Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět mrazivých příběhů found footage hororu, které se objevují v televizním dokumentu, zavede diváky na krvavou cestu zapomenutým podsvětím 80. let 20. století. (mikki089)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (35)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Po předchozím díly 99, sem k 85 přistupoval trochu skepticky, ale je pro mně překvapením, jak se to tady celé povedlo. Hororové to sice moc neni, až na hlavní příběh který se odehrává v laboratoři, ale je to kreativní, brutální a vlastně každý příběh je v něčem originální. Jako jasně, nejsilnější je snová detektivka od Scott Derrickson, která je tedy i dost akční a s brutalitou, sem tam Scott rozšoupnul. Ale ty další podvídky, se nemají za co stydět, takové Jezero a Oslava, který sou krásně propojený a každá má skvělé vyustění. Zprávy a Virtuální realita, zase vsázejí na klasické téma a byť sou tu asi nejslabší, tak přesto sou na tom podstatně lépe, než třeba takový loňský Ozzy's Dungeon, což je prostě debilita. Taky se mi líbilo, jak to bylo celé vystilizované, to zrnění, to že je obraz ve 4:3, praskání, přeskakování obrazu a další věci, co k vhskám patřilo. A hodnocení povídek ? Snění-5*, Jezero-5*, Oslava-5*, Laboratoř-5*, Zprávy-4* a Virtuální realita-4*. Spokojenější s 85 rokem víc být nemohu. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Úprimne milujem túto sériu. Vždy ma dokáže niečím prekvapiť. Skrýva v sebe také klenoty ako „Safe Haven“ a „The Subject“ od Timo Tjahjanto. Do novej časti prispeli také mená ako David Brucker (The Ritual, Hellraiser) či Scott Derrickson (Sinister, The Exorcism of Emily Rose). Poďme si posvietiť na jednotlivé príbehy. Total Copy: Príbeh o zvláštnom chlapcovi s meno Rory, ktorého neustále pozoruje vedecký tím. Nosný príbeh natočil David Bruckner, ktorý skvelo budoval atmosféru medzi časťami a priniesol brutálne finále. No Wake: Mladí ľudia sa vyberú kempovať k zakázanému jazeru. Počas zábavy na vode niekto na nich začne strieľať. Začína boj o život. Najslabší kúsok sa nachádza hneď na začiatku. Obsahuje jednu vydarenú scénu na lodi, no je plný vaty a nemá žiadnu pointu. God of Death: Ocitáme sa vo veľkej výškovej budove televízneho štúdia počas zemetrasenia. Budova sa trasie a záchranný tím odvedie ľudí do podzemia, kde sa nachádzajú hispánske sochy. Čo sa naozaj deje? Výborný kúsok nasiaknutý exotickou kultúrou v originálnom prostredí. Oceňujem výber netradičného prostredia, výborné budovanie atmosféry, začlenenie božstva z nevšednej mytológie a skvelý záver. TKNOGD: Divadelná hra. Jediná herečka nám vykričí do tváre, že sme zabili náboženských bohov a vytvorili nového, boha technológii. Existuje, či je to súčasť divadelnej hry? Originálne prevedenie, svieži nápad a záver sa nebál prejsť do gore. Jedine ma mrzí, že príbeh mohol ísť o krok ďalej. Ambrosia: Minipríbeh nám vlastne ukáže opačnú stranu prvého príbehu a pridá niečo navyše. Škoda, že nám dodatok nič nevysvetlil, pridal len ďalšie otázky a navyše to ani nemôžeme zaradiť medzi horor. Dreamkill: Polícia dostala nahrávku brutálnej vraždy tri dni predtým ako sa skutok stal. Situácia sa opakuje, až kým nechytia človeka, kto tie nahrávky posiela. Je ním syn jedného z vyšetrovateľov, ktorý tvrdí, že má sny o budúcnosti a videorekordér ich nahráva. Scott Derrickson prispel najvážnejším príbehom. Spojil kriminálny thriller so scifi námetom a obohatil ho hororovou brutalitou. Námet síce nie je taký šialený ako iné, no ide o nadpriemerný kúsok. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

