Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět mrazivých příběhů found footage hororu, které se objevují v televizním dokumentu, zavede diváky na krvavou cestu zapomenutým podsvětím 80. let 20. století. (mikki089)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (35)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak třeba osmdesátkový účesy nebo módu upřímně nesnáším, ale některý retro věci mám zase rád - třeba retromuzea, retro hudbu a často i retro filmy. Takže nostalgický návrat do VHSkových 80's by mě potenciálně býval mohl bavit. Jo, příběhy ušly, některý byl víc horrorový, některý spíš groteskní, nebo sociálně kritický (audiovizuálně zdařilá divadelní performance), ale bohužel všechny měly společnou jednu zásadní neblahou vlastnost: byly natáčeny schválně co nejvymrvenějším a nejzhovadilejším způsobem, aby nejenom vizuálně vypadaly jako hnusná a téměř nekoukatelná x-tá kopie na ojeté, zasyflenými prackami ochmatané videokazetě, ale aby je ještě navíc točili naprostí kameramanští degeni, ještě horší degeni, než jací obvykle FFka točívají. Tenhle styl že vážně někoho baví a líbí se mu? Pak je to dost možná moderní civilizací stvořený mutant nové generace, generace X. Já jsem tedy ovšem retro konzerva a potrpím si na klasickou "starosvětskou" filmařinu a klidnou, nejlépe statickou kameru. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že Scott Derrickson vo svojom poslednom detektívnom a brutálnom príbehu urobil fakt dobrú robotu, jeho pasáž pokladám za najlepšiu. Potom ma z tejto antológie zaujala ešte druhá poviedka o peknom démonovi v podzemných tuneloch. Bruckner a jeho sci-fi záležitosť, ktorá rámcuje celý film, bola výborná až v samotnom závere. To ostatné už žiaľ za veľa nestálo a tretí príbeh o jednej krave, ktorá sa tam snaží vyvolať akéhosi technologického démona, bola dokonca sračka na entú, našťastie to trvalo relatívne krátko. Zvyšný segment, ktorý je vlastne zložený z dvoch častí, síce vyzerá spočiatku nádejne, spomenul som si na skvelý "Downrange", akurát sa to potom zmení na totálny nezmysel. Posledné tri filmy z tejto hororovej série sú podľa mňa na rovnakej, priemernej úrovni (najlepšie proste boli V/H/S 1 a 2). ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Slabé tri, aj to v podstate len za prestrelku na lodi, pretože to bola jedna z najintenzívnejších scén, aké som v posledných rokoch videl a vlastne jediný segment, ktorý som si užil a zaujal ma. Sériu V/H/S nemám príliš v oblube, pretože príspevky do nej sú vždy chaoticky zostrihané a väčšinou ich nič nespája, takže to beriem len ako taký chaos s troškou násilia a krvi. Ale nebudem to tu haniť, pretože je to už šiesty diel, takže si film svojich fanúšikov určite nájde. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Úprimne milujem túto sériu. Vždy ma dokáže niečím prekvapiť. Skrýva v sebe také klenoty ako „Safe Haven“ a „The Subject“ od Timo Tjahjanto. Do novej časti prispeli také mená ako David Brucker (The Ritual, Hellraiser) či Scott Derrickson (Sinister, The Exorcism of Emily Rose). Poďme si posvietiť na jednotlivé príbehy. Total Copy: Príbeh o zvláštnom chlapcovi s meno Rory, ktorého neustále pozoruje vedecký tím. Nosný príbeh natočil David Bruckner, ktorý skvelo budoval atmosféru medzi časťami a priniesol brutálne finále. No Wake: Mladí ľudia sa vyberú kempovať k zakázanému jazeru. Počas zábavy na vode niekto na nich začne strieľať. Začína boj o život. Najslabší kúsok sa nachádza hneď na začiatku. Obsahuje jednu vydarenú scénu na lodi, no