skúsený režisér Johannes Roberts vie, čo hororoví fanúšikovia od hororov takéhoto formátu chcú. Tretí príbeh, v ktorom hrajú prím niggas z Detroitu, ma nezaujal vôbec ničím a celkom intenzívny hype okolo jeho režiséra menom Flying Lotus je mi záhadou už niekolko rokov. Štvrtý príbeh super. Tyler MacIntyre má velmi špecifický prístup k teenage hororu a podobne ako u Tragedy Girls sa mu darí velmi dobre zvyšovať intenzitu a zvolenou tematikou ma príjemne prekvapil. No a na úplný koniec to najlepšie zo všetkého. Manželia Winterovci sú na hororovej scéne tento rok asi najpríjemnejším prekvapením. S nulovými rozpočtami a gumovými maskami dokážu tvoriť podmanivé Found Footage kúsky, ktoré ma ani na sekundu nepustia a nesmierne sa pri nich bavím. Keby pijem, tak ich zavolám na pivo, ale keďže alkohol z duše nenávidím, budem si len užívať ich tvorbu, dokial ich neobjaví niekto z väčších štúdií a nezačne im diktovať, ako sa točia horory. Tento diel V/H/S sa celkom podaril. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Úvodné dve filmíky sú slabšie. Prvý ti povie príbeh o kapele, ktorá chce odohrať koncert v podzemí, no stretne démonslú kapelu (masky fajn, ale záver až groteska) (4/10). Druhý kraťas je o príjmacom ceremoniáli do študentského sesterstva, ktorý spočíva v tom, že má uchádzačka prespať v truhle. Všetko sa zvrtne a záver pôsobí ako komický EVIL DEAD (5/10). Tretí príbeh je riadny bizár. Vraví o bláznivej televíznej show ala Takeshiho hrad s totálne prehnaným a šialeným scifi záverom. Kvalita šla hore (7/10). Štvrtý kúsok je už parádny. Partia mladých chalanov „stalkuje“ sexi susedu, z ktorej sa vykľuje staré zlo. Nepôjde o démona, ale o niečo spojené s antikou (9/10). Záverečný kraťas je zhmotnená láska k hororu. Ide o doslova „béčkovú“ exkurziu peklom s kopou skvelých masiek (úchvatní démoni!). Ku tomu tá atmosféra, nadhľad, duša bijúca pre žáner a láska k hororu. Vždy sa nájde jeden kúsok z V/H/S, ktorý ma chytí za srdce a to bol tento prípad. (10/10). Nová časť antológie V/H/S stojí za hororovú pozornosť. Prvé dve kúsky sú síce slabšie, tretia prekvapí svojou bláznivosťou a štvrtá a hlavne piata sú skvostné kraťasy. Hlavné však je, že z diel srší radosť a láska k hororu. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Už je to tradícia, že v prípade, V/H/S filmov zhodnotím všetky jednotlivé poviedky zvlášť a následne udelím finálne hodnotenie... tak nebudem to meniť ani v prípade najnovšieho "V/H/S/99". Film, ktorý síce nie je veľkým posunom oproti minulému "V/H/S/94", ale mal v sebe aspoň pár momentov, ktoré skutočne stáli za to. Začíname poviedkou "Shredding", ktorá ma teda nejako výrazne nezaujala. Nudné postavy, nie veľmi zaujímavý koncept a jediné čo to robí aspoň trošku zaujímavé je záverečné zombie finále. Takže celkom nuda, dúfal som, že sa to zdvihne. Hodnotenie: C- Posúvame sa do druhej poviedky "Suicide Bid", kde máme hrdinku pochovanú v rakve zaživa ako sorority test. Tento príbeh je skvelý. Výborne buduje atmosféru, je nepríjemne klaustrofobický, buduje sa to počas celého času až do absolútne skvostného záveru a finále pôsobí ako solídne zadosťučinenie. Hodnotenie: A. Pokračujeme ďalej s "Ozzy´s Dungeon", ktorá je vo výsledku celkom okey. Úvod je super a dobre navnadzuje atmosféru, stred mi príšiel trošku komplikovaný, no funkčný, no záver som absolútne nepochopil. Alebo... pochopil, no prišiel mi nie najlepšou voľbou pre príbeh, ktorý sme tu mali. Okey, ale nič extra. Hodnotenie: C. Ďalej prichádza poviedka "The Gawkers", kde sledujeme partiu chalanov, ktorí stalkujú novú susedu. Možno som bol počas celého času s príbehom okey, no záver to posúva do skutočne fascinujúcej roviny, ktorú som vôbec nečakal. Susedov si očividne nenavyberáme a mali by sme dávať pozor, či náhodou nemajú nejaké