5 hororových povídek found footage  1. Je o skupině teenagerů co jdou k vodě někteří si jdou zaplavat a na vodní lyže  někteří ne ty co zůstanou někdo zabije a neožijou a ty co si zaplavou někdo zastřelí odstřelovačkou. Posud dobré bohužel pak to co plavaly ožijou a zjistí, že jsou nesmrtelní a dále se to nevyvíjí 40 procent  2. Je o zpravodajském štábu v Mexiku kde vypukne zemětřesení pomáhá jim záchranný tým a dostanou se někde k nějakému bohovi co je zabije. 40 procent  3. Je o ženské co do ní vstoupí nějaký android nedokoukáno 0 procent  4 Je o nějaké ženské co s jinýma lidmi vraždí a nemůže zemřít nuda 40 procent  5 Je o klukovi o se mu zdá o vraždách ty se pak dějí. On dává policajtovi nahrávky na vhskách a pak se zjistí, že jeho otec policejní dokumentarista to vraždí ten ho chce zabít postřílí pár policajtů a pak ten syn ho 80 procent spíše díky konci co je masakr 5 Povídka v průběhu celého filmu o Rorym co je divný pak v cosi mutuje. Oni ho chtějí prozkoumat on je zabije a s těma mrtvolama cvičí píčovina 0 procent ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že Scott Derrickson vo svojom poslednom detektívnom a brutálnom príbehu urobil fakt dobrú robotu, jeho pasáž pokladám za najlepšiu. Potom ma z tejto antológie zaujala ešte druhá poviedka o peknom démonovi v podzemných tuneloch. Bruckner a jeho sci-fi záležitosť, ktorá rámcuje celý film, bola výborná až v samotnom závere. To ostatné už žiaľ za veľa nestálo a tretí príbeh o jednej krave, ktorá sa tam snaží vyvolať akéhosi technologického démona, bola dokonca sračka na entú, našťastie to trvalo relatívne krátko. Zvyšný segment, ktorý je vlastne zložený z dvoch častí, síce vyzerá spočiatku nádejne, spomenul som si na skvelý "Downrange", akurát sa to potom zmení na totálny nezmysel. Posledné tri filmy z tejto hororovej série sú podľa mňa na rovnakej, priemernej úrovni (najlepšie proste boli V/H/S 1 a 2). ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Takřka po roce se k nám dostala další záhadná videokazeta, kterou sice nikdo nepřetočil dozádu, ale co nespraví kuličková propiska, jako kdyby ani nebyl. Zhruba, co nám před 3 lety ujetý kamerožrouti a úchylní voyaeuři, co si na koupáku šmírujou v kabinkách starý plesnivý slepice, obnovili sérii Véahesek, jsem hodně rád, že dostáváme každý rok nějakého toho hororového orgasmu, protože ty “horory” co nám chce hollywood, jakože, předvést čeho se máme děsit, ale přes všechny ty prokleté bazény, lodě, domy nebo vysavače, zkrátka všechny Jeníkovy Bludy si Shudder nacpe do řiti, a rok co rok jsou ti režiséři zkušenější a lepší. Okey 85 nebyl takový banger jako 94, ani 99, nebudem zas dělat z holubího hovna nátěrku na zeď, rok co rok jsou ty zkurvený kazety víc vytahaný, a chybí tomu drajv, a ne jen jednu dobrou povídku z celého filmu, a ostatní jen amatérskou píčovinu. Nejlepší povídka Dreamkill [poprosím celovečerní pasáž, ať si to mohu šoupnout do své topky..] a Ambrosia, člověk by se dovtípil něčemu lepšího, než mutanta z laborky, virtuální degerealitu nebo Maysko-mexickou sračku s posvátním Bohem višňu, nebo podobným taťkou šmolou, a stovkami bohy, čemu idioti, pardon hinduisti věří. Zatím dám půlku, ale už to chce pořádný odvar. ()

Zajímavosti (1)

  • V segmente Dreamkill, ktorý režíroval Scott Derrickson, je spomínaná sesternica, ktorá máva násilné predtuchy, ktoré sa o pár dní stanú realitou. Ide o Gwen (Madeleine McGraw) z filmu Černý telefon (2021), ktorý taktiež režíroval tento tvorca. (Marceloo)

Reklama

Reklama