je plný vaty a nemá žiadnu pointu. God of Death: Ocitáme sa vo veľkej výškovej budove televízneho štúdia počas zemetrasenia. Budova sa trasie a záchranný tím odvedie ľudí do podzemia, kde sa nachádzajú hispánske sochy. Čo sa naozaj deje? Výborný kúsok nasiaknutý exotickou kultúrou v originálnom prostredí. Oceňujem výber netradičného prostredia, výborné budovanie atmosféry, začlenenie božstva z nevšednej mytológie a skvelý záver. TKNOGD: Divadelná hra. Jediná herečka nám vykričí do tváre, že sme zabili náboženských bohov a vytvorili nového, boha technológii. Existuje, či je to súčasť divadelnej hry? Originálne prevedenie, svieži nápad a záver sa nebál prejsť do gore. Jedine ma mrzí, že príbeh mohol ísť o krok ďalej. Ambrosia: Minipríbeh nám vlastne ukáže opačnú stranu prvého príbehu a pridá niečo navyše. Škoda, že nám dodatok nič nevysvetlil, pridal len ďalšie otázky a navyše to ani nemôžeme zaradiť medzi horor. Dreamkill: Polícia dostala nahrávku brutálnej vraždy tri dni predtým ako sa skutok stal. Situácia sa opakuje, až kým nechytia človeka, kto tie nahrávky posiela. Je ním syn jedného z vyšetrovateľov, ktorý tvrdí, že má sny o budúcnosti a videorekordér ich nahráva. Scott Derrickson prispel najvážnejším príbehom. Spojil kriminálny thriller so scifi námetom a obohatil ho hororovou brutalitou. Námet síce nie je taký šialený ako iné, no ide o nadpriemerný kúsok. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Abych lépe zhodnotil tak tu vezmu každý segment zvlášť: 1- No Wake: Poměrně zábavný filmeček o partě mladých lidí co jdou kempovat k zakázanému jezeru. Ze začátku se to celé tváří dost předvídatelně (zábavné to je) aby se to náhle celé otočilo díky bizarnímu zvratu, gore je tu fajn a celkově to byla zábava. 2-God of Death: Poměrně nudná záležitost o zemětřesení a útěku člena televizního štábu spolu se záchranáři z televizní budovy. Krom prvních pár minut to není ničím zajímavé a je to spíš takový útěkový chaos bez ničeho navíc až teda na posledních pár minut které to z podprůměru zvedli na lehounký průměr. 3-TKNOGD: Atmosférická záležitost která rozhodně nemusí sednout každému, mě se to líbilo jelikož výkon hlavní herečky byl skvělý a celá atmosféra a téma o virtuální realitě bylo fajn a do toho i synth vyvolávání démona elektroniky. Šťavnatý gore na konci pak byl jen příjemný bonus. 4-Ambrosia: Příběh o rodině která se vždy schází a spolu sdílí své temné tajemství. Segment který skvěle funguje díky návaznosti na ten první a dotváří tak absurdní a černo-humornou záležitost, Fajn věc. 5-Dreamkill: Totální a naprostý strop celého filmu. Derrickson se tu naprosto vyřádil v górem nasáklé detektivce která vás nepustí a nabízí na krátké ploše opravdu dost atmosferických a zapamatovatelných scén že to není možný. Tohle byl opravdu naprostý strop a chtělo by to něco v podobném duchu v celovečeráku./ Wrap Around segment byl jakože ok a kdyby nebylo posledního zvratu tak je to meh, takhle to ve výsledku pobavilo. Takže jo nové V/H/S/ rozhodně nedělá sérii ostudu a i když tu je jen prakticky kulervoucí segment tak jako celek jsem si to užil a atmosféra toho kdy každý film opravdu vypadá jak kdyby jste si ho pouštili na VHS z té doby mě pořád prostě neomrzí. 8/10 ()

Zajímavosti (1)

  • V segmente Dreamkill, ktorý režíroval Scott Derrickson, je spomínaná sesternica, ktorá máva násilné predtuchy, ktoré sa o pár dní stanú realitou. Ide o Gwen (Madeleine McGraw) z filmu Černý telefon (2021), ktorý taktiež režíroval tento tvorca. (Marceloo)

Reklama

Reklama