tajomstvo, ktoré nechceme spoznať. Hodnotenie: B A na záver prichádza "To Hell And Back", ktorá je podľa mňa druhou najlepšou poviedkou v tejto sérii. Kvalitný nápad obohatený dobre spracovanými vizuálmi a finále, ktoré síce nepôsobí ako to čo by sme chceli vidieť, no reálne dokáže pracovať s hororovou atmosférou. Takže oceňujem. Hodnotenie: B+. Keď si to dám teda celé dokopy, vychádza mi to, že tu máme lepší film ako sme mali naposledy, no našiel by som dokopy asi len jednu poviedku, ktorá ma úprimne nadchla a tým je spomínané "Suicide Bid". Ak máte radi V/H/S/ found footage horory, budete podľa mňa spokojní. Uvidíme, čo táto séria prinesie nabudúce. Verím, že Shudder to ešte neskončí. Hodnotenie: B- ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak tady už se nemá cenu zbytečně rozepisovat. Za zmínku stojí asi jen druhá povídka s pohřbením zaživa. Přesto, že je naprosto předvídatelná, zafungovala zde aspoň jedna dobrá lekačka. Za druhou zmínku pak stojí povídka poslední od šikovných tvůrců nedávného Deadstreamu, který se mi v mnohém trefil do vkusu. Je tu vidět už i Wintrových rukopis a s maskami se opět hodně vymazlili a poskytli i atraktivní kulisy pro svůj příběh a nechyběl ani vtipný závěr. Tu jednu hvězdu tudíž věnuji této dvojici, protože jinak už mě trend V/H/S silně míjí a vyloženě mě sere svojí vyčpělostí a faktem, že si tvůrci myslí, že za dovolenou hroznou kvalitu obrazu schovají i to, že příběh stojí za starou belu. Toto už mě fakt nebaví a po většinu času to pro mě bylo dlouhé utrpení. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Sedlo mi to nečekaně víc než jsem si myslel, určitě víc než poslední (vesměs chválený) a předposlední (vesměs hejtovaný) díl. Především kvituji, že se tentokrát vlastně vykašlali na rámující povídku, která byla většinou o hovně. Součástí téhle V/H/S je jednoduše pět plnohodnotných povídek, přičemž předěly tvoří jen krátké scénky s vojáčky (s jednou z povídek souvisí), které nijak výrazně nezdržují. První povídka Shredding od Maggie Levin je nejslabší - jedná se o takový klasický found footage nepřehledný chaos, nicméně aspoň jsou tam hezcí zombíci a má to sympatický punkrock vibe. Druhá povídka Suicide Bid od Johannese Robertse má fajnový nápad, zavede nás do univerzitního prostředí, kde se mladá studentka chce stát členkou elitního sesterstva. Při přijímacím rituálu ale začne hořce litovat. Třetí povídka Ozzy's Dungeon, za kterou stojí Flying Lotus (jehož film Kuso jsem nemohl vystát) je dobrý bizár, inspirovaný praštěnými devadesátkovými TV shows. Závěrečná sekvence povídky mi tam přišla lehce navíc. Čtvrtá povídka The Gawkers od Tylera MacIntyrea vypraví teenage příběh z předměstí, kdy skupinka mladíků stalkuje sexy sousedku, což nečekaně vyústí v setkání s jednou z potvor ze starých řeckých bájí. Sympaticky zachycená dobová dynamika vztahů mezi hrdiny, fajn nápad, fajn potvora, finále mohlo být delší. A poslední povídka To Hell And Back od manželů Vanessy a Josepha Winterových je něco jako jejich nedávný celovečerní debut Deadstream. Nadšenecká, energická podívaná se solidním nápadem, dovedená dál, než by si většina tvůrců s omezenými finančními prostředky troufla. /// Celkově řečeno, tentokrát mě žádná povídka vyloženě neštvala. A zejména oceňuju, že z každého příběhu jsem cítil nějaké pojítko s oním titulním rokem 1999. Zkrátka příjemný hororový výlet do minulosti. ()

Zajímavosti (4)

  • Výroba filmu trvala 9 mesiacov. (Arsenal83)
  • Některé z rekvizit použité v poslední povídce „To Hell and Back“ byly taktéž použity ve snímku Deadstream (2022) od stejného režisérského dua. (Rolando69)
  • Na rozdiel od predchádzajúcich štyroch verzií V/H/S tento film nemá medzi jednotlivými krátkymi filmami zastrešujúci rámcový príbeh. (Arsenal83)

Reklama

Reklama