Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (302)

heyda 

všechny recenze uživatele

Se nedivím, že to toho borce v baráku utrápilo k smrti. Otřesnější found footage jsem snad ještě neviděl. Obsahově se tam dá najít pár zajímavých povídek (druhá, čtvrtá a pátá), formou jsou ale všechny naprosto debilní, protože obraz se třese, šumí, zrní, klepe se nebo je pro změnu totálně rozmazaný. Prostě úplná krása se na to dívat. Pár lidí to tu nazvalo jako poctu found footage, já bych to nazval jako totální průser a krok vedle co se found footage žánru týče. Hvězdičku dávám především za ty dvě poslední povídky, ty byly alespoň napínavý, když už nic. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Za prasáckou kameru bych dal nejraději odpad! Několikrát jsem chtěl film vzdát, protože mi šly oči šejdrem. Nevím, proč by amatérský film měl být za každou cenu nasnímán rozhoupanou kamerou. Snad i průměrný turista dokáže nasnímat dívatelný snímek... Samotné příběhy nebyly zcela tragické, líbil se mi třeba duchařský příběh ala Asie či laškovné párty s démonem. Zdařilé byly i gore efekty, i když k věrohodnosti jim hodně pomohla rozmávaná kamera. Kvůli vizuální stránce si ale tenhle snímek už rozhodně nepustím. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

S obavami pred ďalším obohratým dielkom v štýle ,,first person shoot,, som sa pustil do audiovizuálneho zdieľania filmu V/H/S. A môžem len chváliť. Je to jeden z mála found footage hororov, kde je kamera naozaj, teda lepšie povedané viacmenej súčasťou deja. Na minimálnej ploche sa dočkáme scén, kde sa kamera nelogicky tlačí tam, kde by sa nikdy nepoužila. Samotné poviedky sú preto vizuálne pôsobivé a ich obsah možno označiť za mierne nadpriemerné. To, čo ich povyšuje na vyššiu métu je aj reálne herecké podanie postáv ( hlavne vyzdvihnem ich stretnutie s následným nebezpečenstvom, pri ktorom vyšilujú tak, ako by sa asi správala väčšina priemerných ľudí, až to v niektorých scénach vyvolá znepokojivý pocit ). Creepy horor, ktorý vie. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Horší horor jsem letos snad ještě neviděl a nebýt posledního příběhu, dám tomu s klidným svědomím odpad. Představte si příběh, který je úplně o hovně a schází mu byť minimální pointa, ve kterém někdo najde VHS kazety, na kterých je dalších pět příběhů úplně o hovně, kterým schází byť sebemenší pointa. Přičtěte naprosto tragickou kvalitu (záměrnou), sekání a výpadky záběrů každých pět vteřin (při akci každé dvě) a dostanete velkolepé hovno s názvem V/H/S, které vás nepostraší, ani u něj nebudete napjatí, o pointě veškerých příběhů si více domyslíte, než pochopíte a všichni herci vám navíc budou připadat jak ochotníci, co sami ani nevědí, v čem vlastně hrají. Tohle skutečně není pocta žánru found footage, tohle je jeho ostuda. 40% ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že první jsem spatřil pokračování, ovšem to nic nemění na tom, že po skouknutí prvnotiny bych musel názor přehodnotit. Jednička je i tak dle mě o fous slabší. Jako pojivo je tu příběh o bandě floutků, co se vloupá do baráku, aby našla jednu specifickou videokazetu. Zde bych koncepci příběhového lepidla naopak vyzdvihl oproti dvojce, protože nabídne hned několik děsivých scenérií a funguje o něco líp. Amateur Night vše otevře a ukazuje partu kámošů jdoucí do barů nahánět slečny a na jednoho z nich umístí navíc brýle se skrytou kamerou. Domů si odvezou jednu slečnu, která se zmůže jen na vytuhnutí v posteli, ale ta druhá trochu pookřeje a ukáže, co je skutečně zač. Parádní jízda až do konce. Tenhle příběh patří rozhodně k tomu lepšímu, co na véháesce spatříte! Second Honeymoon je naopak dle mě zbytečná roztahaná vata, která by zde ani nemusela být. Vypráví o novomanželském párečku a jednom nezvaném hostu, který si libuje v nočních návštěvách, kanadských nocích a hrátkách s nožem. Závěr sice nabídne chuťovku a překvapivý zvrat, ale nějak to prostě jako celek nefunguje. Tuesday the 17th vypráví povídku o legendárním lesním vrahovi, u kterého opravdu nevíte, co je zač a jaký má původ. Partička teenagerů zrovna u tohoto lesa podnikne svůj výlet a netuší, že je jejich poslední. Námět by se dal dobře zpracovat, ale jak již bylo několikrát zmíněno, ta krátká stopáž a velmi rychlé rozuzlení vám akorát tak zamotá hlavu a vy si ani nestihnete uvědomit, co se to vlastně stalo. The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger je ztvárněn prostřednictvým webkamer a párečku, kde dívčinu straší v domě duchové. Originální zpracování nepostrádající solidní lekačky a opravdu nečekanou pointu a konec, která by mě ve snu ani nenapadla. 10/31/98 je naprostý vrchol celé scenérie! Obsahuje vše, co by měl found footage horor mít. Tajemný příběh, mrazivou atmosféru a děsivé momentky nepostrádající gradaci. Banda plantážníku vnikne do domu, o kterém se domnívá, že je místem jejich večerního mejdla, ale vyjde najevo, že jsou nečekanými návštěvníky jednoho mystického rituálu. Zde nic nemohu vytknout a byl jsem neskutečně zvědavý, jak to skončí a musím říct, že docela nepředvídatelně! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)
  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)
  • Snímek natáčelo 8 režisérů. Současně měl také 8 scénářů. (Dlee)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama